Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.11.2014., 09:10   #1
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
puko mi "Digitizer Touch Screen Front Glass Panel" na tabletu Prestigio 5770D

Pozdrav svima,

nije bitno kako, puknuo mi je navedeni touch screen panel na tabletu Prestigio 5770D. Tablet ima već dvije godine, nema neku materijalnu vrijednost. Međutim kupovina novog mi sada ne dolazi u obzir, a tablet mi je važan jer kako ne radim u mjestu u kojem živim, preko tjedna mi je to jedini "prozor u svijet pa razmišljam da ga pokušam popraviti...

Koliko vidim, sam LCD je ispravan jer prikazuje sliku kao i dosad, naravno tuoch screen ne radi. Počeo sam malo guglati i vidim po ebayu zamjenske koji koštaju 4-5 USD. E sad pitanja ako netko ima iskustva:

Negdje sam čuo da su ovi touch paneli zalijepljeni za sam LCD i da ih treba na silu odvojiti od LCD-a. Je li možda netko tako nešto već radio?

Na ebayu sam našao različite modele, npr. kao na ovom LINKU.

Međutim, niti na jednom linku ne piše da ga mogu koristiti za mojeg Prestigia. Znači moram ga rastaviti i negdje na njemu pročitati točnu oznaku modela kao npr. RCT6378W2 TPT-070-179F ili RCA RCT6077W2?

Treba li mi nekakav poseban alat?

Na YTu nema tutorial kako rastaviti baš ovaj moj model, ima za razne slične mojem pa ono malo bi ratio i na slijepo.

Inače ima li u zagrebu servis za tablete? da se raspitam koliko bi to uopće koštalo u servisu?

Bilo kakve sugestije su dobrodošle.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2014., 10:14   #2
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Ako se nista u to nekuzis svrati prvo do servisa da vidis kaj ti budu rekli i koliko bi to kostalo.
Mislim da imas jos papir gdje pise gdje servisirati tvoj tablet ili guglaj.

Ima dijelova po netu ko u prici samo badava ako ne znas nista napraviti, onda bi mogao napraviti vise stete nego koristi.
DANCI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.11.2014., 10:22   #3
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

nije baš da nisam ništa nikad popravljao. mijenjao sam LCD npr. na laptopu i na PSPu i na starim mobitelima ali tablet fakat nisam nikad otvarao i još bez uputstava kako ga otvoriti

Našao sam da je famozni mojservis ovlašten za Prestigio. Cimnuo sam ih emailom pa ću vidjeti što vele. inače tablet mi radi sa mišem prko otga pa ću se za prvu ruku tako snaći
Staro 03.11.2014., 14:56   #4
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

MojServis traži 300kn za popravak. Vidim da će "sam svoj majstor" metoda biti u upotrebi...
Staro 03.11.2014., 15:19   #5
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
u hrvatskoj ces vjerovatno nac touch nikako, ebay mozda tu i tamo za koji model, srbija je puna dijelova za prestigio. U vrijeme kad je meni trebalo je bila ranije navedena situacija (od domacih ovlastenih su svi govorili da nemogu prodat dijelove).

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna
fre@k je offline   Reply With Quote
Staro 03.11.2014., 15:34   #6
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Touch je oko 150kn. Naravno da ce za ruke uzeti bar 150kn 300kn nije puno ako naprave kako treba.
Druga prica je sto taj tablet vrijedi koliko i popravak.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2014., 11:09   #7
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
300kn nije puno u ovlaštenom servisu, samo je stvar u tome kaj sam tablet košta upola više od cijene popravka pa se dijelomično isplati. Sam raskopaj putem tutorijala i probaj zamijeniti, nije tvoj tablet ništa kompliciraniji od drugih modela jer se sve svodi na to da bude proizvodnja što jeftinija pa su načini izrade i slaganja vrlo slični.
DANCI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno