|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Nekontrolirani reboot
Ovako Imam Gigabyteovu MB, Athlon XP2800+, 512 MB DDR, graficku Leadtekicu FX 5600 256 DDR i jos dodatnih par kontrolera za USB, paralel i serial. To je sve u kucistu Thermaltake Xaser III. Cesto mi se zna dogodit da mi se komp jednostavno sam od sebe reboota, bilo da radim u windowsima ili da nest igram. Sad da li mozda kojim slucajem dodje do pregrijavanja neke komponente (cisto sumnjam) pa se sam automatski reboota, ali me to odurno iritira. Molim vas ako ima itko ikakav savjet neka mi nesto kaze.
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
A treba najprije krenuti od temperatura proca,grafičke. A onda redom probati eliminrati komponente. Reinstal windowsa nije pomogao ili to nisi probao?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
pa windowsi su svjeze instalirani, tako da sumnjam da je do njih problem, jer mi je to komp radio i prije reinstala windowsa. sto se tice komponenti ne znam koja bi mogla stvarat probleme, jer nisam puno po njima prckao, niti clockao. sad cu probat flashat BIOS, pa cu vidit da li cu dobit sta s time.
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
toplina ili proboj restart sklopke...jednostavno odspoji restart switch s ploce...ako ne pomaze promjeni pastu i ispusi rebarca na hladnjacima |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
cini mi se da sam uspio sa flashanjem bios-a, za sad me ne gnjavi, ali sam svejedno iskljucio kabel za reset tnx :clap:
![]() |
#6 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
flashom biosa si vratija defaultne postavke pa je sada sve ok za svaki slucaj bi moga testirat memoriju memtestom ili necim slicnim
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
eto mene opet sa mojim problemima radio mi je komp bez ikakvih problema dva dana, bez nezeljenih rebootova, ali mi se jucer opet sam resetirao. ![]() mozete li mi malo pojasniti kako se koristi taj memtest, i ako mi ne uspije s time, sto onda. temp proca mi je prosli put, kad se sam resetirao, bila 55oC, sto po mom misljenju za Athlon XP2800+ nije previse, nit je to granicna temp, pa da se reboota radi sigurnosti plz help :confused:
![]() |
#8 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
od negdi skini instalaciju programa memtest86 ne znam koja je posljednja verzija instalacija ti se sastoji od toga da pokrenes exe datoteku i kad te pita ubacis praznu disketu resetiras komp, u biosu namistis da ti boota s diskete, sacuvas promjene i kompu dalje prepustis posa (naravno disketu ostavis unutra) pustis da prodje nekoliko prolaza sigurnosti radi i to je to
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
O kakvom to restart switchu govorite ? Gdje se to nalazi na gigabyte ploci ? Ja imam isto Gigabyte plocu i od danas ujutro mi se cesto komp poceo restartati. Jednostavno se iz cista mira restarta, a da ni ne stignem vidjeti onaj plavi famozni ekran osim nesto Machine_exception bla bla bla Uglavnom, iskljucena je ona opcija Automaticaly restart u windowsima XP. Pokusao sam ga vratiti na jucerasnji restore point , ali nista ne pomaze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..a da ga netko pita koje NAPAJANJEEEE !!!! koristi... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
sličan problem i kod mene, samo što mene izbaci iz nekih igrica i restart. Temperature su idealne 32 idle-48 load, mema provjerena Memtestom, Prime sam vrtio oko 5h i sve ok, ali me iz igrice ponekad izbaci i restart, tako da imam osjećaj da je uzročnik napajanje ali ništa ne mogu tvrditi dok ga ne promjenim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|