Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.12.2007., 11:02   #1
crusher
Premium
Moj komp

crusher's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
D-link584t-T problem

Evo kupio sam dotični ruter/adsl modem i nikako da se spojim na net na visti (iako je isti postupak kao i na xp-u)...
-pregledao sam cijeli forum i učinio sam sve kao i ljudi koji su imali isti problem i nece se spojit.
Znači stavio sam svoj tcp/ip settinge ovako:
1)ip:192.168.1.37
subnet mask: 255.255.255.0
default gateway: 192.168.1.1
dns: 195.29.150.3
195.29.150.204
2)pod advanced-wins-enable netbios over tcp/ip
3)logirao se na ruter preko ie-a i pokrenuo wizard:
-stavio sam time zone zagreb(+1)
-da se spajam preko ppoe/ppoa
-upisao:user name/password -vpi:0 -vci:33 -pppoe LLC
4) save & restart...
5)DHCP - DHCP server- starting ip: 192.168.1.2
-ending ip: 192.168.1.254
-DNS mode auto...
6) otiso pod DNS: -Use User Discovered DNS Server Only
-preferd DNS server:195.29.150.3
-alternative dns server: 195.29.150.204
7)otisao advanced-upnp-enable upnp-"pvc0" sam stavio kao aktivan

-power lapica konstantno svijetli-status lapica blinka-adsl lampicakonstantno svijetli-lan lampica konstantno svijetli
evo i nakog svega ovog ruter se ne želi spojit na net. Jednostavno sam lud jer bi to trebalo radit a također mislim da nebi trebala bit razlika između win xp-a i viste jer se sve isto namješta... PLZ HELP!!! hvala unaprjed!
crusher je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2007., 12:40   #2
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
prvo isključi DHCP u routeru ako si stavio fiksnu IP adresu na računalu
pošto si napisao da ti se router nemoze spojit na net, pretpostavljam da si to pogledao u Statusu?

jedino sto moze biti u tom slucaju je da se zablokirao port u centrali, pa bi ti preporucio da nazoves SZK od ISP-a preko kojeg ides na net...

a ako se D-Link spojio, a ti nemozes pregledavat stranice, jedino sto mi pada na pamet je da probas iskljucit Internet Protocol IPv6 u propertiesima od Local Area Connectiona

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.12.2007., 12:57   #3
crusher
Premium
Moj komp

crusher's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Probao sam i ne radi... Inače koritim t-shit -.-.
Inače probao sam sve moguće kombinacije s dns-om 195.29.150.3 i 4 i 204 i 205, znači sve kombinacije s ovim dns-ovima -.-. Brijem da je 99% neka opcija u ruteru uključena ili isključena radi koje se nemogu spojit na net. Dakle da ponovim ruter se uopce nemože spojit ne internet dok sam uspio spojit 2pc preko njega(mreža)... Inače na 2 pc-u imam xp i stari modem(simens koji nema drivere za vistu) i spoji se bez beda tako da nije zablokiran port ... javim ako uspijem što izmislit. Ako neko zna što bi moglo bit nek javi plz...
Inače vidim da mi se ruter nemože spojit kako si i reko preko "status"-a piše mi "wating for response" ... -.-
crusher je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2007., 14:56   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Taj router ima problema prilikom zapisivanja postavki na potrebna mjesta ako se konfigurira preko wizzarda. Predlažem da "pješke" prođeš po svim postavkama i to tako da za parametre koji se upisuju selektiraš postojeće i prekucaš ponovo, a za one koji se samo odabiru da ih "ponovo" odabereš. Također, nije loše da iza svakog taba sa postavkama (nakon Applay) napraviš Save postavki i Reboot. Ovo će te malo usporit dok prođeš sve postavke ali mislim da će iza toga sve štimati. Prvenstveno je greška u wan postavkama.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2007., 11:22   #5
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
e da, T-Com ima nove DNS-ove:

195.29.149.196 i 197

ovi 204 i 205 ce se prvi ukasiti kroz par tjedana, a onda ce ici prelazak sa 3 i 4 na ove nove koji vec rade

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno