|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
HDD problem
Pozdrav, ovako imam laptop (fujitsu siemens amilo pi 2530) i koristim izmjenicno 2 harda, jedan poslovno a jedan privatno....dakle jedan hard je preko tjedna u laptopu i tu su mi svi skoro vazniji osobni podaci, programi itd, preko vikenda taj hard vadim i stavljam drugi koji mi sluzi u poslovne svrhe. Tako radim skoro pola godine i sve je bilo u redu do jucer kad sam htio stavit nazad u laptop hard koji koristim preko tjedna. Nemogu ucitat windowse nikako, pokusavao s windows rescue diskom (original) i jednostavno nece bootat s tog cd-a. Na tom privatnom disku imam dvije particije C i D, preko ubuntu live cd C particija je u redu, na njoj se nalaze svi podaci ali D particija je puna ali kad ju otvorim nema nista na njoj....Zanima me u cem je problem, ako je C particija u redu, zar se windowsi ne bi trebali pokrenut a i zanima me jel moguce kako spasit podatke s D diska jer znaci prikazano mi je pravo stanje zauzeca diska ali nema ikonica, uglavnom bilo kakav savjet je dobro dosao |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Nisi napisao koja verzij Windowsa. Kažeš neće bootati cd? U biosu boot order? Možda ima Fnešto za promjenu boot ordera... Da li vidi taj cd u windowsima kada digneš drugi hdd? Probao si Safe mode? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
windows vista...hoce on bootat s cd-a ali nece bootat taj cd od windowsa, samo crni ekran bude, dok evo ubuntu radi preko cd-a, kaspersky isto itd....drugi hdd je vani, znaci jedan je preko tjedna u laptopu dok je drugi preko vikenda...safe mode ne radi, ne prihvaca mi F8 nikako, samo F2 setup i F12 boot menu zar ovo nije ICT forum? sta je to da nitko nista ne zna, odgovori su kao u t-comu: jeste li ustekali sve kablove.....hahahahah....ocekivao sam vise od ovog foruma....takoder ako moderatoru smeta ime teme tj misli da ne valja (jer sam procitao pravila: "XXXX komponenta problem") neka on bude toliko slobodan pa nek smisli naziv teme koja bi bila odgovarajuca..... Zadnje izmijenjeno od: tor. 09.03.2013. u 17:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
Stavi taj hard u neki komp di su isto windowsi pa onda vidi da li možeš kopirati i testiraj ga sa nekim alatom.
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Na stranu urnebesan način rada te krivi dio foruma, ne možeš očekivati da će ti odmah netko pomoći detaljnom procedurom od 20 strana. S ovim se treba pozabaviti, nemamo kristalne kugle.
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Da bi dobio koristan odgovor trebaš dati korisne informacije... ili da pogledamo u šalicu kave? Jesi chekirao hdd? Hirens boot cd i pokreni hdd regenerator, za početak. S Hirensa provjeri i ram memtestom... IMHO 99% cd windowsa u banani... nađi i kopiraj tu verziju windowsa i iz safe mode windowsa pokreni restore ako je fizički hardveraj ispravan. Ili kupi usb ladicu za hdd i chekiraj hdd iz windowsa drugog harda... A onda dalje... i btw. lako moguće da je moderator odmah i našao tvoj problem... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|