|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
![]() Quick help... Htijeli bismo napraviti wlan u Daruvaru ... nešto kao ZGWIRELESS, ali trebali bi preporuku u izboru: - antena (domet do 5km) - access pointa - wlan kartica za racunalo Mreža bi trebala biti 11 ili 22Mb Naravno važan čimbenik je cijena, ali opet da bude neka kvaliteta. Kao što sam rekao domet treba biti nekih 3 - 5km. Sve savijete o odbiru i kupnji molio bih da kažete što prije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
najbolje da pitas decke iz ZG WIRELESS-a
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ljudi moji ali to nije više samo zgwireless... baš sam gledo neki dan. ima brdo toga i sve je fino na jednom mjestu... ima linkova na zgwireless pa si pogledajte. ja sam baš gledo za sebe... postoji zgwireless i vžwireless, a ja točno na pola puta i ni vrit ni mimo. kada će već jednom doći k meni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
www.nedwireless.net tu imaš onako objašnjeno za tudume ![]()
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Re: Wlan U Daruvaru...
Citiraj:
Sto se tice antene na access pointu, uzmite si nekakvu tvornicku, kad sam ja planirao tako nesto dici pikirao sam hyperlinkovu omnicu sa pojacanjem 10dBi za nekih 650 kuna, to nudi najbolji odnos cijene i performansi, jedino sto je downtilt svega 7 stupnjeva pa moze biti problema ako omnicu stavis visoko a ti se zelis ispod nje spojiti. Konkretno - za b standard (11Mbps): Trendnet 310APBX, D-Link DWL-900AP - za g standard (54Mbps): Trendnet 410APB, D-Link DWL-2000AP+ Distributeri: D-Link - www.msan.hr Trendnet - www.elma.hr Hyperlink antene - www.boa.hr Eventualno jos provjeri ponudu pacwireless antena u elmi.. Sto se tice na klijentima, na toj udaljenosti sa LOS-om i usmjerenom antenom - bilo tvornickom ili iz samogradnje, radit ce bilo koja normalna kartica
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Naravno, zato ti i preporucam novi standard (802.11g 54Mbps); nemate drugih wireless mreza u Daruvaru koje bi smetale pa cete moci postizati vrlo dobre rezultate - za 802.11g u praksi mozete dobiti 1.5-2 MB/sec, a za 802.11b je u praksi svega 500 KB/sec.. Ono sto je takodjer vazno napomenuti - ovi access pointi koje sam ti preporucio podrzavaju fallback na sve stare standarde. Za dalje informacija; www.wifihr.net www.zgwireless.net i definitivno: groups.google.com, pretrazi grupu hr.comp.mreze.bezicne
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|