|
![]() |
#1 |
Guest
|
LAN se stalno reconnecta
Nisam siguran da li se radi o hardverskom ili softverskom problemu. Uglavnom, sve je radilo super na starom modemu na kojeg je PC bio prikopčan preko USB-a. Otkad koristimo novi wireless router (Billion BiPAC 7700N R3) na kojeg se PC veže preko LAN kabela ta veza stalno puca na sekundu-dvije odnosno svako malo se reconnecta. PC ima Gigabyte 970A-DS3P matičnu sa Realtek-ovom karticom. OS je W7. Prvo sam pogasio power saving opcije u device manageru, ali nije pomoglo. ![]() Ako imate neku ideju ili treba screenshot bilo čega, samo recite. Help ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj prvo u postavkama routera da li je on taj koji gubi vezu s netom. Ako je on problem, moraš malo 'stisnuti' ISP da ti promijeni router ili profil.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Wireless uređaji (2 mobitela, 2 laptopa i TV) rade bez problema. Pa pretpostavljam da router ne gubi vezu. |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako oni rade, očigledno je problem u matičnoj. Probaj staviti druge drivere za mbo LAN. Ako se stvar bude ponavljala, nabavi/posudi PCI LAN karticu pa probaj s njom.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prvo kakav je kabel između pc - router, kupovni ili rađeni ? Jesi probao sa nekim drugim kabelom ? Koji je drajver od mrežne, od winsa ili sa supporta mobo ? U specs ne piše precizno koja je Realtek mrežna, jedino da je Gb, možeš dl. zadnji drajver sa stranica Realteka prema imenu / chipu, prve serije Gb mrežnih su znale slično ludovati ako sa druge strane nije bio Gb port, na tom Billion - u su 100 Mb portovi, jedno od rješenja je u postavkama mrežne umjesto automatic postaviti 100 Mb Full Duplex, moguće je da je mrežna "prdeknila" pa je treba ugasiti u Bios - u i ubaciti drugu u slobodni PCI ili PCI-X slot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
Ali pokušat ću staviti ovaj koji je došao uz modem u neki od drugih portova (4 su ukupno na modemu). Bio je prvo driver od W7, kasnije sam preko id-a pronašao i instalirao najnoviju verziju sa Realtek stranica. Jedino što nisam još probao je verzija s gigabyte stranice, ona je negdje iz 2014.-te. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Usporedi verzije, obično ne treba ići na stariju verziju |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
S drugim driverom, kabelom, portom i manualnom podešenim 100 Mb Full Duplex i dalje imam isti problem. ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Prije gašenja ove mrežne u Bios - u i ubacivanja druge probaj dignit neki Live Win ili Live Linux da provjeriš kako se tada mrežna ponaša. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
nije do mrežne već vjerojatno do rutera, neki su spominjali sličan problem na iskonu s njihovim ruterom. i sam imam takav problem na mr13u ruteru s openwrtom ali samo nakon što originalni bootloader zamijenim s modificiranim - svako malo bude rekonekt u logu koji traje oko 2 sekunde. probao isključit napajanje i pustit da radi na bateriji pa uključit ponovo i onda zna radit neko vrijeme bez rekonekta, dok se nekad zaglupi potpuno da nema ni local conectivity. kako mi je dopizdio tako sam kabel iskopčao i bacio u pizdu maternu jer mi wlan radi stabilnije. ono na što sumnjam je preslabo napajanje pa ako imaš jači strujni adapter isprobaj s njim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
@back2quick Pripaz malo na riječnik i ispravi gornji post. @Nybelung Gornji test sa nekom Live distribucijom upravo je na tragu da vidimo jeli se i tada dešava isto, ako je greška onda krivca treba tražiti u routeru. Kad smo već kod routera, nisi naveo koliko je star / u funkciji taj Billion ? Da nije vrel / zakuhao ? Ako je probaj ga rastaviti / otvoriti da se lakše hladi, usput napravi sliki pcb - a i vidi u kakvom su stanju elektroliti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Router je nov novcat. Adapter isto. Ne grije se uopće, radi 24/7 a na dodir je jedva mlak. Spojio sam laptop preko kabela i čini mi se da on radi normalno tj. nisam primjetio da je radio reconnect. Kako najbolje testirati mrežu? Pretpostavljam da ima bolji način od gledanja stream-a dok ne pukne. ![]() Probat ću sutra podignuti neki OS sa usb-a. openSUSE? Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 14.07.2015. u 19:14. |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Postoji neki test alat od Realtek - a šta radi pod winsima: http://www.majorgeeks.com/files/deta...c_utility.html http://www.realtek.com/Downloads/dow...D=3&GetDown=fa ako ti je mrežna neka od navedenih, samo nisam siguran šta može utvrditi ... zato te navodim u pravcu da testiraš sa nekim Live os - om da eliminiraš sprčkane winse, bilo šta sa usb ili cd, većina Linux distribucija ima Live mod rada, ako se i tu dešava isto onda znaš šta ti je činiti. Nove 100 Mb lan kartice su za kikiriki, a Gb (koja ti i ne treba dok imaš navedeni router) znaju biti nešto skuplje. Evo isto Realtek Gb za sitniš: http://www.links.hr/?naziv=mrezna-ka...kl=053.503.070 http://www.delock.de/produkte/F_308_.../merkmale.html to je Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Ovih par dana nisam imao volje baviti se njime. ![]() Ali primjetio sam još jedan nepoželjan simptom. PC se "sam" budi iz sleepa, iako mu je ugašen Wake on LAN a tipkovnicu i miša nitko ne dira. Nit znam zašto, nit piše zašto. ![]() ![]() Može li to biti povezano? Edit: O jadan li sam. Ne mogu se na Ubuntu-u uopće povezati preko kabela. Wireless radi i na automatic modu, ali preko kabela ne želi ni kad sve postavke ručno unesem. Najradije bi odustao i jednostavno kupio WLAN karticu za 100 kuna. Tako će vjerojatno i biti. Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 21.07.2015. u 00:18. |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
Čekaj malo, detaljnije objasni šta se dešava u kombinaciji Ubuntu + Lan ? Jeli mrežna prepoznata, amo reći postoji ? Ne funkcionira kako treba ni automatic ni manual postavke ? Rekao bih da je to još jedan dokaz da je integrirana mrežna prdnula, ni prva ni zadnja, posudi / kupi drugu mrežnu, vidi poviše ... Uvijek je bolje žica (Lan) nego WiFi koji otvara x potencijalnih problema, ako baš hoćeš / moraš onda uzmi TL-WN722N + usb produžni ili TL-WN722NC. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|