|
![]() |
#1 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
T_T krepala 9800 pro
Evo bio sam sretni korisnik 9800 nekoliko mjeseci. Kartica je kupljena rabljena. Još sam i na nju stavio silencer, da ne bi krepala od vrućine. >___< I tako je ona radila još mjesec i pol sa silencerom. I onda je jednostavno krepala. Upalio sam kompjuter i nakon nekoliko minuta je zaštekalo, restartao sam komp, kad ono javi se iritantan zvuk iz kućišta. Kartica od onda ne radi. Probao sam i kod prijatelja, isto ne radi. Ovo je prvi put da mi se nešto takvo dogodilo. Skinuo sam silencer sa kartice, obrisao pastu i ono sve normalno, nigdje se ne vidi da je kartica skurena, ili slično. Kartica nije bila overclockana. Kada karticu stavim u kompjuter i pokrenem ga ventilator na kartici radi. Ja predpostavljam da je povukla previše struje i krepala. Mislim da sam iscrpio sve opcije i da kartici više nema povratka, no ipak ima li još nešto što mogu pokušati?
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...zar jos jedna ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Lost soul still wondering
|
I baš je od sapphira. Čitao sam da te najviše krepavaju.
![]() |
#7 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni se cini da kartice odu ili ako se stavlja silencer ( i moja tako otisla ) ili ako ih se kloka |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
ti imaš 9600 one se ne griju tolko i nisu tvornički forsirane do maximuma
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
te kartice jednostavno krepavaju, jer su jednostavno tvornicki clockane do ruba.... vec ih je poprilicno krepalo, tako da te nis nemora cudit.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
damn..pa di su nestale dobre kartice? Voodoo 3 3000..sjecam je se ko danas..zelena zvijer...bila je prekrasna i prala je sve pred sobo..a nije se girjaal...pa di je sve to nestalo...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Nemojte tako o sapphiru. ![]() Ja sam uvik ima njega i uvik ću imat. Nikad problemi. Sad ću vam reći šta sam sve radio sa svojom bivšom 9800pro naravno sapphire, Prvo dok još nisam bio iskusan jedno pola godine sam je vrtio normalno. Onda sam saznao da se može flashati ali nisam ja to radio. Rekli su mi da treba novi hladnjak pa sam uzeo Silencera i sve lipo. Užasno se grije pogotovo ljeti ali sve normalno. Onda sam je još uspio overclockirati na 430/360 bez artifakta. I onda u sred lita i NFSU2 jednostavno se čuje bum. Pao hladnjak sa grafičke. Izliza se navoj! E sada ono najzanimljivije. Uzeo sam bušilicu i proširio rupu na grafičkoj i hladnjaku sa 3mm na 4mm i nanometri su me djelili od vodova. I opet ja lipo stavio i kresnio i sve 5. I nedavno sam je proda i uze ovo iz siga također sapphire. Tako da je 9800xt :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
ja sam jos jedan u nizu crknutih 9800 pro, moja je bila Gecube, imao sam ju godinu i pol dana, pa sam nedavno odlucio malo probat dizat taktove sa Rivom, i radilo je sve ok, onda sam zbog promjene rasporeda na radnom stolu preselio kantu s poda na stol i počeo me strasno iritirat zvuk ventilatora od grafe, neki tanki pisteci zvuk pušta, oduvijek je tako, samo me nije tolko smetalo dok je kanta bila pod stolom, e onda se ispostavilo da frend ima veliki cooler od Arctic cooolinga bas za 9800, on je kupio novu konfu, prodo staru ali bez coolera, i tako montirali mi cooler, kod frenda servisera. I radilo sve ok dva dana, i onda sam iz znatizelje prebacio switch na cooleru sa High na Low brzinu, to je bilo navecer, drugi dan oko 10 ujutro, ekran je bio crn, cooler se vrtio i dalje, grafa vise nije davala znakove zivota. Bio je naknadno i neki pokusaj ozivljavanja fleshanjem biosa grafe ali nista. Malo sam surfao stranim forumima i vidio da je puno nas takvih sa crknutim 9800 pro. Kad sam je kupovao pred vise od godinu i pol, kostala je 2000 kunelića i bila u vrhu, šmrc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Ja imao 2 komada. Prva geknula sama od sebe nakon mjesec dana, a druga koju sam kupio naknadno i ebo je radi još dan-danas a stara je oko 2 godine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Mislim da na kraju svega možemo zaključit da su 9800 opasna roba ![]()
![]() |
#18 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
samo da nadodam da je i meni 9800pro rikla...malo sam se ''zajebavo s njom'' i ošla...na svu sreću dobio sam novu na reklamaciji al eto je kraj mene u kutiji a u kompu je ova iz siga enivej...oće ko kupit 9800pro :clap:
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Jun 2004
|
I onda ATI radi slajdove na kojima tvrdi da će GTX 512 krepati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
Meni su već dvije riknule same od sebe i imao sam silencera rev. 3 na njima. Treća se (zasada) dobro drži. |
![]() |
![]() |
#24 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Meni je moja počela bacat artefakte pa sad služi kao 2D kartica, najradije bi nju skupa sa silencerom mijenjao za neku ranga 9600 sa pasivcem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja ljdui stvarno ne znam o čemu pričate??? ![]() Meni je moja držala sa tim silencerom na 430/730 pola godine dok je nisam proda i još pola godine na default taktovima. Padala mi je, bušio sam je, bacala je artifakte samo takve na većim taktovima, resetirala se ljeti od vrućine. Ja ne znam šta je s vašim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
n00b
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Tocno to, koje je muke moja prosla, jos je ziva i veselo radi, cak sam lemi kondezator koji sam slomio i opet je proradila... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni se čini da je najviše grafa otegnulo papke pod Silencerom ![]() Moja 9800 NP je bila flashana i u PRO i u XT, naclockavana i nikad ništa. Čak nije krepala ni kod Srkya ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
To je istina - Silencer kod da pokopa tu grafu . meni je pokopao jednu , a poslije sam imao jednu obicnu koja je bila odlicna |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |