|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
(riješeno) ATAPI incompatible, SATA/IDE
Pozdrav ljudi, molio bih malo pomoći. Dakle, kupio danas novi HDD, montirao ga i dobio ovo: ![]() (ovo je nakon što sam enableao S.M.A.R.T., on ih je sam disableo prvo) muči me što je SATAII HDD prepoznao kao IDE HDD i ovaj ATAPI incompatible. Matična je M3A770DE, stari hard je Seagate 320GB, IDE, na njemu su windowsi, jumper je na slici na "slave" ali bio je na "master" i isto je stvar bila novi hard je WD Caviar black 500 GB, SATA II i još je spojena DVD pržilica, SATA II nema ništa više spojeno.. nakon što stisnem F1, windowsi se normalno loadaju i čini mi se da ok rade, možda malo sporije, ali možda mi se to samo čini. Što da radim, googlam, ali ne nalazim odgovor Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Koje su sata postavke u bios-u? Ide-sata-ahci?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2012
|
znao sam da će se ovo dogodit - trenutak nakon što sam ovo postao ovdje, išao u BIOS i stavio back to default ili kako već i sad sve radi normalno ![]() u biosu je ovako: Onboard SATA controller: enabled SATA operation mode: IDE IDE1 Master: hard disk IDE1 Slave: not detected SATAII_1: Hard disk SATAII_2: ATAPI CDROM |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|