Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.09.2003., 15:23   #1
:))
Premium

Datum registracije: Sep 2003
int24 i hal.dll

skinio sam sinoc nekakav program sa kazaa i sad ja njega pokrenio i sve super i odjednom se resetiro komp (imaam dvoje vindovsa i 4 particije) i ja odaberem xp a on meni
fajl nedostaje ili je ostecen:
windows root\system32\hal.dll.
please re-install a copy of the above file.
i opet se resetira...

sad ja iz win98 na netu naso taj fajl i pokuso ga iskopirat u d:\windows\system32\ i nece kaze can not read form the sector
isto tako kad sam pokuso napravit šorkat a kad sam oso u dos i pokuso sa c: iskopirat na d:\windows\system32\
pojavis e onaj Abort Retry Fail
i odem na retry i nece odem na fail i izlista i kaze na kraju
fail on INT 24 - d:\windows\system32\hal.dll
:confused:

i sad ja malo pokuso slusat pjesme sa f: diska sve mi je puno pjesam i filmova i kaze da nemoze otvorit i onda bude retry i cancle i tako za sve... i nece nijednu pjesmu otvorit
molim vas pomogajte neosjecam se dobro...
:)) je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2003., 16:07   #2
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Re: int24 i hal.dll

Citiraj:
Originally posted by )
skinio sam sinoc nekakav program sa kazaa i sad ja njega pokrenio i sve super i odjednom se resetiro komp (imaam dvoje vindovsa i 4 particije) i ja odaberem xp a on meni
i opet se resetira...

sad ja iz win98 na netu naso taj fajl i pokuso ga iskopirat u d:\windows\system32\ i nece kaze can not read form the sector
isto tako kad sam pokuso napravit šorkat a kad sam oso u dos i pokuso sa c: iskopirat na d:\windows\system32\

i sad ja malo pokuso slusat pjesme sa f: diska sve mi je puno pjesam i filmova i kaze da nemoze otvorit i onda bude retry i cancle i tako za sve... i nece nijednu pjesmu otvorit
napravi repair. za slucaj da nemas pojma o cem pricam, digini siistem sa CD-a, stisni enter, F8 i r. ako nemas opciju r nakon F8 onda su ti windowsi totalno u kurcu i mozes se pokusat zajebavat sa recovery consolom, ali vidi prvo jel ti moze proc solo repair.
Elven je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 10.09.2003., 19:29   #3
Premium

a kako da to napravim a da nesjebem ove prve windowse...i dali moze na jos koji nacin??' to mi je malo previse zajebano

ma ajd jebes xp
ali kako da ja mogu cut svoje pjesme sa e: i f: particije...na njima nisu vindovsi samo pjesme a nemogu ucitat...zastoooooooooooo
Staro 10.09.2003., 21:02   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by )
a kako da to napravim a da nesjebem ove prve windowse...i dali moze na jos koji nacin??' to mi je malo previse zajebano

ma ajd jebes xp
ali kako da ja mogu cut svoje pjesme sa e: i f: particije...na njima nisu vindovsi samo pjesme a nemogu ucitat...zastoooooooooooo
zato sto si vjerovatno pokupio nekog od onih zgodni virusica sto vise na kazaai koji unistavaju multimedijalne datoteke (osobno, nebi se cudio da su ih prosirili izdavaci koji su ionako stalno nadregani na kazaau).
ako je to zaboravi mjuzu......
i nikad, ama bas nikad neskidaj .exe sstvari s kazaae koje nisu arhiva...cak i kad jesu nepokreci ju vec otpakiraj s eksternim programom (winRAR, winACE)
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2003., 21:31   #5
Premium

Citiraj:
Originally posted by greg SE
ako je to zaboravi mjuzu......
i nikad, ama bas nikad neskidaj .exe sstvari s kazaae koje nisu arhiva...cak i kad jesu nepokreci ju vec otpakiraj s eksternim programom (winRAR, winACE)

hm...sad mi to kazes...
Staro 10.09.2003., 21:55   #6
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Originally posted by )
hm...sad mi to kazes...
to je opce poznata stvar......
inace tome je tako vecinom zobg toga sto vecina arhivera ima podrsku za antivirus programe dok ce sami exe ljudi odmah pokreniti
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2003., 07:19   #7
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Ali, pogledaj početak posta: Skinuo sam nekakav program... Na takav problem ti je rješenje da skineš drugi nekakav program koji će ti riješiti problem.
Staro 11.09.2003., 08:38   #8
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Možda nisi iz win98ice mogao kopirati jer Win98 ne čita NTFS ako si tako namjestio particiju na kojoj ti se nalazi XP. Možda sam u krivu
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 12.09.2003., 15:34   #9
Premium

Citiraj:
Originally posted by greg SE
to je opce poznata stvar......
inace tome je tako vecinom zobg toga sto vecina arhivera ima podrsku za antivirus programe dok ce sami exe ljudi odmah pokreniti
ma program za miksnaje skinio nekakav PCDJ i sve se jsebalo...
a ove particije su mi na fat32...
Staro 16.09.2003., 08:32   #10
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Originally posted by )

ma ajd jebes xp
sta ima bit zajebano kod repaira?
i kak ce ti to sjebat one prve windowse?
ak hoces napravi, ak neces kaj da ti ja radim
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.09.2003., 12:49   #11
Premium

Citiraj:
Originally posted by Elven
sta ima bit zajebano kod repaira?
i kak ce ti to sjebat one prve windowse?
ak hoces napravi, ak neces kaj da ti ja radim

uredu uredu
nemoj me sad jos i tuc,,,,,
Staro 23.09.2003., 16:41   #12
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: int24 i hal.dll

Citiraj:
Originally posted by )
i opet se resetira...

HAL = Hardware Abstraction Layer koji je specifican za svaki stroj tj. kreira se prilikom instalacije windowsa, dok on trazi h/w. Na CD-u ces naci inicijalni HAL koji ti nece posluziti za tvoje svrhe, jer ima podrsku za samo najosnovnije uredjaje. Drugim rijecima, ne gine ti reinstall cijelih windowsa. Spasi si podatke, posto imas 2 diska i reinstall. Bojim se da ti nema druge.

Znaci, prvo dignes sistem s CD-a, recovery console i onda rucno kopiras, a onda, kada si gotov, reinstaliras, vratis si podatke i to je to.

GL
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2003., 16:58   #13
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Repair mu nece generirat novi hal?
Čovjek se više nije javljao, pa pretpostavljam da je uspio riješit, bilo repairom bilo instalacijom, ali volio bih da se ) da znam za ubuduće jel repair generira novi hal.
Staro 29.09.2003., 13:48   #14
Premium

hm...ma nisam jos to rijesio....stari mi stalno nesta drka po kompu a jucer sam suto kuciste po sobi da izbacim visak energije iz sebe... moram nac negdje bootabilan cd ovaj moj je nakakav sjeban...moze se pokrenit setup ali kad se oce instalirat nesta se sjebe i nece...
ajd ako vam nije tesko objasnit sve kako to ide sa rrekoveriom ili sta vec kud dalje kad dodje do onog izbornika kad biram vindovse?? sta poselj sta prije kako "rucno kopirat"?? dali s tim "rucinim kopiranjem" cu moc iskopirat i one mp3ce koje nemogu ucitat sa e i f particije ili ne??
ajd plizzz pojasnitze
jebi ga glup sam
Staro 29.09.2003., 14:52   #15
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
How to Perform a Windows XP Repair Install

Citiraj:
Originally posted by )
hm...ma nisam jos to rijesio....stari mi stalno nesta drka po kompu a jucer sam suto kuciste po sobi da izbacim visak energije iz sebe... moram nac negdje bootabilan cd ovaj moj je nakakav sjeban...moze se pokrenit setup ali kad se oce instalirat nesta se sjebe i nece...
ajd ako vam nije tesko objasnit sve kako to ide sa rrekoveriom ili sta vec kud dalje kad dodje do onog izbornika kad biram vindovse?? sta poselj sta prije kako "rucno kopirat"?? dali s tim "rucinim kopiranjem" cu moc iskopirat i one mp3ce koje nemogu ucitat sa e i f particije ili ne??
ajd plizzz pojasnitze
jebi ga glup sam
Efo ovako: http://www.michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
da ti puno ne pričamo, tu imaš ste by step kako, a ovdje http://www.bootdisk.com/ kako napraviti slipstreamed Boot CD, objašnjenja vezana uz vindoze razno razne, ma što da ti pričam, puno divnih stvari.
tor je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno