|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Ovaj ludi problem muči me već mjesecima. Imam dvije konfiguracije, jedno koriste djeca drugu ja. Kod klinaca je konfiguracija : CPU Type AMD Athlon XP, 1733 MHz NVIDIA GeForce 6600 GT 128 (AGP) Memory - 768 MB (SDRAM) DFI (matična) Os : Windows XP Isto tako kod mene je LCD Samsung 930BF a djeca imaju LCD Philips 190S7FS. Problem je sljedeci : Ovaj LCD Samsung 930BF stalno blinka, nekada je blinkao pri paljenju tj. dok se windoze dižu a sada blinka kad pokrenem neku igru. Znači sada blinka jedino kod igri a češto puta se dešava da se razliju boje preko ekrana, od zelene do neke ljubičaste. To traje par sekundi pa se sve vrati na normalu. Što se tiče igri tu blinka stalno, pomaže jedino ctrl+alt+del pa kill igre. Kada kažem blinkanje mislim na ovo : izgleda kao da gasite i palite monitor na onaj power gumb. Znači crnilo pa se pojavi slika pa opet crnilo i tako par puta dok se monitor skroz ne zatamni pa jedino pomaže ctrl+alt+del. Onaj monitor koji je kod klinaca za test sam preselio kod sebe, i sve je OK. Nema blinkanja ... nema prelijevanja boja. LCD Philips 190S7FS kod mene radi bez problema. (znači nije grafa) Isto tako sam preselio taj Samsung 930BF kod njih i sve opet radi u redu. Kod njih se monitor ponaša normalno. Mislio sam da je neki kvar na ovom Samsung 930BF ali izgleda da nije. Nešto drugo je u pitanju ... ali šta ![]() Da li je moguće da produžni kabel zeza ili da mi je osigurač preslab ![]() Ili pak napajanje ... ali kakve veze on ima sa monitorom. Isto tako sam zamjenio DVI kablove ali nije do toga. Aj molim vas pomozite mi ![]() Edit : Evo sredio signature ! Zadnje izmijenjeno od: ChP3. 10.06.2007. u 16:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koja je grafa kod klinaca?
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jel ti refresh rate postavljen na 60Hz? Ako nije, postavi...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Probat cu danas zamjenit napajanje ... mada ne znam kakve bi to veze imalo, ali svačega sam se nagledao u životu po pitanju toga. Grafička nije jer njihov monitor kod mene radi u redu, kao i taj 930BF kod njih radi ok sa istim onim igrama koje ja pokrečem kod sebe. DVI kablove sam isto zamjenio pa isto. Dalje niti je grafička šta dizana niti procesor (sve je na defaultu). Nešto sam tražio po netu po pitanju toga i našao sam par ljudi sa istim problemom, ali ga nisu riješili. E sad neki kažu da je do DVI kablova, ali i to sam probao pa isto. Zatim bilo je priče da problem može biti modem koji se nalazi blizu monitora. Imam inače kablovsku mrežu i modem mi je tik uz monitor a tu je i koaksilni kabel koji je naravno upiknut u modem. Samo modem sam skroz isključio pa opet isti problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Onda je najbolje da se zamjeniš sa djecom za monitor i gotovo ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
Izgleda da je ipak stvar u driverima. Sada sam napokon našao neku verziju a to je 2.6.05a (Omega) Sa njom nemam do sada nikakvih problema, tj. nema blinkanja i ostaloga. E sad jel šta gubim sa ovim starijim driverima ... mislim na perfomanse ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premium
|
Aj ne zatvarajte temu ... ima još toga. Blinkanje sam riješio ali ovo dalje ostaje misterija. Molim vas bacite pogled na ove slike : http://img364.imageshack.us/my.php?i...6100208ur9.jpg http://img170.imageshack.us/my.php?i...6100211gm1.jpg Ovo se javlja svaki put kod restarta ili ti ga bootanja windowsa. Grafička nije dizana, a nije ni proc. Imam i druge Windowse, ali na drugom hardu (nije dual boot) pa opet ista stvar. Da li to do monitora ili ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
probaj ga na servis odnet(misim koliko se takve stvari daju servisirat), moguće da je elektronika u pitanju, moguće da je ispravljač napona ošo pa da je primio jaču struju pa da su se kristali malo poj... ![]() koliko je star? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Star je oko godinu dana, ali gle opet isti taj monitor sam testirao na drugom kompu i nema tih boja. Nemam auto pa mi je nekako bad vući i kučište pored monitora (mislim na konfiguraciju). Te razljevene boje inače tako stoje par sekundi pa se opet sve vrati u normalu, i nikad kada recimo nešto radim već samo kada se windoze dižu. Jeste li sigurni da je riječ o monitoru ? Ako je to monitor idem ipak na servis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
pa sad više i nisam siguran sad sumnjam na grafičku, na drivere. možda su nestabilni, si probo sa novim(čak i ne moraju bit novi bar,druga verzija) onako nešt nisam još vidio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|