|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja bi oc-ao :P
pozdrav svima evo ja imam ovakvo stanje trenutno clock mi je na 200 a mnozitelj ne mogu dirati. ali mogu dici clock sve do 350 (ni ne mislim da bih mogao toliko) zanima me, mogu li ga dici i sto da radim sa voltazom? vidim da je nekima voltaza proca i preko 2 V. meni je 1,4. a opet nekima je temp proca 24, a meni je na idle 42, na full load ide i do 61.. ako moze kakva uputica i to ![]() slike: http://www.eep.hr/oc/1.jpg http://www.eep.hr/oc/2.jpg http://www.eep.hr/oc/3.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
̣
|
s čim to hladiš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
ja imam box, on je na vodenom hladenju ako se dobro sjecam siga a zasto je mnozitelj na 14 neznam, evo sad sam i ja skuzio nikada nisam to dirao, dapace neznam gdje se moze opce mjenjati mnozitelj, vidio sam samo clock rate |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Budi sretan i s tim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Frezer je jednostavan za instalaciju i jeftiniji. Tak da onih par stupnjeva ne dozivljavam previse ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Proc radi na 2.8 GHz zato što podržava EIST... Clockaj ovako: FSB diži u malim koracima po 5 ili 10. Diži tako sve dok ti ne prolazi testove stabilnosti. Napon cpu-a nemoj stavljati preko 2V ![]() ![]()
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 05.06.2006. u 22:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ma digni odma fsb na maks pa vidi oce li se upaliti il zapalit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
I moj podržava EIST i nikad mi nije bio na 2800 i množitelj 14. Neki stariji biosi su mi dopustili da stavim manji množitelj, ali mi to nije prihvaćao tj. i dalje bi ga prepoznavao kao 3000.ž U biosu digni množitelj na 15. Mislim da imaš nForce Chipst, tako da mislim da si malo limitiran sa OCom, ali možda se i varam
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ja sa sonic towerom drzim svog na 3'8, ram mi nejde vise u cpu-z mi pokazuje da mi je množielj malo 14 malo 15 neznam zakaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
lol neki ljudi imaju napone preko 2v - ok imaju na dulacore (npr. 2,6/2=1,3 na svakoj jezgri) ovak bi ti proc ubrzo postao kasha
![]() |
#17 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
2V?? Ja sa Prescottom nebih isao preko 1.6V bez vodenog ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium moderator
|
EIST=Enhanced Intel SpeedStep Technology To je Intelova verzija Cool 'n quiet. Kad je procesor "idle" sustav mu smanji napon i množitelj (takt se EIST procesorima smanji na 2.8 GHz) kako bi se smanjilo zagrijavanje. U BIOS-u bi ti trebla biti negdje ta opcija (EIST)...Za Intelove ploče ona se nalazi pod "Power"
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium moderator
|
Probaj ovako: Advanced BIOS Features>CPU Feature>C1E Function Za C1E kaže ovako: This item appears for certain processors with the C1E (Enhanced Halt State) function. When set to [Enabled], the processor will further reduce the total power consumption. Za to mi se čini da je EIST. Probaj staviti Disabled i pogledaj što će se onda događati dok je idle ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium moderator
|
Djelomično ![]() Ako povećavaš takt, povećava se temperatura i također ako povećaš napon podići će se temperatura. Povećanje napona donosi više temperature nego samo veći takt. (ovo zvuči malo komplicirano ![]() Ako povećaš napon, nećeš dobiti viši clock, nego sa višim naponom možeš postići veći clock ![]() Dakle sa dizanjem FSB-a diže se clock.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium moderator
|
Ne pucaš odmah FSB na 350 ![]() To bi značilo da bi proc trebao imati frekvenciju od 5250 MHz ![]() Prvo staviš na npr. FSB na npr. 220 (3300 MHz) i ostavi def. napon (i PCI-E/PCI lock na 100/33). Komp će ti se uspjeti bootati na toj frekvenciji (ipak si ga dignuo za samo 300 MHz ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Kao što rekoh, meni je C1 i EIST uključen i CPU mi je uvijek prepoznat kao 3000 A da nije on kupio 2.8 ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
ma nisam mislio odmah dizat na 350 lol ![]() ![]() @clockan nisam kupio 2,8 i radi on na 3,0. kad je idle cpu-z pokazuje 2,8. to je valjda zbog eista jel. inace je najnormalnije na 3 gHz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |