|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Kad slika pošandrca..
S vremena na vrijeme (možda 2 puta u mjesec dana) mi se dogodi da mi slika na monitoru blago rečeno pošandrca i smrzne se. Prilažem slikice: ![]() ![]() ovdje se možda čini sve u redu, ali ekran je skroz pobijelio i smrznuo se. Zatim, zna se dogoditi da mi nestane slike s ekrana, kao da ugasim monitor, samo ovdje je on upaljen. A ako slušam/gledam muziku/video zvuk se i dalje normalno čuje kao da se ništa nije dogodilo. Jedini lijek je restart. Poslije toga sve radi normalno, pa do sljedećeg puta... To se znalo događati i prije i sada. Između prije i sada sam promijenila hard, napajanje, dodala 512mb memorije i reinstalirala windowse. Grafička? Matična? Nekako imam hunch da monitor nije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...vjerovatno memorija na grafickoj,probaj eventualno sa vise drivera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
najvjerovatnije graficka. iako cudno da se ne pojavljuje i cesce ako je stvarno memorija u pitanju. bilo bi dobro da je malo opteretis i pokusas umjetno izazvati tako nesto. recimo pustis da neprestano vrti 3dmark (01/03 posve dovoljno a nisu veliki za skiniti, za sve novije ionako nije). ako se ispostavi da je ona takve na trznici obicno idu po 50-60kn, nije velika steta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Sad kad memorija na grafi poludi većinom skoče artifakti po ekranu, barem po mojem iskustvu. Pokušaj spustit taktove memorije grafe i butat s njima, ili još bolje modja bios sa nižim taktovima. Dečki meni ovo više smrdi na monitor nego na grafu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
|
|