|
![]() |
#1 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Optiplex 755 čudno ponašanje
Vozdra! Punici u trgovini neki dan poplava i komp dobio svoje. Imam doma isti takav i reko idem prebacit disk. Kod mene je dualboot Xp i 7 a kod nje samo Xp. U biosu mi je sata dosad podesena na AHCI i sve mi radi. Stavim njen disk i neće da se dignu windowsi. Ona plava traka ode jednom desno i ruši se komp bez bsod. Podesim li na ATA ili Legacy izbacuje mi da nema bootable device. Sasvim slučajno sam ubacio Xp instalacijski cd unutra i upalio komp te ignorirao onu poruku "press any key" da se pokrene instalacija Xp-a i komp se dignuo. ![]() ![]() Kasnije sam u recovery console radio fixboot i fixmbr,chkdsk i svasta nesto ali samostalno nece da se digne os. Uzest cu njoj drugi komp ovih dana a ovaj cu joj dat da se skrpi do tad pa me samo iz znatizelje kopa zasto komp samo s instalacijskim medijem u optici radi ako ga ignoriram kad se nudi za boot i kako pobogu ovo pali? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako ide ona scena iz čuvenog filma: Deca ... ![]() "Stvar" radi zato šta loada / nađe nešto na install cd - u, vidio par puta u karijeri, "izbacuje mi da nema bootable device" > sa fixboot i fixmbr si dobro krenio ali je pitanje jesi li dobro odradio, kad digneš winse otvori file explorer (ili još bolje stavi stari dobri Total Commander), podesi da ti prikazuje sve fajlove (uključujući skrivene i systemske), na rootu trebaš imati boot.ini, NTDETECT.COM i ntldr. Zadnja dva fajla kopiraj sa install cd (pazi da je ista verzija winsa): copy D:\i386\ntldr C:\ copy D:\i386\ntdetect.com C:\ slova pojedinog drajva valjda ne treba objašnjavati, boot.ini možeš sam rekreirati (treba samo malo skužiti logiku) ili iz repair console: bootcfg /rebuild Za kraj: - napravi backup podataka da ne bi bilo plakanja ili da završiš u crnoj kronici - nakon toga treba detektirati šta je (stanje) sa hdd, mobo, zapravo cijelim kompom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
AMD Hammer
|
Ocu se *ebat na njoj je fiskalna kasa koju se ne da copy paste izvuc. Valja ubijat sql i sto cuda i zvat ciku da naplati... Bjez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
A ništa onda, pripremi zdravu platformu pa zovi i plati čiku ... ![]() Što prije to bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ne valjda SFF i još sa prapotopnim P4 ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
AMD Hammer
|
A šta ću? Ljudi nemaju para a dovoljan je takav komp za program za kasu... Sad im ta voda po*ebala pola iventara... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|