|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
presler box zapažanja
d 930 digao sam na 3530 dječija igra, temperatura se nije podigla ni za stepen tu je 46-50 box cooler. Naravno nisam vrtio prime ili nesto slično čisto igre, filmovi, muza još sam primjetio da je teperatura konstantna nema nekih skokova prilikom igranja ili nečeg drugog. Stvarno je presler zakon a ni onaj box cooler nije tako loš ali je jako bučan. : goood : d930 box p5wd2 premium 2 x hitachi 7k80(raid0 90gb+raid1 30gb)sata II tagan easycon 530w gainward 6600gt 128mb vivo 1 x 512mb kingmax 533 (trenutno) box cooler (trenutno) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
a ja se nadam da to znači kraj intelovom zagrijavanju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nikad više amd
Ovo je bilo onako iz prvog pokušaja, sigurno može preko 4000, ali ću ostati na ovome zasad. Sve je stabilno nikakvih problema bravo intel. Ipak su intelovi čipsetovi najbolji bili i ostali amen. Imao sam ja i bartona 2500+ abit nf7-s dizao ga na 3200 ali stalno su bili problemi kad ga opteretim obično bsod a temperatura regulare 47-max 52. A sata kontroler je bio prava karina flasovo bi bios cim izađe novi, ništa nije pomoglo svako malo je prijavljivao greške na disku (raid0) bio oc ili ne. Koliko sam samo jada vidio zato sam se i vratio na mračnu stranu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Sad mi se cini ko da je obrnuta situacija, Intel prestao pumpat takt procovima, i poceo je radit dobre procesore. Pohvalno je i to sto su smanjili zagrijavanje... Citiraj:
Svako kupuje komp za ono za sto mu je potreban, naravno vecina nas gleda najbolji omjer cijene i performansi koje daje za tu cijenu.... Sad dal je to AMD ili Intel, tak mi je svejedno, dok god ja prodjem sto bolje....
![]() |
![]() |
#5 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Zabavno...nisi vrtio Prime, ali znaš da je stabilno i da bi išlo preko 4 GHz, cooler nije loš, ali je jako bučan...AMD je s*anje jer je Abit ugradio Silicon Image SATA kontroler na svoje ploče koji je bio i ostao sranje...Za čudo jedno, nije ti palo na pamet da AMD i Silicon Image nemaju veze jedni s drugim. Ali ne, AMD je sranje jer se grijao na 52 stupnja. Intel je naravno oličenje hladnih procesora sa svojim Precottima? BSODalo se jer si OCao i nisi testirao stabilnost? Ma daaaj...Ovakav diletantski post odavno nisam čitao na PCEXu. Bottom line : da se Presler ne grije, ne bi mu trebao jako bučni cooler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
-
U pravu si prestrog sam nforce je imala i soundstorm koji je jako dobro zvučao ploče i proc su bile jeftine p5wd2-p sam platio duplo skuplje. I ko mi je kriv što sam htio raid0 sa sata diskovima na nf7-s al eto. Malo me i nervira što se glorifikuju amd platforme globalno tipa brzi, hladniji, stabilniji a to bas i nije tako. Molim da sada ne obaspete paljbu po meni to su samo moja ikustva! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
-2
Izvinjavam se ako sam nekoga uvrijedio jednostavno me ponjelo. Nije mi bio cilj povesti raspravu koja ne vodi ničemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Ok, ajde, znam kako je to kad dođe nova igračka. ![]() Svejedno, nije mi jasan onaj dio sa bučnim coolerom. Kako može cooler biti dobar ako je bučan i zašto, ako se proc ne grije, treba cooler biti bučan? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() E, ima li koji test Dothana a da nije laptop? Znaci da ga je netko zavrtio na stolnome? Ajd ako netko ima koji link neka ga nabaci.... Inace, cital sam neki clanak, i kolko sam vidio, opcenito Intel a cital sam clanak o OC-u preslera, dosta OC ovisi kakvo hladjanje imas (npr. zracno). Nekak mi je to drugacije nego na AMD-u, cudnije. Bas je u tom clanku bio mislim BOX i Zalman 9500. Mislim, sa BOX-om je isao na mislim 3,8-4,0Ghz stabilno (ili cak i ne, ne sjecam se sad tocno), a kad su mu nakeljili Zalmana 9500, onda su ga digli na 4,2 stabilno. Mislim, kuzite kaj ocu rec. Ti mos kod AMD-a dignut i sa BOX-om ja npr. 2,7Ghz stabilno al ces kupiti malo bolji cooler radi nizih temp. a neces dobit mozda nit Mhz vise.... Ili sam si ja nes zabrijao? ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
-3
1. Da si pažljivije pročitao moj post vidio bi da ngdje nisam rekao da je dobar rekao sam da nije toliko loš, licno sam mislio da stock brzini neće biti u stanju ohladiti proc. Zato sam se iznenadio činjenicom da na 3530 radi sa istom temperaturom ko na 3000. Vjerovatno nisi imao priliku vidjeti novije intelove box coolere gromada poprilična a bučan je ventilator na njemu. I ne mislim da je dobar jedino mišljenje koje zaista imam o njemu je da je bučan. Osim toga piše u sigu: box cooler (trenutno) on će prvi letjeti samo malo da se financiski oporavim. 2. Što se tiče stabilnosti namjerno sam spomenuo da nisam vrtio prime ,dakle ono sto sam radio bilo je stabilno(a temperatura se nije povećala). Moguće kad bi pokrenuo prime sa dvije instance nebi prošao ali zbog nedovoljnog hlađenja ne zato sto proc nemoze podnijeti +530. 3. Ne mogu da vidim gdje sam upoređivao presler i barton molim cjenjene da me prosvjetle. Jedino gdje sam pogrješio sto sam iznio svoja iskustva sa sata kotrolerom i zato okrivio amd , jedini krivac je nvidia ili njeni partneri (to mi je ostalo nejasno) koji su ugrađivali one chip sata rješenje u svoje ploče ,pošto sam imao karticu sa sil 3112 čipom koja je radila besprjekorno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Jel može neki testovi sa tim Preslerom? Koji je original clock?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
-4
http://www.benchmark.co.yu/show_topics.php?toid=4Evo nekih testova doduše sa 975čipsetom na srpskom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
od LemilicE
|
Pa ovaj Presler je strašan, možda se u budučnosti i odlučim za njega samo da Abit sredi biose
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
Al ovaj nadolazeci Conroe ce bit jos strasniji...a ako ce se dat klokat ko ovaj presler ili P 630 necemu biti ravnoga...
![]() |
#17 |
od LemilicE
|
Je, ali neće radit na mojem čipsetu
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
A cuj, to je vec popularno kod Intela, novi proc treba novi chipset. Ne kuzim zakaj nemreju jedan chipset zadrzat dulje od pol godine? Valjda ne bi tolko zaradjivali ![]()
![]() |
#19 |
Registered User
|
-5
Koliko znam aw8 ima bios koji podržava preslera, šta nije u redu sa abitovim biosom? Čuo sam da aw8 ima nekih problema sa biosom. Dvoumio sam se između aw8,aw8-max i p5wd2 premium. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
*smijeh* Dakle, nisi opterećivao proc, ali radi na istoj temperaturi na 3 i na 3.5 GHz. Ajmo se sad svi čuditi...I kod mene je temperatura unutar jednog stupnja na 2 i 2.7 GHz kad nema loada. Financijski oporavak? Ne mogu vjerovati da si pljunuo preko 4k kuna za proc i matičnu i onda nisi imao 200 pišljivih kuna za Sonic Tower. Nego, da se vratimo na tvoje nerviranje kako ljudi glorificiraju AMD da je hladan i stabilan. Zašto? Presler je sve samo ne hladan proc. Čitam po netu review-e i svi kažu da je 65 nm proces donio dodatno zagrijavanje. Jesi li vidio AMD box cooler? Jel ti izostanak bakrene baze, jednostavnost izvedbe i mala fizička veličina govore nešto o termalnoj disipaciji procesora? Kako ti pada na pamet objašnjavati da će ići na 4 GHz kad ga se ne usudiš na 3.5 GHz potjeratu punom parom sa box coolerom na maksimumu, za koji sam kažeš da je gromada? Kakvo je to oc-anje bez provjere stabilnosti? Što je najgore, još se javno time hvališ. Da ne govorimo o bacanju blata na AMD jer ti Barton 2500+ nije radio kao 3200+. Nisi uspoređivao sa starim Bartonom? Kako nisi, pa na Presleru nemaš problema kao sa njim. Gle, znam da moraš samom seb opravdati da si pljunuo toliku lovu, ali da si pročitao reviewe po netu, možda bi kupio X2 ili čekao Conroe. Peace & NHF. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Registered User
|
-6
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
od LemilicE
|
Uzmi ASUSa. Sa novijim biosima aw8 podržava Preslera, ali ne i ddr2 800 memoriju. normalno staviš 667 ddr2 i OCaš ga do 800, ali normalnu ddr2 800 memoriju ne možeš pokrenut. Ploča ju prepozna kao 667 i niti OCanjem je ne možeš dovest do 800. Imam u ladici jednu 800MHz memoriju i čekam novi bios u nadi da će to popraviti
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#25 | |
Registered User
|
-7
Citiraj:
PS hvala na brizi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
od LemilicE
|
Kako se samo ljudi popale... Svako je uzeo ono što mu se tada činilo najbolje (najpristupačnije), a ako je uzeo krivo ili sam prizna ili se u tami kaje... Meni je žao što nisam uzeo 939, ali preostaje da vidim kako će se ponašat M socket ili novi Intel...
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Registered User
|
-8
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
A dobro, ako te Presler hića, Bože moj, svatko ima svoj fetiš. Inače, na Anandtechu su testirali Presler EE i ispalo je da se više grije od prethodne generacije na 90 nm procesu. Nije mi jasno što misliš pod kilavim memorijskim kontrolerom na Bartonu niti kako povezuješ Sil3112 sa AMDom niti zašto nF4 ploča sa svojim native SATA/RAID/PCI-E podrškom ne bi bila isto toliko dobra kao i Intel čipseti, da ne govorimo jeftinija, ali dobro...nije moja lova. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Teska se srca oprastam od ASUS CUBX maticne sa 440BX chipsetom koji je pogonio P3 667 na 133MHz. Citao sam na Tomu review chipseta i810 i820(RD RAM) i Via 133 -> BX ih sve tuce, ali pise da mu nije priznato zato jer BX nije predviden za rad na 133FSB nego je to OC... http://www.tomshardware.com/2000/03/...sb_/index.html Samo jedno pitanje... Koji je najhladniji P4? ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
Northwood ![]()
|
|
Oglas
|
|