|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Problem sa tvrdim diskom-pomoć molim
Imam problem sa par mjeseci starim Seagateom ST3250620AS (250 GB). Par puta mi se dogodilo da ispušta čudne zvukove (kao da netko brusilicom prolazi po njemu).Uoploadao sam na i snimku zvuka. Napravljena je mobitelom pa kvaliteta nije neka, ali se čuje. Kada mi se to dogodi u Windowsima ponekad se napiše poruka da Win ne mogu zapisivati neke podatke, kompjuter se restartira (češće bez ikakve poruke prije) i nakon restarta se opet pojavljuje isti zvuk, pa opet restart... (a nakon par restarta problem nestane) Ako se zvuk pojavi kod podizanja (nakon restarta), sve stane u tom trenutku. Prije neki dan mi je 'zaorao' odmah na početku bootanja pa je sve stalo kod onog početnog ekrana, tako da ni u BIOS nisam mogao ući, a kamoli bootati sa DVD-a (tako sam prvi put vratio backup kad je oranje počelo u ranom stadiju bootanja, nakon čega je sve dobro radilo). Iz očaja sam malo protresao ugašeni komp i sad sve normalno radi. Zanimljivo je da nema nikakvih oštećenih sectora, podataka i sl. A i SeaToolsi i neki drugi programi ne prijavljuju neki problem. Tako da mislim da nije došlo do deranja površine. Meni izgleda kao da se zaglavila glava (i mehanizam) u nekom položaju pa se onda pokušava pomaknuti. Poslušajte zvuk koji radi HDD. pa ako netko zna odgovor: http://www.uploadcomet.com/download....2298eda4a7d5b3 - orginal snimka http://www.uploadcomet.com/download....f16264bd126e48 - malo obrađena snimka P.S. Prvi put koristim ovaj upload servis. Vidim da malo gnjavi sa reklamama, pa se ispričavam onima kojima to možda zasmeta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nosi u servis ako je pod garancijom to nikako nije dobro.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Naravno da će ići u servis (Čim završim backup svega. Ono najvažnije je odmah backupirano). Samo bi volio znati o čemu se točno radi da me ne bi u muljali i zavlačili u servisu. Sada sve normalno radi. Ne bi volio da čekam tjednima dok u servisu nešto ne naprave. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
NEmaš kaj puno o tome filozofirati sa servisom - disk ne radi i gotovo, kaj tebe ko usera briga zakaj ne radi, a što se zavlačenja tiče tu nemaš ama baš nikakvog utjecaja ako te odluče zavlačit zavlačit će te bio ti seljak pero ili dizajner mikroprocesora u intelu (tj hardova u Seagateu) reci da disk ispušta čudne zvukove da se javlja poruka i da je očito mehanika neispravna i amen...
![]() |
#5 |
Worldeater
Datum registracije: Jul 2007
|
Ajde da ne otvaram novu temu, moj problem je slican, samo ne toliko drastican. Dakle, radi se o disku Seagate 250 GB ST3250824AS. Dogadja mi se da disk jednostavno stane (prestane bilo kakvo rovanje, a to se na Seagateu odmah primjeti), stanu svi downloadi (torrent itd.), onemoguceno je bilo kakvo pisanje po disku. Takodjer, ne mogu pokrenuti niti jedan program, baca poruku da nemam ovlasti za pristup resursima na računalu. Pomaže jedino fizicki restart... Nakon toga radi sve normalno, do sljedeceg smrzavanja... ![]() Smrdi mi totalno na neki problem s diskom, jer sam cistio registry, stavljao nove Windowse, ali se problem konstantno javlja, nekad cesce, nekad rijedje. Strah me da ne zavrsi sve kao kod pc_arhe-a. Imate kakvu ideju? Da li bi vrijedila reklamacija (ako se uopce radi o disku), jer disk na prvi pogled sasvim normalno radi...? Evo sta HD Tune kaze: http://img98.imageshack.us/img98/9402/hardht0.jpg http://img75.imageshack.us/img75/3246/hard1ew2.jpg Totalno mi lose izgleda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Death13 prvo ti napravi backup podataka,pa onda vrti testove i to odvrti i taj "error scan".PS.mozes i tu u stickyu od Domya pogledat jos alate za testiranje diskova http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58941 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Worldeater
|
@Olymp, e ma kuzim ja sve to, najvise me zanimalo da li priznaju pod garanciju ako disk "cudno" radi, dakle onako kako sam opisao. Mislim, ipak radi, dakle nije potrgan, ma kuzite o cem pricam... Jel imao netko takvih iskustava? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma moze ako se desava cesto. ako moras cekati tri dana da se problem pokaze ne vjerujem u reklamaciju, nitko ga nece toliko testirati te ce ga vratiti kao ispravnog. jednom sam dozivio komplikacije oko reklamiranja komponente koja je samo ponekad manifestirala probleme i nikad vise tako nesto ne bi prolazio. prije bi je sam nekako dokrajcio pa vratio na reklamaciju nego se s time za***avao, izgubis tjedan-dva bez komponente u kanti a nista se ne rjesi....i tako po nekoliko puta dok jednoj strani ne dosadi. btw, tek sam sad poslusao onu snimku gore, mogu reci samo ![]() da je objavljeno prije godinu-dvije bio bi siguran da su ovi u cryteku ukrali zvuk za one aliene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Worldeater
|
uf, onda izgleda nista od toga, jer mi komp vec 2 tjedna radi ok, iako disk i dalje krci, ali radi... ma nek ostane zasad tak, trenutno mi komp treba, ne mogu si priustiti 2 tjedna bez diska... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|