|
![]() |
#1 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Prescott i Zalman
Evo ovih dana mi stize P4 Prescott 3.0GHZ s478 i zanima me hoce li ga Zalman 7000B-Cu moci hladiti na default, mislim procitao sam test coolera i tamo je pisao da nije prosao na 3.75, ali ste onda barem mogli napisati kako je prosao na default. Jer imam ponudu za 150kn, a ako to ne valja, sto je najbolje nabaviti za do 150kn za ovaj procesor. Trenutni je plan da ga se hladi sa Glaciatech Igloo TC3470 i artic silver 5 pastom ( moj trenutni cooler - drzi preskija 2.4@3.4 na 65 stupnjeva). Prijedlozi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
AC freezer4...a zalman ce se tesko nositi s prescottom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nemaš to gdje za kupit...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
zaboravih to...ali sonic tower ce bit cisto u redu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Disturbed
|
Ne Stane Sonic Tower na maticnu zbog napajanja a i nemam novaca, budget je 150kn, mislio sam neki u optimumu: Cooler CPU Spire PolarStream, P4, 3.4GHz, bakar/nikal. Zalman nevalja opcenito ili ne valja za OC, meni opet ljudi kazu da bi na defaultu sa zalmanom i artic 5 bila temp oko 40-45 stupnjeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Ma meni A64 drži na 50°C, a kamoli Prescotta...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
dommy, s tvojom plocom najvjerojatnije nesto nije u redu (mislim na senzor), jer nema sanse da na 50st ide....pa meni tolko nije ni sa pasivnim freezerom....vec smo cini mi se bili raspravljali o tome ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Senzor je ispravan jer je cooler na toj temp poprilično topao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
ali svejedno mi nije jasno kako ti se venice tako zagrijava.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja imam taj proc sa tim zalmanom samo je Alcu i drzi procesor na 30-36 stupnjeva i super sam zadovoljan.
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Skythe Katana???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Pa to je Skythe Katana i može se kupit kod nas već jedno vrijeme po cijeni cca 200 kn. To što se lijepi je backplate.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
To ti je OK temp za preskija na tom clocku on air
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
2FAST4YOU
|
kod mene ovaj iz siga ne prelazi pri max. opterecenju 35-38*C s stock cooolerom od prescota... nije ti skup Cooler CoolerMaster Jet 4, socket 478-140kn
![]() |
#24 |
Disturbed
|
Evo vako intel box cooler a u njega uperen zalman zm-f1 80mm i chieftek 120mm odvodi van toplinu @4ghz 50 stupnjeva max pod opterecenjem...., 32 stupnja @3ghz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Ja neznam, meni je na 3GHz sa Zalmanom 7000AlCu na IC7-G temc 32-34C a pri 3,8GHz je 36C u idle, dok u losadu ga nikad nije prevalio 55c!
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja sam ti imao Zalmana 7000 AlCu na Preskiju 3.0 i na stock clocku je posao obavljao vise nego dobro. Za OC ces ipak trebati nesto jace, ja u tom pogledu nisam bio zadovoljan s njim, jer je na brzini iznad minimalne strasno bucan (barem meni). Guta prasinu ko mutav pa moras racunati na barem mjesecno ciscenje, a i moras mu osigurati kakav-takav propuh ili barem ispuh. Dakle, za default ce bit ok cak i na minimumu okretaja, ali za bilo kakav OC zaboravi. Ja sam ga prvom prilikom utopio i presao na Freezera 4 ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Disturbed
|
Rijeseno u potpunosti, box cooler je zakon, u njega puse 80mm zalman, znaci flekserica i busilica radile i mali zalman puse direkt u cooler, toplinu odvodi 120mm chieftek i jos ispod dvd romova upuhuju zrak 2x80mm glaciatech silent blade ventovi. Jos sam stavio i artic silver 5 pastu i pri 3.75ghz temp u idle je oko 38, load 55, jedanput je 56, ali to je bilo pakleno u sobi. Jeftino i efektivno rjesenje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Disturbed
|
Citiraj:
|
|
![]() |