|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Core-duo 2.13 krepava?
Veliki pozdrav Naime kupio sam komp prije godinu i pola coreduo 2.13, asus P5LD2 SE, 1 gb patriot memorie na 667 ddr2, napajanje modecom 350w. Intel box hladnjak. Naime, prije mjesec dana temp procesora je bila idle 35C a load malo vise od 4x nesto.Čuo sam u napojnoj ili negdje drugo kao pad struje al na kratko( ili je to bio vent?). Naime, komp je poslje toga radio ali vrlo usporeno i za min ili 2 desio se plavi ekran. Poslje restarta i do dana danasnjega comp mi je drastično usporen, čak za oko 30% i kad pokrećem neki program, zvuk mi stopa. Temp procesora mi je u idleu poslje toga bila od 50 pa do 55C a matična na 37C (dali je za ovu mat. to puno ili malo neznam). Jučer sam promjenio pastu na 2 čipseta i dodao aktivne hladnjake(preko pasivnih) i procesoru. Sada mi je temp procesora 49 i idleu i brzina vrtnje coolera 2037, a dok pod loadom jos nisam testirao al u radu u corelu imam 50-51.Temp matične oko 32-35 Da li je procesor pa pa kosto mi "prijatelji" kazu jer mi kolega ima isti proc al s temp od 30 pa do max 42-3? ZAHVALJUJEM NA BILO KOJEM ODGOVORU p.s. Nisam formatirao win. al bi trebao jer boga pitaj čega svega nema u njemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Prije svega - promijeni napajanje. Fortron 350W PNF, košta ti 200kn u ADM-u ili Vemilu i apsolutni je best buy. Imaš li na kućištu usisni i isisni vent? Koji je cooler trenutno na procu? Čime mjeriš temperature? Kakav je cpu cooler na dodir (mlak/ vruć)? Kako je posložen airflow u kućištu? što se tiče brzine kompa, teško da se radi o procu koji rikava... Vjerovatno je do shebanog OS-a, ili ti je ploča/ mema dobila po p (probaj samo sa jednom pločicom rama)...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Modecom = smrtcom, tako dobro propušta 50Hz od struje da ih čuješ u zvučnicima i to na abit ploči koje baš i nemaju smeće od regulacije... ![]() IMHO bježati od Modecoma kolko god daleko možeš, čak je i fuckin JVC bolji od toga inače vidim da je Mulj uvalio dosta tog smeća okolo, baš sam se pitao kad će početi dolaziti na naplatu, sad znam odgovor... ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Definitivno zamjenit sm**e od modecoma jer su me vec upozoravali na njega. mjerenje sam vršio u biosu ( cak mi je i u biosu bilo 52-55 C prije mjenjanje paste) i sa everest ultimate edition 4.20.1292 beta. Usisni i isisni nemam jer kućište držim otvorenim ![]() ![]() Cooler je intelov standardni koji dodje uz procesor Probat cu s formatom i napojnom pa vam javim za dan ili dva |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Najpametnije... Vjerovao ili ne to ti uopće nije najbolja praksa i to zato jer: a) Zrak nejde putem kojim je zamišljen da ide... b) stvari koje su namjenjene da se hlade pasivno na račun drugih komonenti ili usis/ispuh ventova (koje se očekuje da imaš) ne dobivaju što im treba jer nije normalan protok - hence kuhaju se... c) prašina se skuplja posvuda i to puuuno više nego sa zatvorenim caseom a ona je odličan izolator topline i smetalo protoku, a voli i kratkr spojeve napravit kad se navlaži, istina u kanti nema visokonaponskih djelova pa je to manje bitno... Taj cooler nije loš kao takav ali je dosta podložan prljanju kao i svi stock cooleri pa ga prije svega dobro sipuši ako sumnjaš na grijanje ali reko ja bi odma bacio to napajanje van i nadao se da nije već napravilo tost od kondića na ploči, ako onda bude problema brini o formatu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|