Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.03.2008., 22:34   #1
crocro25
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
(riješeno) Čudnovato zelenilo

Hahah,koji naslov
Anyway
Prije 3dana sam nadogradio rame,sa 2gb na 3gb i u ta 3zadnja dana sam radio sa digitalnom obradom videa te odigrao ok 5h video igrica,pc nisam gasio ta 3dana,al mi je temp proca 27 a gpu 35 dok su hardovi na 29 oba
Eh sad ,problem je sljedeci...
Prije 20min min mi je restartan pc sam od sebe dok sam bio na netu,error nije izbacio ali nakon paljena nije htio da prepozna simens adsl modem,sto sam rijesio istekavanjem kablova i prisilnim gasnjem,nakon toga sve radi ok,al evo u zadnjih 15min 2x mi je monitor dobio zelenu boju,sve je ZELENO,i to traje 30sek i onda boja opet bude ok,sad znam da je to vjerojatno graficka,al sto,drivere imam ok,nisam nadogradivao nist,instalirao nijedan program,temp graficke je ok,i sve pozeleni i nakon 30sek opet sve ok,kablovi su ustekani dobro,svi kabolovi su novi
dok pisem ovaj post OPET mi je monitor pozelenio
HELP

graficka je 6800 ultra stara 10mj
nikad problema do sad
Staro 16.03.2008., 22:51   #2
Fadolf
Premium

Fadolf's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Iako si rekao da su kablovi ok, meni se čini da ti nije dobro monitor u grafulju uštekan... Zna se dogoditi... Onda boje popizde. Provjeri, igraj se malo pa javi ima li kakvih novosti.
Fadolf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.03.2008., 23:09   #3
crocro25
Premium
Moj komp

pogledao sam al ne pomaze,inace je spojen preko vga kabla koji je star 30dana ,neznam,sad tenutno radi nakon par restartanja,ak ne pomaze,probat cu nest,iako nemam rezervni monitor da ispitam dal je do monitora
Staro 17.03.2008., 11:09   #4
Ne0n
Registered User
Moj komp

Ne0n's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
ja mislim da ti je do monitora, jer tako je isto mom rodjaku bilo, sve zeleno, on ga sakom opali pa se vrati i tako stalno... i stavili smo drugi monitor i sve je bilo u redu... neznam, stavi ti taj drugi monitor pa vidi do cega je
Ne0n je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 11:33   #5
corsa
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Preporučio bi ti da pođeš nekim redom.
Pošto si nedavno nadograđivao ram memoriju a prije nje je bilo sve o.k. ,isključimo mogučnost neispravnosti memorije,vađenjem tog modula te ponovni test!
Ponavlja li se opet ! neće biti prvi put ak je krepao baš sad ,stari modul,pa prekontroliraj ga nekim programom (npr . mem test)
Nakon tog izvadi grafičku i zamjeni je nekom posuđenom od prijatelja ili nekom starom koja nije u kvaru!
ak i to nije ! onda bi dobro bilo znati koje je napajanje i provjeriti jel ispravno nekim programom poput onog što zna doći s diskom od chipseta ili isto tako zamjenom!
Ako ništa nije pomoglo,provjera hard diska je neizbježna ili isto tako pokušaj zamjeniti drugi na koji češ instalirati windoze ili se poigrati sa boot-ovima na istom!
Nije ni to!??? što je ostalo ?? Matična !!???Proc??(mem test ,hot cpu tester)
Vjerojatnost nakon tog je 90 % da jest matična , no ne mora biti!
Najbolje sad da još sve to radimo uz pomoč 3d mark-a ili everesta, pa da budemo sigurniji!
corsa je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 23:25   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
daj nemoj ga zamarati, sigurno mu ne pozeleni slika zbog sjebane maticne ili memorije a pogotovo ne hard diska. ili je graficka ili kabel ili monitor. sve drugo sto ne sudjeluje u prikazu slike moze odmah otpisati. neka ide onim redom kojim uspije nabaviti testne komponente.
iako najvise smrdi na monitor jos sam pod efektom sjebanog konektora na prosloj grafickoj (zbog kojeg sam btw cekao jebenih 48 dana na reklamaciju, vec sam mislio da su je stvarno poslali na zamjenu konektora pa cekam da se vrati s taiwana ) pa cu glasati za nju
jedino sto je kod mene problem bila crvena boja. skoro sam kupio novi monitor, bio sam uvjeren da je on kriv. igrom slucaja mi je trebala grafa na drugoj kanti pa sam tu svoju prebacio i skuzio da i na drugom monitoru nesto previse crvene ima
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 19.03.2008., 09:16   #7
crocro25
Premium
Moj komp

Hvala GREG,kao i uvijek ,odlicne savjete dobivam od tebe
Problem je i think rijesen,jer sam zamjenio kabal i sad radi vec 48h ,stoga ako se ne ponovni,to je to,iako je kabal bio novi,ocito nije bio ispravan,tj neznma,vidjeti cemo
Hvala
zasad mislim da ovo moze pod lock
Staro 19.03.2008., 09:26   #8
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
eto, znaci ispalo je na kraju i najbolje..kvar je na najeftinijem dijelu(kablu)..
srale7 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno