|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
ljudi pomozite!!!!!!!
Ljudi bok! Prijavio sam se na forum iz jednog jedinog razloga ,jer trebam vasu pomoc.Prijatelj mi je rekao da ovdje na forumu ima puno pametnih ljudi koji mogu rjesiti moj problem ,i evo me. Nadam se samo da vam nece biti jako smjesno,jer meni je u pocetku bilo smjesno,a sad je postala nocna mora.Ovako: iam ženu tudum za kompjutor,jedva da ga zna upaliti,ali kad ta zena upali sve mi lozinke provali ,doslovno nemogu nista zatajiti.Stvarno me pocela nervirati i razmisljam da je se rjesim,tj zamjenim sa malo manje pametnijom.Mene sad zanima dali se negdje pohranjuju automatski lozinke,pa se mala toga docepala ili se ona ocito pravi malo manje pametna nego sto je. Kako da joj stanem na kraj? |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
M&D ![]() btw. ne koristiti lozinke s datumima, frazama, imenima brojevima u nizu itd.... ![]() edit: sto ce ti neprijatelji uz ovakvog prijatelja ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Za početak napravi clear cmos, a ženu zamini pametnijom. Potraži malo po tržnici, stvarno se da nać dobrih polovnih ( nisu puno prišle ), ... ![]() ![]() ![]()
#5 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ajde, da probam biti ozbiljan i koristan medju ovom hrpom zajebanata. Prvo i osnovno - sprijeciti zenu da pali PC. Udji u BIOS i stavi password. Ako nema izricito opcije "power on password" i "setup password" onda moras jos podesiti Security Option na system. Zatim password za tvoj user account u Windowsima. Kao sto je netko vec rekao, pametnije odabiri passworde. Koristi dulje passove od po 10 i vise znakova, kombinacije malih i velikih slova, brojeva i interpunkcijskih znakova. Password neka ima sto manje smisla. U jednom mom passu recimo imas, izmedju ostalog, komad oznake jedne serije AMD-ovih procesora i dio registracije maminog auta citan unazad ![]() Password u BIOS-u se dade provaliti ali ukljucuje otvaranje kompa i kopanje po njemu (ako izuzmemo brand masine tipa HP kod kojih si komotno mozes pucati u glavu ako zaboravis pass). Pass u Windowsima sredis lijevom nogom ako imas jos koji account tipa Administrator (zenin?), inace ide teze. Sto se sigurnosti podataka tice, dovoljno je vec podesiti tako da po tvojim fileovima (my documents itd.) mozes cackati samo ti (properties->security). Onaj tko zna to provali za par minuta, no sumnjam da tvoja zena zna toliko. |
![]() |
![]() |
#7 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Nosi naponski kabl sa sobom i rijesis sve probleme ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005