|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Upgrade - jeli ovo dobar odabir?
Imam ovu konfu iz siga već više od 2 godine, pa mislim da je došlo vrijeme da malo pojačam konfu. Razmišljao sam da uzmem neki X2, ali mi je nekako puno dati za 4600+ 1900 kn ili za 4200+ oko 1750kn... Pa sam si složio ovu konfu s obzirom na novčane mogućnosti: Intel E6300 Gigabyte GA P965 DS3 2*1 gb corsair value select 667 mhz grafa za sad nije bitna, i uzeo bih bilo šta dok ne skupim više para za neku dobru grafu, po mogućnosti neki mid range serije 8 kad izađe (npr. 8600GT). E, sad mene zanimaju vaši savjeti: 1. koliko je realno ovaj procesor jači od moga 3000+, te da li se isplati ta kupnja? 2. da li se možda više isplati uzeti E6400 sa obzirom da proc neće biti clockan? 3. čitao sam na ovom forumu da ova ploča zna imati problema sa memom, pa me zanima da li je to slučaj i sa ovom memorijom, te da li se to odnosi i na defaultne postavke bez oc-a. 4. kakvo mišljenje imate općenito o toj ploči? 5. da li smatrate da je takva konfiguracija u redu, ili treba šta mijenjat? 6. pročitao sam sve topice na ovom forumu, i o problemima sa ds3, pa se pitam da li to riješeno novim biosom, i da li se to odnosi i na neclockane mašine? hvala unaprijed... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo baš sam danas prešao sa 3200+ s939 na e6300 i ono...wow...baš sam zadovoljan s preformancama. Obavezno 2x 1GB. Ali razmisli da li ti je stvarno taj prijelaz prijeko potreban. e sad e6400, ja sam uzeo e6300 i frizera za razliku u cijeni. e6300 radi kao e6400 kao od šale...to mu čak i nije neki klok ![]() Dojmove i još štogod napišem sutra naveče kad dođem doma i sastavim to u kućište ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
znam da 6300 može na frekvenciju od 6400, ali poanta je u tome da ne mislim clockat - najbitnija mi je stabilnost i pouzdanost... eh i da, dobro da si me sjetio: pitaš da li mi je potrebno taj prelaz? e pa ja sam zaboravio naglasiti da želim preći na Vistu. pa onda s obzirom na to, molio bih da mi odgovorite na ona pitanja.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
1. jaci je dosta, ipak je dual-core, na ludoj arhitekturi, brutalno se clocka i malo grije 2. bas i ne, razliku u cijeni mozes pametnije ulozit ![]() 3. da, ali u pravilu probleme rijesavaju friskiji BIOS-i. No nekad zna biti problema svejedno... Po meni bi ti najisplativije bilo probati naci neki rabljeni X2 proc, jer rabljeni idu po puno normalnijim cijenama u odnosu na ove u ducanu.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ma tražio sam već rabljeni x2 za 939, ali nitko živ to ne prodaje (osim u cijeloj konfi, što me naravno ne zanima). nije ni čudo, jer su ti procevi dosta brzi, a novi koštaju previše, ukololiko ih se uopće nađe... zato sam mislio preć na E6300. ali s obzirom na te probleme sa memorijama, onda mislim da onda ipak nije to dobra ploča taj ds3, ili se varam? da li mi preporučate neku drugu u tom cjenovnom rangu? ili ipak ne? nisam pametan, šta da radim.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Dobra je to ploča, jedino S3 u tom cjenovnom rangu ali ploča je jako slična DS3 pa bi mogao naletit na slične probleme. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|