|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2010
|
![]() Evo ovako pobjesnio sam neki dan na sestru i umjesto u stol udario sakom u laptop srecom bio je zatvoren... ili ipak ne uglavnom ja mislim da mi mi neradi hard s obzirom da dobivam ovu poruku na crnom ekranu "SMART Failure Predicted on Hard Disk 4: WDC WD2500BEVS-60UST0-(S1) WARNING: Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent. Press F1 to Continue" i najradije bi ga opet sakom jer opet mi neradi nakon sto stisnem F1 i kao najveci neznalac za komp molio bi ako mi mozete pomoci gdje mogu nabavit novi hard drive u splitu ili u zg. ako mi mozete omogucit nekakvi link. Ovu su mi specifikacije : Windows Vista Home Premium with Service Pack 1, AMD Turion X2 TL-60 Dual-Core Mobile Processor, 17.0" diagonal WXGA+ High-Definition BrightView Widescreen Display (1440 x 900), NVIDIA GeForce Go 7150M (UMA) with up to 1071 MB Total Available Graphics Memory, 3072 MB DDR2 System Memory (2 Dimm), 250 GB (5400RPM) Hard Drive (SATA), LightScribe Super Multi 8X DVD±R/RW with Double Layer Support, and 802.11b/g WLAN & Bluetooth. Dimensions: 15.16 (L) X 11.22" (W) X 1.65"(H); weight: 7.7 lbs.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
www.nabava.net pa nadi u trazilici... upisi imena hdd-ova itd dok ne nades... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
pa jesi gleda po web shopovima dućana tipa links, hg spot itd šta već ima u st? evo nešto iz linksa: http://www.links.hr/index.php?id_kat...option=katList |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
iskreno u splitu ima nesto ali slabo ili bolje receno nikako. zwer i priest hvala na linkovima zagreb mi je ipak puno bolji izbor. sad se samo dvoumim izmedu manjeg ili veceg diska , tj koje je bolje rjesenje 1) da si uzmem veci disk tipa 1TB 2) manji disk od otprilkike 250GB u kombinaciji sa eksternim od nebitne velicine I samo jos nesto samsung ili western digital?
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
nema ti neke razlike glede firme hard diska, a koje veličine je pametno uzet...pa ovisi ako ga opet mlatneš šakom, bolje manji kapacitet, bitće manja šteta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
E sad plačaj danak temperamentu, prvo utvrdi jel ostatak lapa radi kako treba i ako je to ok onda tek po novi hdd. Ako lap koristiš u mobilu onda je jedino rješenje zamjena internog 2.5" hdd - a, ako pak lap stalno stoji na jednom mjestu onda mogu ove kombinacije sa vanjskim hdd - om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
necu vise sakom obecajem..... :P not!! steta garancija davno otisla. znaci zamjena s obzirom da mi je sam bios "rekao" zamjeni hard disk no ipak cu ga odnit na servis... just in case hvala
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako budeš uzimao taj od 1 TB, pripazi na dimenzije. Ovaj stane u jako malo notebooka jer mu je visina 12 mm dok su svi ostali diskovi 9.5 mm.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
vec sam se odlucio na WD-ov od 500 ... hvala svejedno Kad sam vec ovdje samo da upitam gdje mogu nabaviti one gumice sta sluze da bi podigle laptop , gumice sta dodu ispod lapa , neznam kako bi drugacije objasnio... (sory sto je van ove teme ali morao sam vas pitat jer mi je pametni na servisu rekao prije par miseci , citiram : "sta ce ti to uopce")
![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 08.11.2010. u 20:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ma kupi ssd i lupaj kolko hoćeš ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Kao što ti je Nikky rekao pričekaj s kupnjom hdd-a možda ti je otišlo nešto drugo ,meni lupanje kako si ga opisao djeluje kao dobar način za oštetiti matičnu ploču,isprobaj hdd u drugom laptopu ili računalu.Možda ti hdd gubi negdje kontakt na dockingu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Ponovo da lupiš? NEMOJ!!! Nakon tog jednog udarca (kojeg nisi smio ni pomisliti učiniti) si napravio belaj (što je prirodni slijed događaja). Zadnje izmijenjeno od: forum. 11.11.2010. u 11:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|