|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Cooling ATI Radeon X1300
Ovak imam dva pitanja: 1.Imam ATI Radeon Sapphire X1300 i zanima me kak mogu pogledat njezinu temp.,ako ima uopce senzor(ima mozda tko tu grafu pa da zna za senzor?) Uz nju sam dobio samo drivere,nikakav software za clockanje ili bilo kaj. 2.Na nju sam stavio novi cooler,vf700(spojen na 3pin na maticnu),jer onaj pasivni stock nije dobro hladil, grafa je bila vruca za jaja ispec ![]() ju clockati i namjestit da dok udem u 3D da se taktovi auto. povise,sve osim ATI tray tool-a,to je isprobano...stavim na driver mode i povisim takt memorije i resetira mi komp,a kad satvim na low level mode i povisim takt memorije stisnem apply i vrati mi takt memorije na default ![]() Hvala. Zadnje izmijenjeno od: TnTDestrOyer. 26.03.2007. u 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Everest?? Koje drivere imadeš?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Evo ovako mi pise u everestu Polje Trenutna vrijednost Informacije o senzoru Tip senzora Winbond W83647HF (ISA 290h) Temperatura Matična ploča 29 °C (84 °F) CPU 26 °C (79 °F) Aux 41 °C (106 °F) WDC WD800BB-00JHA0 31 °C (88 °F) Hladnjaci kućište 1607 RPM Napajanje 5444 RPM Naponi CPU jezgra 0.91 V CPU aux 3.66 V +3.3 V 3.28 V +5 V 5.48 V +12 V 12.04 V -12 V 1.38 V -5 V 2.24 V +5 V Standby 4.90 V VBAT baterija 2.94 V E sad jel ova temperatura AUX 41°C temp. od northbridgea ili od coolera na grafi? Ako necu znat temp. kak da znam jel da stavim vf700 na 5V ili na 12V a grafa je clockana.12V mi je ipak glasno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43135 Evo čitaj tu postove o Aux-u. Izgleda da ti grafa nema senzor jer za nju treba pisat GPU temperatura. A nisam baš siguran za 5V s klokanom grafom.
![]() |
#6 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
-drugo, nitko ti neće znati točno reći do kud se može clockati i koliko će se grijati.. to moraš sam probavati i saznati. ovisi od primjerka, ali ta grafa se dade jeko lijepo clockati. daj me podsjeti koji su joj default clockovi. -zalman je bespotreban na toj grafi, možaš ga slobodno staviti na 5v kad si ga već stavio gore. -senzor za temperaturu grafička nema, i nemožeš saznati osim prstom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Kažeš,ne očitava ti okretaje na cooleru od grafe....Ja mislim da ti očitava,ja mislim da je to ono pod "Kučište" 1607rpm....To je vjerovatno taj Zalman na grafi....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Pogledal sam u biosu i tamo bi trebalo pisati pod system fan ali pise 0. OK Gabre,nisam ni mislio clockat memoriju vise od 350... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|