Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.02.2004., 19:37   #1
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Clock Duron 1,3GHz

Imam maticnu K7T Turbo.
Probao sam overclockati procesor na 120X11 i napisalo mi je da je to 1430 MHz i normalno mi je radio kada sam poslije vratio na stari takt po deafultu 100X13 vise mi nije htjeo uhvatiti 120X11 ondnosno nece sustav da se digne. Komp je upaljen i nece se ugasiti nego ga istekam iz struje.Zatim sam ga ponovo vratio na deafult postavke jumperima nekakvim i opet probao i opet nece. Pa me interesira kako to da mi je jednom radio i sada vise nece?
Da li bi mi pomoglo da flešam bios? Namjeravam kupiti XP 1800+ jer kazu da ako flešam bios da moze bez problema ici na ovu maticnu.
Da li mu pomaze ako ga dizem malo po malo?
Staro 13.02.2004., 19:39   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Clear COMOS iliti reset BIOS bi pomoglo.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2004., 19:47   #3
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Ajoj.....ajde malo opsirnije plizzz nemam ja pojma o cemu ti pricas....Molim te objasni ako imas viska vremena
Staro 13.02.2004., 20:54   #4
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Da li reset bios znaci vratiti bios na deaful postavke?
Jer ja sam premjesta jedan mostic iz jednog u drugi polozaj i simulirao gasenje i paljenje kompa ako na to mislis.....
Staro 13.02.2004., 21:34   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ne,nenenenene
Isčupaš kabel od struje, nađeš "mostić" koji se zove jumper, koji je zadužen za reset BIOSA (vračanje na default). On je obično lociran negdje oko baterije na matičnoj ploči. Premjestiš jumper iz defaultnog položaja (1-2) na položaj 2-3 i ostaviš 30-60 sek i to bi bilo to. Ili jednostavno izvadiš bateriju. Nakon toga odeš u BIOS namjestiš vrijeme i ostale stvari. Javi.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2004., 22:04   #6
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Pa da to sam ja i napravio.......Tocnije ovako su mi rekli:
Iscupaj kabel,iz polozaja 1-2 stavi u 2-3. Simuliraj paljenje ostavi 15 ak sec zatim simuliraj gasenje,ostavi 15 ak sec i vrati na polozaj 1-2. Upali i to jeto....Je to ok?
Ja sam tako napravio i vratile su mi se deafults postavke...
A recite vi meni sta znaci dizanje napona.Da li proc na istim postavkama radi brze ili se napon dize tek pri vecim postavkama kada vise ne mozemo ovim postavkama postici vecu brzinu?
BTW sta mislite koliko bi mogao Duron izdrzati stupnjeva?
Staro 13.02.2004., 23:50   #7
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Originally posted by giga
Pa da to sam ja i napravio.......Tocnije ovako su mi rekli:
Iscupaj kabel,iz polozaja 1-2 stavi u 2-3. Simuliraj paljenje ostavi 15 ak sec zatim simuliraj gasenje,ostavi 15 ak sec i vrati na polozaj 1-2. Upali i to jeto....Je to ok?
Ja sam tako napravio i vratile su mi se deafults postavke...
A recite vi meni sta znaci dizanje napona.Da li proc na istim postavkama radi brze ili se napon dize tek pri vecim postavkama kada vise ne mozemo ovim postavkama postici vecu brzinu?
BTW sta mislite koliko bi mogao Duron izdrzati stupnjeva?

Napon dizes tek kad ti se pocne rusit na odredjenoj freqvi ili kad je nestabilno, postepeno povecanje napona na procu dovodi i do veceg grijanja istog tako da ne pretjerujes sad sa nekim bijesnim voltazama osim ak nemas neko dobro hladjenje (uglavnom voda)
Ja sam imo Durona 1200 i tero sam ga bez problema na 1400, tak da bi ti odprilike mogo na 1500 uz napon 1.85V recimo, al ga nemoj silit ak nemas neki dobar hladnjak.
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2004., 00:15   #8
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Ok kuzim necu pretjerivati jer imam los hladnjak i sada radi na 50ak stupnjeva
Ali samo jedno pitanjce:
Digao sam ga na 1430MHz i radio je normalno na deafult naponu(valjda je to 1.5 V ) ali kada sam dignuo napon na 1.550 V nije mi htjeo dignuti 98icu niti XP. U 98 mi dode plavi ekran i pise :
MICROSOFT REGISTRY CHEKED i dolje pise BACKING UP SYSTEM FILES to nesto radi i onda kaze da moram ristartati jer je nasao neki eror i popravio ga kao.Fix error kaze. Ja ga restartam ali opet isto.Kada vratim napon na deaflut radi normalno.
Sta da radim?
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno