|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Philips 200WS8FB LCD Problem
Jucer sam kupio taj monitor, doso doma sve slozio, spojio NOVI dvi kabal i upalio komp. Reza se sama namjestila na 1600*1050@60hertz sto mu je i nativna rezolucija. Al tu nastaju problemi. 1. U doljenjem kutu monitora pocinju se pojavljivati artefakti (zelene tocke i crte) te kad pokusam prebaciti na 75hertza cijeli ekran mi pozeleni ko da mi graficka umire. 2. Smanjio sam rezoluciju na 1440*900@60 hertz-a i sve radi super, al na 75 mi opet baca artefakte. 3. Probo sam ga u cod4 i cod2, a u cod2 mi radi isto takvo sranje. Na nativnoj rezoluciji mi baca stalno artefakte, najvisa reza na kojoj mogu igrat je 1400*900. S tim da mogu igrat na 1280*1024@75 hertz-a, a ok povecam rezu morarm i refresh rate smanjit jer mi baca artefakte. KOMP: Abit an7 2x512 ddr apacer athlon xp 3200+ i Asus 7600gs Philips 200WS8FB driveri za plocu su zadnji za nforce2 seriju, a za graficku 163.71. Sve radi na defaultu. S tim da jos nisam ni drivere probao promjenit, nit probo monitor na drugom kompu, nit dvi kabal promjenit jer nisam ni imo vremena. Graficka, kabal ili monitor bi trebali biti uzrok problema, sad je pitanje sta je tocno. Jel se mozda tko susreo s necim ovakvim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Kakvo ti je stanje na 1680x1050 pri 60hz?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pa ne moš mu stavljat refresh na 75! drugo, probaj druge drivere, a jesi li skinuo drivere za monitor? treće, probaj original VGA kabel što je s njim došao... pa onda tu postavljaj pitanja... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Radim ogromni topic revival, ali valjda bolje to nego bezveze novi otvarati. Uglavnom, kupio ovaj monitor, a posto dolazi bez DVI kabla, kupio sam ga odvojeno. Kupio DVI-D kabel, na grafickoj imam DVI-I, no pretpostavio da nema veze, posto... stane :-). Mozda sam se trebao pointeresirati malo vise, ali eto. Radi kod bootanja, prije ulaska u Windowse. Onda veli da nema signala. A do toga normalno radi :? Sad su ustekana oba, DVI i VGA kablovi, probam li iprebaciti input na digitalni, automatski vraca na analog. Sugestije? Eh, da, jos jedna stvar. Dosta radim za racunalom, do sad sam imao stari 17" CRT i nisam imao nikakvih problema sa ocima. Prekjucer sam ga kupio i radio nekih 6h na njemu. Plus minus, manje pauze. Ujutro su me uzasno glava i oci boljele. Evo, sad radim par sati na njemu i vec ne mogu gledati. A moram, jebiga. Period privikavanja ili imam problema? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|