|
![]() |
#1 |
Guest
|
Molim pomoć-D845EBG-koji DDR podržava?
Molio bih link,ili ako netko poutdano zna podatak za pitanje iz naslova,hitno mi je!: sweating Ako ne podržava PC3200(400MHz-ne module),jel'se to da riješiti flashom BIOS-a,ako da GDJE ga skinuti,jer na službenim stranicama više nema podataka o njoj... Puno hvala! |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
PC3200 slobodno stavi ali će ti raditi na manjoj frekvenciji, 333 ili 266 MHz (ovisi je li 533 MHz ili 400 MHz BUS procesora)
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Hvala na brzom odg.-REP ti negine... No žurio sam,pa nisam sve objasnio...evo ovako:konfa je burazova,a on je sada oko 400KM daleko,tako da pokušavamo riješiti problem koji sada ima telefonski.A problem je slijedeći:nabavio sam mu novi keks od 512MB PC3200,Take MS-ov,i kada ga je stavio(samoga),ne dobija više boot screen,tj-slike nema.Sa starom memom(PC2100,valjda)-problema nema. Ja sam mu još predložio da izvadi bateriju na cca 5-6min,pa da naskon toga proba...no,neznam...Ako ima kakav prijedlog,bio bih zahvalan... -------------------------------------------------------------- mali EDIT:neda mi da ti dam REP,kaže da to činim "again"...hmm... |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
|
Ploča ima dva utora za memu pretpostavljam? Prijedlozi: Neka proba izvaditi stari stick i staviti novi, te ako se komp pali zna da ima problema sa kompatibilnošću. Clear CMOS nije loša ideja, možda čak i pomogne ![]() Flashanje BIOS-a bi također moglo pomoći, tj. proširiti kompatibilnost ![]() Neka izmiješa stickove po utorima.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Hvala,hvala...izgleda da je ovo sa kompatibilnošću.No,problem je što nemam pojma gdje skinuti zadnju verziju BIOS-a,službene stranice ga ne nude,a ni ostali linkovi sa Google-a...(samo za D845EBG2 verziju,ane sviđa mi se ideja da flasha BIOS od "dvojke"...) Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 21.01.2007. u 21:58. |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Novi van,pa vratiti stari...kaže da je to i učinio i sve radi normalno;kao što si i rekao-inkompatibilnost.Ali gdje skinuti zadnji BIOS,ja ne uzspijeam dobiti valjan lnk...samo za D845EBG2,a da flasha "dvojkin" BIOS na običnu verziju,nebih baš,jedino ako ne bude drugog izlaza... Btw,sjećam se da mi je frend jednom skidao bios za jednu,također prastaru,ploču ,i ukucao je "give all",kao password da može dobiti,neznam više,sve verzije BIOS-a,programa...s obzirom da je šifra specifična,možda netzko zna koji je to site bio...ma,kladim se da netko zna...ajd plz |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
evo samo odgovor na pitanje iz prvog posta, ploca podrzava max ddr266 bez obzira na kojoj frekvenciji sabirnica radila, 845E shipset ima.. Ti chipseti imaju dosta problema sa ddr400 memorijama, barem dok sam ja pratio su imale. Probajte odrediti postavke za memoriju rucno, a ne ostavit na automatski, moglo bi pomoci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Hala,antrax,i tebi REP.... Btw,onaj moj ćoravi buraz tek maloprije javio da je ploča IPAK EBG2!!!!(ocalimupoljubim!).A ja ga lijepo pitao,3x,i on tek sada...ubih se po Googlu tražeći BEZ 2.Čutćeme... |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ma nije frka, meni je radilo sve normalno s 1 keksom ddr266 1x ddr400 i 1xddr433, al je sve bilo slozeno u biosu na najbrze postavke za ovaj ddr266 i nije bilo problema... odgovorio bi ti inace i prije, al problemi s forumom a ja na poslu pa eto... a za postanje me niko ne placa :P ono sto sam za chipset napisao vrijedi i za ebg2 jer je isti naime... ja sam se ponadao da je na 2ki mozda 845pe chip, on ima podrsku za ddr333, al nist od toga ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Ma,imam neki dojam da će ta ploča lagano u mirovinu.Da sam znao da ne podržava PC3200,nabaviop bih mu i novu ploču uz memu;kol'ki smo tel.račun nabili "rješavajući" ovo,solidnu sam mogao kupiti na "Tržnici"... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ploča podržava PC266 DDR memu. Možeš ti staviti i bržu, ali će raditi kao PC266.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 22.01.2007. u 08:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
uncle... ups, windfucker ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() Imao sam prije 845E ploču (točnije P4B533-X) i nije imala nikakvih problema sa memorijom, dva 400 MHz 256 Mb sticka. Link za BIOS ako treba: http://tinyurl.com/3d25st Eh da dobar prijedlog, ručno namjestiti latencije i ostale postavke.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Ooooo...hvala,hvala dečki,skinuo sam linkove za par verzija BIOS-a,poslao burazu,sada već kod frenda kemijaju naveliko...Mema radi 100%,pitao ga,probali kod tog frenda,ali je neki noviji TakeMS,pa će biti ipak inkompatibilnost. Opet...ako i proradi,mislim da će ići u mirovinu...šteta je ne pustiti PIV1.7(koja zvijer!) sa PC3200,tim više jer je ploča AGP 4x,a još ću ga iznenaditi sa 512MB GEIL-a(već imam,nadam se da će raditi sa TakeMS-om),a i ploču bih negdje pribavio,pa ako ima prijedloga,bio bih zahvalan ako bi vam se dalo malo PM-nuti kada postavim oglas na Tržnici...(jer nemam pojma o INTEL pločama,AMD-ovac...khmmm...nekako je težak zr...khmm...odjed...kahmm!) |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas