Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.10.2010., 23:55   #1
HainY
Registered User

Datum registracije: Aug 2010
(riješeno) Blue screen nakon instaliranja novog processora

Pozdrav ljdi tj dobro vece vam zelim,evo ovako imam jedan problem nije da se bas ne razumijem u kompove ,a i zivcan sam vec <pomalo jer nikako da mi komp pocne normalno funkcionirati.

Imam ASrockovu maticnu N68C-S na kojemu je bio proc 3000+ AMD-ov 1.81GHz kojeg je mama koristila .(zasto novija maticna a stari proc ,jer je grom udario pa sprzio sve ).I naravno posto je moj komp sprzio grom za vrijeme jednog nevremena ,rekoh zasto ne bih prebacio proc graficku i rame u taj njezin.Tako je i bilo proc AMD Athlon 6000+, XFX GeForce 9800GT prebacim kao i rame a kad je na red dosao procesor sve ode u rodni kraj :P .Nakon nekog vremena kad se windowsi bootaju ,prođe nekih 5 minuta pojavi se blue screen,krenem igrati neku igricu također zamrzene se igrica komp i opet blue screen ,i restarta se komp.Ponovno sam upalio komp uspio maknuti kvacicu sa restart after system failure ,obicno pise neki error ,i pisao je nisam zapamtio koji ali u ta 4 puta kad se pojavljivao blue screen error je bio drugaciji ,znaci ne isti..I jos nesto također sam pokusao zamijeniti mamin hard za svoj Hitachi hard i kada komp krene bootati winde ,kad dođe do welcome screen-a komp mi se restarta.Sad bih vas zamolio za pomoc jer nesto znam a nesto i ne znam,pa bolje da vas pitam prije nego sto raznesem pola kompa

Uglavnom informirao sam se i sto se proca tice,navodno neki kazu da ce uvijek biti to sa procom problem jer nemam novo instalirane windowse.Ne znam ja sad tko tu govori istinu .Ali eto .Vi ste na redu da mi pomognete ako znate,a nadam se da znate.Hvala..

Zadnje izmijenjeno od: HainY. 18.10.2010. u 02:22. Razlog: Problem riješen..
HainY je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2010., 00:10   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ja iskreno nisam u textu skuzio koji si proc prebacio?

Napravi repair windowsa. Ne pitaj kako, googlaj.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.10.2010., 00:11   #3
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
sto se tice procesora i maticne ploce, koji imas bios na maticnoj (pise na post screenu najvjerovatnije, a mozes i pomocu npr everesta saznati), i ono jos vaznije - o kojemu je x2 AMD-u rijec (ovaj koji si stavio naknadno)?

jesi resetirao bios? preko baterije, ili preko jumpera? ako si preko baterije, resetiraj preko jumpera, tj budi siguran da se bios vratio na tvornicke postavke (znat ces jer ce ti prvom paljenju izbaciti nesto tipa "press f1 to continue del to enter setup", to je onda ok jer je bios vracen na pocetke postavke).

zatim, koji je ostatak konfe? koji ram, koje napajanje? optika, hard disk? iako skoro pa nema veze (osim napajanje-graficka relacije ), svejedno je red da napises .

ovo sto se bootanja tice sa tvog hard diska, to ti je jer imas druge drivere dignute za sve. mozes probati sa F8 upasti u safe mod, pa odande maknuti sve drivere sto nades, tj unistalirati ih sa device managera. no svakako je pozeljnije instalirati svjez sistem, sa odgovarajucim driverima (imas na asrockovim stranicama za skinuti, iako ce i ovi sa cd-a sljakati 99% kako treba).

e da, jesi instalirao amd optimizer? imas ovdje sve sto ti treba, probaj sa optimizerom i xp driverom za amd-e: klik.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2010., 00:23   #4
HainY
Registered User

Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Ja iskreno nisam u textu skuzio koji si proc prebacio?

Napravi repair windowsa. Ne pitaj kako, googlaj.
Ma zaboravio sam napisati,evo proc je AMD Athlon x2 6000+ .Da to sam si i ja mislio za repair ,nista za sada citam tko mi sto govori,pa cu to u jednom danu rijesiti ,valjda

Ovako Konfiguracija

Proc:AMD Athlon X2 6000+
RAM:Transcend 1GB I Kingmax 2GB
Grafika:XFX GeForce 9800GT
Hard:Hitachi 320GB
Napajanje:SmartBox 500W
Vezija BIOS-a: P1.10
Tip BIOS-a: AMI
Chipset: nForce7025-630a
Maticna: ASRock N68C-S

Uglavnom susjed Burko a da ja doletim do tebe jedan dan xD..

Zadnje izmijenjeno od: nino. 07.10.2010. u 00:27. Razlog: Koristi Edit tipku, nemoj double postat!
Staro 07.10.2010., 01:03   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
smartbox 500W....... to si uzeo kod saleta u ishopu.

prvo, jesi napravio sve sto napisah? ali svejedno mislim da ce bit lakse da se ja zaletim do tebe (gdje god da si ), pa se ti oduzis sa kutijom pljugi i kavom negdje......... javis mi se na PM, dogovorio se.

inace, jos jedno pitanje. kakve su temperature? ovaj 6000+ X2 je dolazio sa malo boljim hladnjakom, nije samo komad aluminija..........

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2010., 21:21   #6
HainY
Registered User

Btw Boris je haha..Uglavnom htjedoh ti reci,da je komp bio na popravku u ishop-u jer je grom opalio u njega ,nisam nista novo kupovao nego sam iz maminog komp-a uzeo sve .I da kako znas ti za napajanje to je cudo .Koristim njegov dok ne skupim lovu za svoj to ce biti uskoro hvala bogu.Uglavnom .Ajd pljuge su spremne kavica ce biti napravljena .E i da hladnjak onaj org od proc-a je kod njih jer su mi rekli da moze i ovaj hladnjak koji sad imam od tog 3000+ eto to ti je to..

Zadnje izmijenjeno od: HainY. 07.10.2010. u 23:25.
Staro 08.10.2010., 09:34   #7
raven34
Premium
Moj komp

raven34's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Probaj prvo odštekat jedan cookie memorije, i prebaci SAMO jedan u slot 1 ili slot 4, vidi onda ako se ne ruši. Pa dodaj drugi, ali probaj sa zamjenom orange >yellow..tj ako su bili u orange, sad ubaci u yellow..
I kao što su gore rekli, reinstaliraj windoze, ali to u pravilu možeš izvesti pravilno jedino ako je mašina stabilna. Treba ti pol sata stabinog rada za reinstalaciju. Ako se ruši pri update-u . ne bu dobro..
Staro 08.10.2010., 10:35   #8
hardflat
Premium
Moj komp

hardflat's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
hardflat je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 03:11   #9
HainY
Registered User

sto se proca tice on mi je glavni ovako probao sam i sa ramima rijesiti i sa jumperom i baterijom jedno vrijeme je okej bilo a sad opet baca razlicite errore tipa nv4.disp.dll error pa onda ntfs.sys error.Ne znam u cemu je problem kad stavim onaj jedno-jezgreni proc 3000+ sve okej radi kad ubacim ovaj sve zivo se poremeti..

EDIT: Zaboravio sam napomenuti da komp radi normalno kad ne igram igrice tipa cod2 ili MoH ili cod4 i naravno ne mogu tocno odrediti vrijeme kad mi se pojavi blue screen jer je uvijek razlicito..Nakon toga ako pokrenem start windows normaly opet blue screen bez errora ,a ako ga pokrenem na load last good known configuration opet sve okej..

Zadnje izmijenjeno od: HainY. 17.10.2010. u 03:43.
Staro 17.10.2010., 12:51   #10
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
A sto pise na bsod-u?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2010., 16:17   #11
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Napravi barem repair Windowsa, a ako to ne pomogne, onda novu instalaciju. Vjerojatno te zeza hal.dll datoteka koja tu igra glavnu ulogu. Za prijelaz s jednojezgrenog na dvojezgreni procesor moraš imati i različite verzije hal.dll datoteke. Možeš je probati i zamijeniti, ali ne vjerujem da ćeš to moći napraviti on-the-fly nego samo preko drugog OS-a (Mini Windows XP sa Hiren's Boot CD-a je idealan).

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2010., 22:56   #12
HainY
Registered User

da nista pokusati cu onda repair ,ili srusiti ove winde i instalirati nove..Javim ako je uspjelo..

EDIT:Instalirao sam wind 7 i sve okej radi .Hvala na pomoci..

Zadnje izmijenjeno od: HainY. 18.10.2010. u 02:21.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno