Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.08.2015., 09:18   #1
lord051
Premium

Datum registracije: Apr 2005
Toshiba Satellite c660d, USB problem

Jedan "problemcic"... na uredjaju Toshiba Satellite c660d ne radi USB. c660d ih ima dva komada, jedan pokraj drugog, ni jedan ne radi. Kako je doslo do toga? Doticna osoba, zenska , je imala problemcica s USB portom, nije htjelo prepoznati neki USB stick, pa je onda odlucila malo "procackati" stvar, doslovno cackalicom , i dok je "cackala" USB uspijela je jedan skroz razvalit, fizicki, a drugi takodjer od onda ne radi, ali ovako na prvi pogled ne vidi se ostecenje.

Kada se baci pogled u device manager, USB je uredno instaliran. Isao sam i uninstalirait i opet vratit drivere, ali nista se nije promjenilo. Kada se usteka neki USB uredjaj koji ima lampicu, ta lampica ne zasvjetli, sto bi znacilo pretpostavljam da ne dobiva struju, tj da je neki hardwareski kvar u pitanju. Takodjer, isao sam za probu bootat i mini WIN XP sa Hirensa, ali situacija je identicna. Takodjer u BIOSU, kada pregledavam boot opcije uopce se ne nudi mogucnost odabira USB device-a. Prije nego otvorim lap, i pogledam da li ima fizickih ostecenja, sto je pretpostavljam najvjerojatniji ishod, imate li jos koji prijedlog/savjet?!
lord051 je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2015., 09:29   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nema ti druge nego otvoriti lap i pogledati spoj usb konektora sa matičnom pločom.
Oglas

Oglas
Staro 25.08.2015., 12:36   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Dobro kokos kaže, razvalila usb konektore,
kad otvoriš ćeš viditi jel se može pokrpati ili ćeš trebat nabavljat druge i prelemit,
vjerojatno izgledaju ovako > http://www.ebay.com/itm/Replacement-...-/400332857254
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2015., 13:56   #4
lord051
Premium

thx...

da... nema druge morat cu ga otvorit...

nego malo mi neobicno, garantira mi da je cackala cackalicom samo po jednom, a ne rade oba, a ako se ne varam svaki je zasebno zalemljen... al dobro, moguce da je fizicki mrdajuci jednog ostetila drugog...

a ovo sto ga se u BIOSu uopce ne vidi, ne moze se odabrat opcija bootanja sa njega, jel to uobicajeno u ovom slucaju? ...znaci u slucaju da je USB hardware-ski neispravan...
Staro 25.08.2015., 14:48   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako ih je odvalila, naravno da ih čipset ne nalazi pa u BIOS-u logički piše da ne postoje.
Za popravak se možeš obratiti kolegi Alvinu.
Staro 25.08.2015., 16:08   #6
lord051
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ako ih je odvalila, naravno da ih čipset ne nalazi pa u BIOS-u logički piše da ne postoje.
Za popravak se možeš obratiti kolegi Alvinu.
bacit cu oko sam, zanima me.

poznajem Alvina, bio sam kod njega vec
Staro 31.08.2015., 09:41   #7
lord051
Premium

Otvorio, iznutra sve na prvu izgleda besprijekorno, osim sto tona prasine ... ugl, nemam ja sta vise capkat po ploci, to ce netko sa strucnijom opremom ...

pozz
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke