|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
(riješeno) Kompjuter nestabilno radi
Imam jedan jako velik problem po pitanju kompjutera i dogodio se samo odjedanput: upalim kompjuter, digne Windowse i sve super prođe. Nakon 5min se zacrni ekran i slika se ponovno vrati, ali se ekran zaledi i nemogu micat mišem, pa se opet zacrni ekran i tako konstantno. Primjetio sam da disk naglo pocne ocitavati nesto, te sam mislo da je problem u HDD-u, pa sam napravio check disk sistemske particije na drugom kompjuteru, ali ista prica. Mislio sam da možda nije problem u HDD, pa sam poceo tražiti kvar u ostalim komponentama. Dignuo sam prek CD-roma program boot.Utillites diagnostic ali onda Windowse napola digne, pa se opet se zacrni ekran i stane sve tj.na gornjem ljevom kutu ekrana blinka bjela crtica i to je to. ??? Ako resetiram komp onda uopce ne pokaže sliku na ekranu, a ventilator na grafickoj se jako vrti (grafička kartica je Ati Radeon X1800XL ) Ako bi netko znao što je problem volio bih da mi pomogne? hvala na razumjevanju.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje Zadnje izmijenjeno od: lkw_pkw. 10.11.2010. u 12:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Grafička ti ne valja kao i pisanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Neki od drajvera te zeza? http://www.tomstricks.com/how-to-fix...ksum_mismatch/ http://support.microsoft.com/kb/314474 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Jesi li pogledao u kakvom je stanju cooler na grafi ( prašina, ili možda ne sjedi baza coolera dobro na GPU )? Edit: jesi ušteka dodatno napajanje u grafu Edit2: Citiraj:
Daj SS nekih temperatura grafe, bilo u idle bilo u load, samo napiši šta je od to dvoje Zadnje izmijenjeno od: 6Finger. 10.11.2010. u 22:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
uključen naponski P9 ili P10 kabel,prašinu sam ocistio sa ventilatora grafičke ali ne pomaže. Probao sam System Restore ali ne pomaže,neznam stvarno što bi moglo biti?
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Probaj neku drugu grafičku. Ako je bilo sve puno prašine sigurno je dobila po p. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
znaš što bi još moglo biti? možda ti neka od komponenti ne leži dobro u slotu pa dolazi do prekida kontakta i izbaci ti plavi ekran ili se smrzne mašina. imo sam sličnih problema. probaj skinit sve komponente sa ploče, očisti kontakte i vrati ih nazad. provjeri dal se neki od njih klima. ako je tu sve u redu, jedan dio si eliminirao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Frend je imao sličan problem na lapu, smrzavanje, crni ekran, pa plavi ekran. I nakon kaj sam mu instalirao ponovno drivere od grafičke sve se popravilo! Tako da predlažem isto ko i Joke. A ovo što ti pyro kaže definitivno napravi, sve lijepo presloži, očisti od prašine, stavi nove paste....
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Radilo bi dizel. Ja sam imao problema sa sb128 sve dok nisam malo odrezao lim da sjedne do kraja u slot. Sad se malo drukčije šarafi na kućište, ali radi. Znalo se u pol rada pomaknut i smrznut komp. Ipak ima puno vibracija u kompu. @lkw_pkw Bolje makni sve van iz kompa i počisti, zatim vrati samo cpu/mbo/gpu i jedan ram keks. Spojiš cd-dvd-rom i digni hirenov live xp. Ak se smrzava dok se vrti logo, najvjerojatnije neka komponenta krivo reagira na drivere. Pogasi i zvučnu, mrežnu i sve ostalo, što se pogasit da na ploči, pa vidi jel ima razlike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
pričam o ovom što je D1viry napisao. a ovo je odlična stvar. vratiš samo nužne komponente bez kojih nemre radit, i onda jednu po jednu sve ostale. i probaš riješit problem sistemom eliminacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
probat cu napraviti kako je kolega D1viry predlozio , samo ce mi trebat jedno poslje podne slobodno da sve komponente izvucem jer imam vodeno hlađenje u kompu.Prošlo je mjesec dana , od kad sam zvršio projekt s vodenim hlađenjem i sve je šljakalo , komponente nisam vadio nisam ništa dirao samo se odjedanput dogodilo.
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
evo izvadio sam sve iz case , na maticnoj sam northbridige hladilo morao skinut jer je grafičku previše stiskalo.Hladilo je Zalman baš ovakvo: ![]() Morao sam sa pilom za metal odrezat jedan red "ježičaka" da nebi više grafu pritiskalo.Sve sam pospajao izvan kucista ,od grafičke kartice hladilo i ventilator sam očistio(bilo je svega kad sam rastavio hladilo)grafičku sam umetnuo u PCIe utor i podbocio sa drvenom kockom. ovako to izgleda: ![]() ![]() ![]() Sad bi trebalo sve odspojiti i rastaviti i vratiti u case,ja se nadam da nece biti opet problema. Javim se kad sve budem složio hvala svima za pomoč.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje Zadnje izmijenjeno od: lkw_pkw. 15.11.2010. u 10:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
da. Morao sam jedan dio (vidi gore tekst) odrezat hladila , da ne pritišće grafičku.
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
mislim da sam riješio problem , promjenio sam jedinicu napajanja umjesto starog Tagan TG480 napajana stavio sam Chieftec GPS550AB i zasad radi stabilno.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|