|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Bacit ću tipkovnicu(e) kroz prozor!!!
Tipkovnica mi ne radi kako spada, kad pritisnem tipku čujem iz zvučnika beep, ili dobijem dva slova ili ne dobijem niš dok tipkam, ovo pišem na frendovoj tipkovnici koja je tjedan dana kod mene i koja je radila kako spada do prije pol sata. Stara tipkovnica sad više ni ne reagira niti ju BIOS detektira kod pokretanja kompa. Misteriozno svako malo isčezava iz Systema keyboard, pa ga onda ni pod razno ne želi ponovo pronaći, komp ne mogu upaliti preko tipkovnice iako je to uredno podešeno u BIOS-u (zapravo, mogu svake prijestupne). Ljudi, pomagajte!:burn: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako ti je tipkovnica PS/2 pogledaj da ti se nije koji pin svino kad si stavljo na plocu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Može bit da i nije do tipkovnice. Pregledaj put signala od početka do kraja. Ako si malo nervoziniji, možda si nekad malo žešće potegao, pa sad trpiš posljedice. Nadam se da ćeš riješiti stvar bez velikog troška...
![]() |
#5 |
Guest
|
Nisam niš potrgao, iako sam bio blizu ![]() Koji dio čipseta kontrolira IO uređaje, NB ili SB? Mislim da ga treba ohladiti. Što vi mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Bacit ču komp u more ![]() ![]() ![]() Ne, ozbiljno, vrijeme je da puknem nešto mesnatije na čipset. Thanx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Nije problem u vrućini nego najvjerovatnije u malo oštećenom PS/2 utoru. Probaj nabaviti USB tipkovnicu pa vidi dali i ona radi takve probleme. -- Trenutacno pegla: Barry White - Let The Music Play (Club Mix) Join the army! Travel the world, Meet interesting people, and kill them. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
To sam i mislio, ali kako objašnjavaš da tipkovnica savršeno radi dok je komp relativno hladan, ali kad temperatura poraste, sve ide kvragu. A i USB miš mi je jučer počeo štrajkat... Svejedno hvala marac, budem nabavio USB tipkovnicu pa ću provjeriti za svaki slučaj. Jel ima nekih problema s USB tipkovnicama ( kao da ne možeš paliti komp pritiskom na tipku ili da ih svaki BIOS ne podržava? ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Hm zanimljivo :confused: Posto se materijal na toplini rasteze moguce je da se PS/2 utor nekako "rastegne" pa mu kontakti olabave :confused: sa paljenjem preko usb-a nebi trebao imat problema ako u biosu ukljucis USB Keyboard. Ako nista ne pomaze furaj plocu na reklamaciju -- Trenutacno pegla: Bare i Placenici -01- Da te vidim Customer Service Sign: Helen Waite is now in charge of all rush orders. If you are in a hurry, just go to Helen Waite. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Razmišljao sam i o tome, ali mi je glupo da dođem tamo i da sve radi ( a radit će jer će ploča biti hladna). Kao što vidiš, sad mi tipkovnica savršeno radi, ali kad pokrenem neku igru, počne štekat. Toplina... Imaš neku USB tipkovnicu za preporučiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nemogu ti preporučit ni jednu usb tipkovnicu jer je nisam imao, nisam imao ni potrebe pokraj moje 4g stare Microsoft Natural i Čičoni koja stoji pod krevetom! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Ozbiljno, ima li netko iskustva s USB tipovnicom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Jel postoji neki PS/2 u USB adapter? Imam USB u PS/2 pa pretpostavljam da bi to trebalo postojati... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Ma mora biti jeftiniji, ovo što ja imam je komadić plastike. Evo ponovo zanimljivosti, iako je komp hladan, ne mogu ga svejedno upaliti preko tipkovnice. Tek kad ga ištekam iz struje i ostavim neko vrijeme pa ponovo uštekam, onda mogu. Zasad sumnjam na PS2 ulaz na matičnoj ili na pregrijane čipove. Zbilja, simptomi su zbilja ludi. Kad pokrenem komp, sve štima. Radim par sati, tipkovnica ili ne radi, ili upisuje dva slova odjednom, ili mi pišti iz zvučnika, ili kriva slova upisuje... I to češće se dogadja kad radim nešto zahtjevno. Evo, sad radi, ali za sat vremena će prestati. Jel ima netko USB tipkovnicu za posuditi na 24 sata da otklonim sumnju na PS2 port? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Ja sam vidio samo takav i po toj cijeni... A ovaj kontra kaj ti imaš si ko bog dobio skupa sa pantaganom ![]() TAKVIH ima,onog kaj ti hoćeš izgleda manje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Sve više mislim da je stvar u ploči. Kad jednom pokrenem komp, zagrije se, pustim da se ohladi, ali ga ostavim prikopčanog na mrežu, ne mogu ponovo pokrenuti komp pritiskom na space. Ufff, što da radim?:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
Problrm je u tome što sad sve radi savršeno, a pitanje je kad će početi radit probleme. Prvo moram biti siguran u čemu je problem. Zato sad tražim USB tipkovnicu od nekog da mi posudi na 24 sata. Plaćam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Odlično, ploču sam kupio u VeMilu, nazvat ću ih. Thanx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
TDK: Ma zaboravi, svakom se može dogoditi. Bar si pokušao pomoći. Thanx ![]() ![]() tor: Odlično, ja sam na Vrbanima:clap: . Nažalost, nisam ovaj vikend u Zg. , ali ako ti odgovara možemo se naći sljedeći tjedan, recimo u ponedjeljak. Što kažeš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
Thanx:clap: Pošalji mi broj moba na PM pa se čujemo u nedjelju navečer za tipkovnicu i ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Jednostavno odi do frenda posudi njegovu tipkovnicu i probaj na svoj komp. ako radi odi i kupi novu imas ih vec od 50-60kn. ako ne radi valjda je onda problem u maticnoj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|