|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
(riješeno) Matsonic MS9317e problemi
Pozdrav svima, evo ovako imam problema sa ovom pločom a neznam što je u pitanju. Kod uključivanja računala javljaju mi se čudni zvukovi koji prije nisu bili i nema prikaza nikakvog na monitoru(crno). Evo da malo bolje pojasnim pošto sam lajk za to. Uključim računalo i javi mi se jedan bip, pa nakon 4 sekunde javi mi se bip,bip---bip i tu stoji i neće ništa dalje. Molio bi vas za pomoć što bi to moglo biti! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Priručnik od ploče ništa ne kaže po tom pitanju, no značenje generičkih AMI beepova možeš naći ovdje. Obzirom na ovo što si rekao, shvaćam da su tri kratka bipa i jedan dugi? To označava problem s radnom memorijom. Ako imaš više keksa memorije, izvadi jedan pa pokušaj upaliti. Ako neće s tim, probaj s drugim, možeš probati zamijeniti mjesta keksima pa vidjeti ima li promjene. Pregledaj ploču da nema napuhanih kondenzatora.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
kao što si rekao probao sam igrati se sa memorijom dvije štangice PC3200/400 256Mb koje su unutra, vadio sam ih van i mjenjao mjesta ali ista stvar. Probao sam drugu radnu memoriju koja je od 512MB ddr 333MHz ali ništa. Pogledao sam elektrolitske kondenzatore i našao sam 5 komada kojima je vrhovi zadebljani tj na gornjoj strani kondenzato tamo gdje je križići po njima pa vjerujem da je to problem. Ali pošto imam kondenzatora takvih istih karakteristika probat ću ih zamjeniti pa ćemo vidjet što je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, našao si krivce. Probaj ih zamijeniti, možda pomogne. Ako ne, vrijeme je za naći zamjenu.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Iako, te Matsonic ploče nisu bila neka radost ni kad su nove bile, pa proleti malo njuškalom, možda ti netko u blizini prodaje kakvu bolju 478 ploču za 50-100kn pa si miran.
![]() |
#6 |
Registered User
|
Puno hvala na pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|