|
![]() |
#1 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Nikako da skužim kako to izvesti... Radi se o Arctic-cooling Freezer 64 PRO & CoolerMaster Hyper TX AMD i DFI LANParty nF4 SLI-DR matičnoj. Za razliku od večine ostalih ploča, ova LP ima drugačiji razmještaj komponenti i plastično podnožje na koje se zakvači cooler za procesor je zarotirano za 90° u odnosu na "standardni" položaj. Pošto su ova 2 coolera namjenjena da nakon svoje montaže guraju topli zrak preko bloka hladnjaka prema stražnjim ventilatorima na kučištu, to ovdje nije moguće zbog zarotirane montaže samog coolera. Na ovoj ploči je moguće birati da li će vest puhati u grefičku (prema dolje) ili u napajanje (prema gore), ali nikako da bi to bilo u lijevo prema stražnjoj stranici kučišta. Kako to izvesti? Gledam podnožja ova hladnjaka i tražim po netu, ali ne uspijevam naći neko modano rješenje. Ono što me najviše zbunilo je da neki tip na stranicam od Linksa u komentarima kupaca za Freezer kaže: "Tih, gumeni držači ventilatora, lagana montaža, poprilično dobro hladi, nije pretežak, može se okrenuti u sve 4 strane vrlo jednostavnom modifikacijom i prije svega, cijena i cijena - iznimno jeftin za ono što nudi." Prema tome što je on napisao izgleda da je ipak moguća takva montaža. Molim da mi netko pokuša objasniti kako to izvesti... Evo i slike ploče da vidite o kakvom se točno problemu radi... ![]() Zadnje izmijenjeno od: DrTom. 28.02.2007. u 02:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
inace frizer 64 znaci stari ti je dolazio sa takvim postoljem kakvo ti zelis. znaci opcije su ili nadjes frizera 64 ili stavis da ovaj pro ima okrenut vent prema dolje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Na Freezeru 64 PRO moraš odšarafit nešta da bi mogao ono podnožje rotirat. Sjećam se jer sam ga imao kod sebe i na tom podnožju je bilo 4 rupice mislim, taman da kad se zarotira da opet u te rupice uđe neki mali vrag. Ugl. mislim da ćeš morat onaj donji držač odšarafit, zarotirat držač (onaj klip) i onda ga ponovno zašarafit i postavit. Hyper se ne može okrenuti nikako... P.S. ajd pliz sliku u thumb, teška je 160kb ![]()
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možeš i 64 Pro okrenut tako kako je Vuco rekao - odvrneš onaj jedan šaraf na retention clipu, izvučeš sve nosače, okreneš kako ti odgovara i ponovo sklopiš retention clip.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|