|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
who ho ho! stigo je, spojio ga, radi, ali...
evo stigo danas napokon. masa kutija me cekala u predvorju kad sam doso. P5B Deluxe Wi-Fi E6600 Crucial 2x512 ... sve sam uredno pospajo medjutim kad upalim komp, nakon sto prodje POST, javi mi nesto tipa:"Chassis intruded...Fatal Error. System halted". wtf? kak to rjesit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Zatvori kučište ![]() Ili u biosu potraži opciju gdje se gasi provjera jel kučište otvoreno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
he-bo-te što je pametan mali ![]() ma udri po DELu : stoopid
![]() |
#6 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
Probaj gasiti-paliti Num,F,S lock i onda stiskati del. Pogledaj skrin, mozda pise u kutu dolje, imas manual, snadji se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
evo rjesio sam. Num Lock je bio off. djizus... uso u bios i nakon sto sam podesio stvari (NIGDJE nisam nasao kontrolu chassis intrusiona) saveao i resetirao i radi. zasad sam sve slozio, al je sve neuredno u p.m. sutra sredjujem kablove i ostatak kucista pa cu malo i poslikat. ![]() i da, gore je Artic Ceramique+AC Freezer 7 Pro, a pise u BIOSU temp. proca cca. 36-37. jel to normalno? (uzmite u obzir da kablovi jos nisu sredjeni pa vjerovatno za***avu protok zraka) i jos nesto, kad sam stavljo cooler, sve je proslo fino osim jedne nogice koja nikako da do kraja sjedne. : stoopid probao sam ugurat al jednostavno nece unutra. je ona stabilna, al nema *click* kak to rjesit? ce bit problema? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Za chasis intrusion imaš neki jumper na ploči ili takvo što...(barem na mojoj NF4) ![]() A ako su temperature dobre i cooler se ne mrda, nemaš problema, mada bi sve nogice trebale biti dobro postavljene : stoopid
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Malo je previsoka temp...meni je u idle-u 31st... Prvo flashaj najnoviji bios... Drugo, izvadi cooler, pa ga opet stavi, to barem nije problem. A za chasis intrusion imas jedan jumper, tj. konektor, pa pogledaj u kakvom je stanju... Uzivaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
ma 100% je zbog toga sto je džubus u kucistu. spojio sam sam da vidim jel zivo, usminkavanje ide sutra. ![]() cim dignem windowse...kad vec imam Live Update il sta vec, to cu i iskoristit. otkud to? zar se nemora cijela maticnavadit da bi se cooler vadio? prije sam imao socket A, prvi put radim sa socket 775. Citiraj:
![]() i da...na ovom mom Taganu (430W Easycon) ima onaj neki dodatni kabel za uzemljenje. kak ga stavljam? stavim ga na jedan od utora za usarafljivanje maticne i onda preko njega stavim saraf ili kako...? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Guest
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Bas mi je drago ![]() Mozes...mozes ga staviti bilo gdje, samo da dodiruje lim od kucista... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja taj proc mogu gledat samo u izlogu..goth damn it..
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
nemoj brijat,live update radi i to dobro,druga je stvar kaj ga neznas podesit.. Snoopach,sam peri!!! btw,niceeee rig! glede nozice,pazi da je zakrenes kak treba,onda klikne kad je zviznes u maticnu,ak ti je nozica okrenuta u lijevo(mislim) onda ti se otvara,pa mozda zato nema klika...pomaze kad ih u kriz zajedno stiskas na plocu,znaci pritisak na gornju lijevu i donju desnu te obrnuto ... ajd sad,i postaj OC reze kod Masnog na thread da vidim jel se isplati cijedit krv i suze da prije Bozica skupim dlakave zivine i mjenjam ih za pressessssss! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prije montiranja coolera zakreneš nožice u desno tako da strelica ide prema van i onda ubadaš po ploči kak je rekao Mitzek. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() al ***e me ta temperatura. evo upalio sam komp (trenutno se windoze instaliraju) i temp je 36-37 u idleu. MBO je na oko 27. koji qrac? stavio sam fino Artic Creamique na sredinu proca, kad sam stavio cooler to se fino rasporedilo, nije mi jasno otkud tolka temp? zar ne bi trebalo bit oko 30 u idleu? jos je gore i cuveni-najbolji-sve-hvaljeni Freezer 7 Pro (kupljen po vasoj preporuci). wtf? ![]() ventovi svi rade (prednji upuhuje,straznji ispuhuje, i jos 2 side venta upuhuju). jel mozda smeta gornji side vent? vidi sliku kablove sam sredio koliko sam mogo tak da oni vise nisu problem. : nono : nema OC-anja ovog kompa. super pi i ostale programcice cu izvrtit radi testa stabilnosti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
Ma to je sigurno do biosa...kad flashas novi, vjerojatno ce past temp. Btw. kako ocitivas temp kad ti se win tek instaliraju?? Edit: TT ![]() ![]() ![]() Sidro zavezi za kuciste brzo, da ne poleti... 2 bocna venta su ti previse dosta je i 1, makar mislim da ti on ne treba ako imas naprijed i iza.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
nadam se. :/ pa tamo u BIOS-u pod hardware monitor kak bi reko spanjolac: qué? a ne znam. nije da mi smetaju. ni ne cujem ih, komp je ispod stola, sam me zanima jel vise odmažu neko pomažu jer Freezer 7 kao sto svi znamo puse "sa strane" a ne od gore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
a evo sad citam po Abit forumu da se pun qrac ljudi javlja se temp. problemima, kaze jedan lik nest u stilu:"ma ne brini se, P5B serija je poznata po tome sto ne cita temp. dobro". wtf? stvarno se nadam da ce to BIOS rjesit, jer ak je idle 37-40, sta ce tek bit nakon Super Pi-a i ostalih stvari. ![]() al evo, cist da mi dusa bude mirna, stavio sam artic ceramique (opet po preporuci vamo na forumu(Wolverine), inace koristim AS5) na sredinu proca, onak, lagano razmazo po sredini i onda stavio Freezera. super je sjeo na to i onda sam ga ucvrstio. ne znam sta sam tu mogo s***at? edit: ak mislite da panicarm, DA, panicarim. : hitthewa i sami znate koliko to sve kosta i ima da radi ko urica, a ne da me tu za***ava. zato vas molim za razumjevanje...posto panicarim...lagano... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
Ma dobro, dok si u biosu, ne mozes gledati temp kao da su u idleu.... Ajde ne birini se... Frezer je zakon, vidjet ces... Ako ne cujes TT-ove ventove, onda si gluh ![]() Ti bocni ventovi, ako ih vec moras staviti, po meni bi bilo bolje da pusu u vent od freezera, nego iza njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma bez brige, ploča malo krivo čita pa što ![]() Opipaj hladnjak, ako su mu heatpipeovi onako topli to bi značilo da je temp iznad 40°C. Ako je mlačno znači da je temp ispod 40°C. PNH (Prst Na Hladnjak) je uvijek najbolja metoda ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
hm...ovo je Thermalrock kuciste, mozda su ventovi bolji. : roller : Citiraj:
ovaj donji puse po grafickoj i PCI utorima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Ne bih znao ![]() ![]() Taj gornji vent sto puse u freezera, mislio sam na to da baca zrak ventu od freezera, ne da puse po limu od freezera...ma nema veze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|