|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Trebam preporuku od ekipa s vodenim
Evo mjerim temp vode i recimo da je oko 8C iznad sobe sto je lose prilicno na 7V 2x120mm ventovima. Prvo kaj cu napraviti je posudu izvaditi iz PCa (oko 3 litre) i staviti pokrej kompa ali u 7-8litara alu posudu i mislim da cu dobiti oko 2C nize barem. Eh sada idem uskoro do autootpada. Jel imate nekog iskustva kaj da trazim posto imam NB+CPU+GPU iz siga. Koristio bih max 3x120mm venta...ili 2 kaj vec sada imam. Dakle sto bi najbolje hladilo? BTW kakav je to princip s kondenzatorima i hlađenje vode? nesto mi je frend rekao da je bucno? jel bar hladi? Jeli opce netko uspio ohladiti vodu ispod sobne temperature? Fala na pomoci...Eh da ako netko ima neki dobar killer (zwer) i htio bi ga prodati ili mijenjati za nekaj ili neku uslugu javite se naravno.. Fala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
A koliku bi ti temp. vode hladjenu ventilatorima? Mozda bi mogao spustit koji stupanj nize promjenom radijatora ili stavit neke jace ventove. Mozes razdvojit sistem na dva dijela, pa da jedan hladi CPU, a drugi GPU i NB, temp. ce sigurno pasti, ali sa dvije pumpe ce sistem biti glasniji. Ili mozes izbacit blok sa NB-a, jer nije potreban, a usporava protok vode. Spustanje temp. vode ispod sobne temp. ti ne bi preporucio, jer ce doci do kondenziranja oko blokova. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ne zanam koliko ces bas postic izbacivanjem spremnika za vodu van kucista sve sto ces postic je da ce voda nekoliko minuta kasnije postic radnu temperaturu za koju vjerujem da se nece smanjit
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Ti koristis tri bloka, tako da bez neke jace pumpe (protocne, a ne potopne, da ti dodatno ne grije vodu) i jacih ventilatora, neces postic puno. To sve znaci dosta ulaganja i ne bas tih sistem, a onda voda nema bas smisla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Svi brujite o tom protoku. Kakve veze ima jak protok s dobrim hlađenjem? Pa toplina se jednako prenosi na 200l/h kao i s 600l/h zar ne? Jel mozes malo bolje pojasniti kakve veze ima dobar protok s jacinom hlađenja? Eh da..ne mislim na to da se voda jedva "pomice" vec razlika između nekog OK i full jakog protoka. Fala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||||
Premium
|
sto je manji protok voda sporije prodje kroz blok sto znaci da se jace ugrije iz bloka za proc voda ide na npr. nb a da je u medjuvremenu ne hladis ... ma da vise ne kompliciran valjda ti je sve jasno
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo imam ideju za poboljšanje performansi. Imam u sistemu oko 4 litre vode mislim i posuda se nalazi unutar kompa. Mjerio sam temp kucista i bude oko 6C iznad temp sobe na mjestu di je posuda (na dnu naravno, gore je +10C). Posudu cu staviti izvan kompa di je kao sto rekog 5-6C hladnije. + testirati cu pumpu koliko vode i cega sve treba biti da bude potpuno bešumna. Nikada ne pomicem komp jer je tako slagan (Chieftec BIG itd. ) i mislim staviti metalni rezervar od 20 litara na dalje. Prepostavljam da ce rezultat biti oko 2C hladnija voda i tisa pumpa. Najgore je to sto je pumpa unutar kucista i taj zvuk se odbija od stranica. Cuje se samo po noci u potpunoj tisini. Po danu komp je "pre" tih jer je samo 1vent na 900tinjak RPM i HDD. Javim vam rezultate naravno. Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Eh da "miato" imas slican komp mome ako nisi primjetio do sada ![]() Posebno pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
(°_°)
|
jesam, skuzio sam ![]() ![]() ma davno sam ja govorio da je za moj nacin koristenja kompa puno bolje puuuno vode i neki radijator, nego malo vode i 10 ventilatora na radijatoru ![]() dosta sporo se grije ta voda, barem je tako bilo meni sa tankom od 10ak litara
![]() |
#17 |
Premium
|
E onda da te jos nesto pitam. Danas sam malo istrazivao i otkrio nesto prilicno cudno... CPU Temp mi ne prati temp vode... na vodi 32C CPU bude 46 na vodi 35C CPU bude 46 tek oko 3.5 pocne 47 itd Posto imam 3 bloka i mystijevu pumpu dali moze biti da je protok slab i da je zato sve to tako slabo? Jer razlika između temp vode i CPUa je 12C.... Ako je tako ostavio bih samo blok na CPU. Ostalo bi maknuo. Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
(°_°)
|
nije pratila ni meni temperaturu vode ![]() ovako jedino logicno sto mi se cini je da je voda presporo kola po sistemu, pa se stoga ne stigne zagrijati koliko se procesor zagrije. i da, definitivno je preporucljivo izbacit NB blok iz sistema, jel NB generira puuuno topline, a jedan plavi zalman odradi solidan posao.
![]() |
#19 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Plet osim toga ima toplu i hladnu dtranu jer se toplina kju odneseš s haldnm stranim od proc aprebacuej na toplu koja je dodtano ugrijan od struje tj različite vodljivosti materijala, tak d atoplu stranu moraš hladiti. Kaj se tiče vodenog, 1)makni NB cooler ak je o nF2 ili i875 riječ jer je nepotrebno 2) izbacivanjem posude van ili povećanjem količine vode niš nečeš postići. 3)Kiler preporuka Black ice pro imaš u www.cool-pc.org za nabavit 4) najviše postigneš s promjenom bloka preporuka Dr.Ice blokovi.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|