Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 04.05.2008., 17:36   #1
komandos
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2008
ljudi pomozite!!!!!!!

Ljudi bok! Prijavio sam se na forum iz jednog jedinog razloga ,jer trebam vasu pomoc.Prijatelj mi je rekao da ovdje na forumu ima puno pametnih ljudi koji mogu rjesiti moj problem ,i evo me. Nadam se samo da vam nece biti jako smjesno,jer meni je u pocetku bilo smjesno,a sad je postala nocna mora.Ovako: iam ženu tudum za kompjutor,jedva da ga zna upaliti,ali kad ta zena upali sve mi lozinke provali ,doslovno nemogu nista zatajiti.Stvarno me pocela nervirati i razmisljam da je se rjesim,tj zamjenim sa malo manje pametnijom.Mene sad zanima dali se negdje pohranjuju automatski lozinke,pa se mala toga docepala ili se ona ocito pravi malo manje pametna nego sto je. Kako da joj stanem na kraj?
komandos je offline  
Staro 04.05.2008., 17:55   #2
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
M&D

btw. ne koristiti lozinke s datumima, frazama, imenima brojevima u nizu itd....

edit:
sto ce ti neprijatelji uz ovakvog prijatelja
domis je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.05.2008., 17:57   #3
Funkenstein
Premium

Funkenstein's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Za početak napravi clear cmos, a ženu zamini pametnijom. Potraži malo po tržnici, stvarno se da nać dobrih polovnih ( nisu puno prišle ), ...

Funkenstein je offline  
Staro 04.05.2008., 17:58   #4
komandos
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2008
stvarno se trudim zakomplicirati lozinke,ali nevjerojatna je
komandos je offline  
Staro 04.05.2008., 18:07   #5
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ajde, da probam biti ozbiljan i koristan medju ovom hrpom zajebanata. Prvo i osnovno - sprijeciti zenu da pali PC. Udji u BIOS i stavi password. Ako nema izricito opcije "power on password" i "setup password" onda moras jos podesiti Security Option na system. Zatim password za tvoj user account u Windowsima.

Kao sto je netko vec rekao, pametnije odabiri passworde. Koristi dulje passove od po 10 i vise znakova, kombinacije malih i velikih slova, brojeva i interpunkcijskih znakova. Password neka ima sto manje smisla. U jednom mom passu recimo imas, izmedju ostalog, komad oznake jedne serije AMD-ovih procesora i dio registracije maminog auta citan unazad . Jedna od najludjih metoda biranja passa koje sam vidio ukljucuje bar dvije osobe: svaka bubne bezveze po tri znaka (slovo, broj, znak...) i tako ukrug. Netko zapisuje i to je pass. Prokleto besmislen i nemoguc za pogoditi.

Password u BIOS-u se dade provaliti ali ukljucuje otvaranje kompa i kopanje po njemu (ako izuzmemo brand masine tipa HP kod kojih si komotno mozes pucati u glavu ako zaboravis pass). Pass u Windowsima sredis lijevom nogom ako imas jos koji account tipa Administrator (zenin?), inace ide teze. Sto se sigurnosti podataka tice, dovoljno je vec podesiti tako da po tvojim fileovima (my documents itd.) mozes cackati samo ti (properties->security). Onaj tko zna to provali za par minuta, no sumnjam da tvoja zena zna toliko.
Matesonik je offline  
Staro 04.05.2008., 18:07   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Keylogger?
Staro 04.05.2008., 18:17   #7
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
Nosi naponski kabl sa sobom i rijesis sve probleme
Optik je offline  
Staro 04.05.2008., 18:43   #8
2145
o.O
Moj komp

2145's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Stavi sve lozinke na USB pa ih ni ti nećeš znati ^^

BTW, zašto je ovo pod Overclocking? Žena ti dost brzo radi kad sve može crackati
2145 je offline  
Staro 04.05.2008., 20:36   #9
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
zasto je pobogu ova tema jos ovdje?
maX je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas