|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Windows Vista HDD problem
pojavio mi se jedan vrlo zanimljiv problem, barem mislim da je problem i ako možete pomoći bi bih zahvalan...nedavno sam zamijenio xp s vistom da isprobam taj famozni dx10 pošto grafička od dana kada je kupljena nije vidjela dx10 materjal...uglavnom, nakon za***avanja sa svim živim i neživim driverima i ubijanja one nesretne user control "ideš mi na jetra s pitanjem da li želim to pokrenuti" aplikacije uspješno instaliram sve žive i nežive drivere, zakrpe, hotfiksove i ko zna što...i taman kada sam se poveselio da sve radi čujem klik kao da se disk resetirao... pošto je bilo 4 ujutro, mislim sanjam i odem krmiti, drugi dan dignem sustav i skužim da na random, u razmaku 1-5min se desi restart diskova, od jednog do 5, ovisno kako kada, jedini disk koji ne resetira je primarni, znači radim, igram se, gledam filmove i samo se začuje klik kao da se disk upali, zvrlj,zvrlj ka da se inicijalizira i nema poruke nikakve, ne zbrejka ništa...tako da sam stvarno zbediran i neznam dal to vista namjerno neku debilanu radi? sa xp-om nije bilo nikakvih klikova...svi diskovi su prema smart diagnostici ispravni... trenutno sam jako zbunjen i ako mi možete pomoći bio bih zahvalan pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Uobičajen bug sa diskovljem pod vistom imaš u OS rubrici veeeliki thread i negdje u njemu je ovo već postavljeno... I to nije niakakv poseban problem, barem ja ne vidim u čemu bi i trebao biti problem? Jel sve radi - radi, prema tome... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
evo, probati cu pokusati s power opcijom i probati naci...kako to mislis nije problem? pa nije normalno da se samo resetiraju i pale i gase sami od sebe.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne resetiraju se već Vista po defaultu gasi diskove nakon nekog vremena neaktivnosti. Control Panel->Power Options->Change plan settings->Change advanced power settings->Hard disk...
![]() |
#7 |
Pink Floyd fan
|
nForce4 i SATA? Pisao sam već o tome, update-aj drivere, pogotovo ako imaš 15.00. Edit: Vidim da imaš sličnu konfiguraciju kao i ja + 8800GTX. Većina će ti reći da imaš preslab procesor za tu grafičku, a mene zanima zašto si je ipak kupio i kako ti radi?
![]() |
#8 |
Premium
|
oš cuti jos zanimljivu činjenicu, kupio sam taj prockas samo zato je mi je mitzek reko da je onaj moj 3200+ ipak preslab...nije trzalo ali je dolazilo ponekad do milisekundnog trokiranja prilikom lodanja vise stvari na ekranu, sada s ovim toga nema i radi s istim frameratom ili 10-20% brze nego prije...prije 8800gtx je bila 1900xtx, dobo sam povoljnu zamjenu pa uradio...i dalje ne radi, updejtao sam one 15.00 odmah na pocetku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Koje sad drivere imaš za SATA? 15.00 ne valjaju!!!!!!!! Edit: Milisekundno trokiranje je stvarno neizdrživo ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ovako, on je prilikom instaliranja updata rekao da su 15.00 driveri gore i instalirao nove, nije problem samo u sata diskovima, i u ostalima je, ukupno 6 diskova, 3 sata, 3 normalna...i problem i dalje ostaje, onaj power up, i index scheduling promjene su malo smanjile učestalost restarta... ne, krivo si shvatio, 8800gtx je bila na 3200+, razlika s tim procesorom i ovim sada s tom karticom je meni nevidljiva, osim što nema onog trokiranja više i windowsi rade bolje...pošaljem ti pm kad se vratim s posla... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pink Floyd fan
|
Pogledaj koje zapravo drivere imaš. PATA ne bi trebali praviti probleme, kod mene su generički driveri od Viste. Za SATA mislim da imam 15.04, sad nisam kod kuće.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|