Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2003., 01:23   #1
merlin_world
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2003
Question Overclock i850

Treba mi nekoliko savjeta kod overclocka sa RAMBUS memorijom. Posto se RAMBUS dosta grije, dosao sam na ideju da skinem originalne Samsungove heatspreadere i stavim one Thermaltakeove sa aktivnim hladjenjem. Da li je to itko probao? I do koliko mogu dizati FSB na i850 (sa Chrystal Orb na njemu)? Ako uzmem PC1066 memoriju i dignem FSB na 133, da li ce se sistem probuditi? :confused:
Inace proc mi je 2.4A sa C1 i u full loadu dodje do 38'C (Swiftech MCX-4000 + Panflo 92mm High). TNX
merlin_world je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2003., 12:13   #2
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
i850 možeš podizat do 15mhz fsb-a jer mu je to tvorničko ograničenje. Najveći problem u svemu ti je memorija kojoj češ morat smanjit množitelj sa 4X na 3X da bi mogla na tako velikoj brzini normalno funkcionirati. Ja sam svojedobno imao P4 1.8 koji je sa PC1066 memorijom uredno funkcionirao na 150 fsb-a. Čak je i množitelj memorije bio 4X pa sam tako imao PC1200 memoriju. Rezultati su bili nadprosječni ali je nakon toga došao dual DDR i pomeo cijelu stvar pod tepih.
A kaj se tiče stavljanja drukčijih hetsinkova na memoriju svakako vrijedi probati.
Jozha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno