|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
x800 pro - overclocking
Kupio sam navedenu (x800 pro - agp) karticu sa zalmanom vf700cu i pošto sam po pitanju clockanja newb zamolio bih vas za par komentara ili savjeta... Naime, njuškao sam po forumu i googlao malo i naišao na dosta postova u kojima ljudi žele vratiti originalne postavke x800 pro nakon što su otključali karticu na 16 cjevovoda odnosno na postavke x800 XT... Jedino što ja trenutno znam je podignut core clock i clock meme u atitoolu... ![]() Evo par (n00b) pitanja: 1. Kada clockam core u atitoolu na određenoj frekvenciji (i to vrlo maloj - za 25Hza više) vide se male žute crtice i točkice, ali još uvijek ne daje znak (beep) da je to artifact i piše no errors... Da li je to artifact? ![]() 2. Kako da naprvim da mi se brzina venta povećava sa temperaturom? (nisam baš siguran da radi u atitoolu) - ako vam što znači, zalman je spojen na 3pinski priključak na matičnoj 3. Da li mi možete ukratko opisati postupak flashanja na x800XT i reći kako da napravim backup biosa? (našao sam par pustupaka, ali oni su isključivo za x800 pro VIVO, a moja karta nije VIVO) I zamolio bih vas da kažete svoja iskustva i koliki ste clock postigli... Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Smanji par MHz pa probaj zavrtit neku igru (ako su još prisutni) pucanje textura ... Vrat još nekoliko MHz. 2.Ako ti je spojen na MBO to znači da ga MBO kontrolira a be grafa tako da ti radi prema nekom njenom proračunu. 3.Za flashanje sam ja bi otvorio temu koja je opširna "Otključavanje cijevi" Inače backup BIOS-a radiš pomoću ATiTools-a ima opcija Dump Video BIOS (ako se ne varam) Pronađeš na BIOS kolekcija odgovarajući BIOS (AGP za AGP a ne PCI-E)(memorija od istog proizvođača) napraviš BOOT-abilnu disketu potrpaš to sve na nju i flashrom. X800GTO@XT mod BIOS-a |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Iskreno, ja ti ne bih preporučio overclock te grafe. Iako su se mnogi X800Pro primjerci dali solidno clockati, mnogi su kasnije, kao i razni derivati R9800 i X800 arhitekture, ispustili dušu. GeCube X800Pro koju sam ja kupio je tako crkla. Bila je clockana prije nego sam je ja kupio polovnu, isto tako sam je ja isprobao clcockat, ali vratio na default (jer mi je i tako bila dovoljno brza). Nakon par dana sam je, eto, cisto iz zabave clcocknuo jos jednom.. pojavilo se kao neko pucanje poligona i tekstura u 3D modu.. i grafa vise nikad nije normalno radila u 3D modu. To je prica o tome kako sam popusio 900kn i kako mi je bilo zao ko psu sto mi je crkla dobra grafa ![]() Eto, samo da budes upozoren da X800 voli ispustit dusu od clockanja ![]() Ako se ipak odlucis za clock, Baja ti je napisao sto i kako ![]()
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Moja radi ~1 god. clockana ali samo u 3D modu. Inače nikad nije za***avala.Dobro sam je hladio VF700-Cu i nisam ima problema.Sad neznam za ostale ali ako si voljan clockat onda navali. Ako ti se ruši (žute točkice i sl.) nakon nekoliko MHz npr. 20 više onda je ostavi na originalnim postavka jer je moje mišljenje da je iz nje tvorrnički izvučen max.Tako da ti 20 MHz neće učinit čudo a grafa će ti duže trajat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
- čitao sam bajinu temu i gledao to sad malo... Trenutno mi radi na default clocku ok, ali ne ide puno više od njega... možda bi se i dalo ali kako kaže baja ne isplati se radi 20 Mhz s***at grafu... Baš dok sam je clockao vidio sam da ne ide puno tako da ću ja nju rađe ostavit na miru ![]() Što se tiče flashanja puno hvala - imam sad postupak... al, mislim da se trenutno neću bavit time jer sam zadovoljan performansama grafičke, a i nisam dosad radio u biosu pa su velike šanse da nešto za***em... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Ja sam imal powercolorovu i clockala se ko luda,naravno samo u 3d modu. Koliko se sjećam radila je ovak nekak: gpu-sa 470 na 600 a memorija sa 900 na 1100, nikada imao problema s njom. Samo mi je kučište bilo jako ventilirano, a tako clockana nije prelazila 55 stupnjeva,uglavnom se vrtila na 45 stupnjeva(po zimi) Ako ti baca artefakte već neigraj se, nije vrijedno, jer za tih nekoliko megaherca nebuš dobil nikaj. Ja sam osjetio veliku razliku na svojoj grafi kada sam je clocknu,no clock je bio velik. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|