|
![]() |
#1 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
(riješeno) Štekanje HD 720p videa
Moja konfa: sempron a754 3000+ agp ati hd 2600xt 1,5 gb ddri 40 gb hdd Prilikom gledanja videa u hd na recimo jutubu šteka video. Mislio sam da je do windowsa pošto ih dugo nisam snimio pa sam stavio sada friške xp sp3 ali i dalje isti problem. Snimio sam najnovije ati catalyst frivere sa agp hotfixom. Da gledam u bilo kojem pregledniku šteka tako da nije do njega. Pretpostavljam da negdje treba biti enable gpu hd video procesing ili tako nešto :S pošto ima grafa hd podržan. A možda baljezgam hvala unaprjed na pomoči ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Slab proc
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Jesi probao isključiti hardware acceleration? Na video, desni klik - settings, makni kvačicu.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Slab je procesor za flash HD. Probaj neki 720p mkv na kompu sa Media Player Classic Home Cinema da vidis dal ce ici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Oct 2012
|
Jednojezgreni procesor i HD materijal ne idu skupa. Korištenje BSPlayera u 2012. je tragikomično (ali očito da ljudi vole probleme i komplikacije), a razlog zbog kojeg ti 720p ne šteka, je taj da si vrlo vjerojatno (ako ne i 100% sigurno) nakrcal komp codec-packovima, pa se jednom od njih posrećilo omogućiti softversku ili hardversku akceleraciju HD materijala. Za fluidnu reprodukciju HD sadržaja u web preglednicima, trebaš u samom pregledniku uključiti hardversku akceleraciju, a i onda je poželjno imati (bar) dvojezgreni procesor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Krenio sam pisat bas ovo sto je Nina napisao za proc i codec packove, pa obrisao. ![]() Bez dvojezgrenog proca nista.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
tja. po toj logici bi 720p trebao i meni stekati na laptopu, pentium M na 1.73GHz (naravno single core) i intelova integrirka sa cak 8MB sheranog rama. no, sve sljaka 5/5. mislim, ja govorim o materijalu kojeg vrtim sa hard diska, i kojeg vrti KMplayer ![]() no, za flash iole jaci materijal je sve ispod (jaceg single core, recimo 3GHz P4 ![]() i ja ne mogu objasniti ljudima da je athlon 1.86GHz sa 1GB ddr1 rama, sa nekom 9600/9800GT jednostavno slab za slusat mjuzu preko jutuba i jos nesto sa strane surfat. "steka, i steka Burko, sta da radim?". nista, zali se adobu koliko su napravili zahjevan flash, ili kupi novi komp...........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Oct 2012
|
Nije rečeno da je s jednojezgrenim procesorom nemoguće reproducirati HD materijal. I sam sam koristil Opteron 146 za HD, ali nije to-to, posebice radi zauzeća procesora. Osim toga, ti koristiš KMPlayer koji fala Bogu ima mali milijun mogućnosti za što bolju reprodukciju HD sadržaja. Njemu isto tak radi 720p s diska i još pored toga ima HD 2600XT, ali YouTube HD je već druga priča. S tim da on koristi 11 godina stari Windows XP i bog-te-pitaj koji web preglednik i da li uopće ima mogućnost hardverske akceleracije unutar tog preglednika. Ne bi bilo loše da za YouTube uključi HTML5 i da se prebaci na neki od modernijih preglednika, čisto radi podrške koju nude. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Baš sam testirao, meni u Operi HTML5 jede u prosjeku 80-85% procesora (prema task manageru) na s939 konfi iz moj komp, dok flash 40-45%... Neovisno dali uključim hardware acceleration u opera:config (0 ili 1, nisam probao sa 2)... Ako stavim affinity opere na samo 1 jezgru, pod HTML5 počne trzat video a jezgra je lockana na 100%. Za testiranje sam gledao Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra) - official video u 720p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
[QUOTE] S tim da on koristi 11 godina stari Windows XP i bog-te-pitaj koji web preglednik i da li uopće ima mogućnost hardverske akceleracije unutar tog preglednika./[QUOTE] Koristim last xp i chrome. Evo da javim zamijenio sam navedeni sempron sa athlonom64 3000+ ocan na 2,2 i sad mi jutub 720p ne šteka, 1080p šteka taman tolko da ne gledam tako. Al bitno da mi je 720p uredu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Chrome 23 uveo je GPU akceleraciju videa tako da još eventualno probaj s njim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|