|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
OC Semprona 2200+
Baš sam danas kupio Semprona 2200+ i matičnu ASUS A7N8X-X (nforce2). Sempron mi radi na 1.5 GHz i 333FSB. Ne mogu ga dignit preko množitelja, nego samo preko FSB-a (166 -> 200). Množitelj je 9, tako da mi sad radi na 1.8 GHz. To je meni sasvim dobro, ali šteta bi bila da ga ne clocknem kad se temperatura nije digla ni stupanj više, a voltažu nisam diza...
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
množitelj je zaključan na sempronima,dakle dizi fsb dokle ide ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel ti to 100% stabilno? Ne bi bilo loše pitat koju imaš memoriju i napajanje. Ne diži napon iznad 1.8-1.9 V, ak ga ne misliš koristit samo za testiranje.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
nisam napon diza uopće. Ne vidim razlog zašto da ga dižem. Radi mi stabilno sa FSB na 200, tj. na 1800 MHz. FSB mi ne ide dalje. Kako ću ga još dignit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Nisi mi odgovorio na prethodni post. Olabavi latencije memorije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
može li mi itko preporučit ploču za sckt A? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
Uđeš u bios i zavisno od ploče i čipseta imaš nešto tipa D-ram timings, Advanced functions itd. Na via čipsetima koliko znam nije moguče mijenjat puno toga(samo CL) i brzinu meme, dok je sa nforce2 druga priča. Pogledaj u manual od ploče pa probaj a imaš i sticky sve o postavkama memorije itd. I koju memu imaš? Obično ako ništa ne diraš memorija radi na spd-u, a pošto je sckta u pitanju bolje su ti niže latencije.
![]() |
![]() |
#10 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
evo donekle sam rješija problem: sad mi radi da 9x223 tj. 2000 MHz. Nisam dira ništa na memoriji Piše mi memory frequency is 148 MHz U BIOSU imam opcije: -- SDRAM ACTIVE PERCHARGE DELAY (1, 2, 3,... 14, 15) -- SDRAM RAS TO CAS DELAY (1,2,3,4,5,6,7) -- SDRAM RAS PERCENTAGE DELAY (1,2,3,4,5,6,7) -- SDRAM CAS LETENCY (2T, 2.5T, 3T) kakve postavke memorije da stavim i koliko se otprilike još MHz može "iscidit". Memorija je 256 MB Kingmax DDR 266 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
M.U.P.
|
7,3,3,2.5 Msilim da na 2.0 neče ič al probaj. kakve postavke memorije da stavim i koliko se otprilike još MHz može "iscidit"? Sve ovisi od memorije. Preporučio bi ti da kupiš ddr400, ako misliš da ti proc i mem rade sinkrono. U slučaju da se neče bootat sa ovim postavkama meme malo povisi latencije(8,4,4,2.5) Pa ispočetka. [/B][/QUOTE]
![]() |
#13 |
Premium
|
kad skupim koju kunu uzet ću DDR 400 Hvala na odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo prominija sam. radi mi na 6,3,3,2 jel to dobro??? A sad iden napravit ovo šta je ISUS reka |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Secret Undercover Agent
|
Fino si ti to dignuo.. sa 166 na 233 tj. 1.5GHz na 2... daj mi samo reci, kak se to sad grije..kak se krecu temperature? Koje hladenje imas (CPUa i kucista)? I kaj samo si FSB dizao? Voltaza? P.S. Kakve veze imaju latencije sa dizanjem FSBa? Tj. dal latencije mogu utjecat na max FSB ?
![]() |
#17 |
Premium
|
kad ništa ne radim temperatura je 48-49 stupnjeva. kad igram nešto digne se na 55. Bila bi manja, samo hladnjak je AMDov box šta se dobije sa procesorom. hlađenje kućišta mi sad ne radi. Napon sam diga na 1.7 V. Uglavnom, dobro radi, samo šta ga memorija j..e. Sa boljom memorijom bi moga i na 2.2 GHz (nadam se). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Secret Undercover Agent
|
znaci zakljucak: Semproni se lijepo daju OCat ![]()
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
jedno pitanje vezano za clock jel pametno bubnut recimo fsb sa 133 na recimo 180 odjednoms tim da znam da proc može tako daleko sigurno (mobile barton 2500+) hoću reći, jel važan stepping kod clocka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
ja nisam zna da je mom 333 (166) pa sam odma diga na 400 (200) - slučajno. Ništa se nije dogodilo. Poslje sam ga normalno diza 1 po 1 MHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() ja nisam ekspert per se ![]() uostalom procitajte jako dobar sticky od Kove.. a ako zelis JOS dizat FSB nakon toga, moras povecat voltazu ("stepenicu" po stepenicu... jer ga TU mozes GADNO sjebat) i onda dalje FSB kolko ide...
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ma znam. Ja sam ga slučajno toliko diga. kad sam vidija da radi diza sam 1 po 1. kad nije tija diga sam napon na 1.7 V. Onda je iša još do 223 (nisam siguran ali mislim da je 223). Na 225 ga nisam moga natirat nikako. Ja mislim da je radi memorije. Kad skrpam para uzet ću DDR400 pa ću vidit jel ide |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ma znam. Ja sam ga slučajno toliko diga. kad sam vidija da radi diza sam 1 po 1. kad nije tija diga sam napon na 1.7 V. Onda je iša još do 223 (nisam siguran ali mislim da je 223). Na 225 ga nisam moga natirat nikako. Ja mislim da je radi memorije. Kad skrpam para uzet ću DDR400 pa ću vidit jel ide |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Ne mora bit da je do memorije. Meni Barton 2500+ ne ide iznad 2.5 GHz/227 MHz FSB uz napon 2 V, a memorija mi sigurno može i iznad od 450 MHz efektivno. Znači da ili procesor ne može više ili ploča.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |