Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.10.2009., 20:50   #1
Dodax
Registered User

Datum registracije: Mar 2005
Laptop malo radi malo ne radi

Pozdrav

Valjda sam na dobro mjesto postao...uglavnom problem je sljedeći.

Imam laptop acer 5520G, star tono dvije godine. Ovih dana mi se pojavio problem...upalim ga, on se smrzne na onom "acer screenu" gdje mi nudi F2 za ulazak u bios. Zatim ga ugasim, upalim ponovno i tad samo stoji crni ekran, nakon par sekundi se kao ugasi i za sekundu se sam opet upali..i onda to krene ponavljati stalno dok ga ne išupam iz struje skroz ili izvadim bateriju. Pokušam li ga odmah upalit opet, ista stvar se deševa. Onda ga ostavim jedno dva sata i probam upalit, uglavnom onda uspije ući u windows. nekad opet nee ni tada, pojavi mi se blue screen sa jednom linijom koda..nešto kao STOP: 0x0000005C ...

Usput, hard disk mi je pretrpan, od 250 gigi imam slobodno svega 5, od toga 2 gige na sistem disku...da li bi to mogao biti uzrok?
Dodax je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2009., 21:05   #2
Wozniak jR.
humanware
Moj komp

Wozniak jR.'s Avatar

Datum registracije: Mar 2009
probaj izvrtit memory test
Wozniak jR. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2009., 21:15   #3
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Probaj ga upaliti bez baterije ili ako imas kakvu priliku sa drugom baterijom

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2009., 20:45   #4
Dodax
Registered User

Citiraj:
Autor zippo Pregled postova
Probaj ga upaliti bez baterije ili ako imas kakvu priliku sa drugom baterijom
probo sam bez baterije, ista stvar se dešava.

a kolega što kaže da probam memory test odvrtit...jel postoji neki memory test iz windowsa da se može pokrenut...našo sam neke al trebaju se na cd stavit pa da kao boot disk rade...jer mi cd rom ne radi
Staro 19.10.2009., 08:39   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nabavi ga u iso formatu pa ga mountaj pomoću daemon toolsa, alcohola i sl. programa
Staro 19.10.2009., 08:50   #6
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Osobno sumnjam na matičnu,čest problem Acera. Pokušao bi svakako sa flešom BIOS-a novog, i provjerio bi RAM. Za početak.

Makar nije pretjerano optimistično ni 2gb od 250 imati slobodno,pogotovo s aspekta virtualne memorije. Općenito smatram da bi na sistemskom disku bar 20% moralo biti slobodno,odnosno nekih 8gb na particiji od 40. Nemam baš bajna iskustva sa virtualnom, ne znam jel gore sa custom,system ili none. 2.5x količine RAM-a je preporučljivo,te da su upper i lower value jednaki.

Svejedno bi krenuo od fleša novijeg BIOS-a i onda temeljito čišćenje kompa tj. reinstall OS-a.

http://www.acer.co.uk/acer/service.d...CRC=3713735360

Našao sam ti BIOS,pronađi svoj lap i to je to za početak. Onda bi počistio hard.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 19.10.2009. u 09:05.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2009., 19:41   #7
Dodax
Registered User

ok, hvala svima, pokušat ću pa javim jel ima uspjeha
Staro 19.10.2009., 20:33   #8
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Dodax Pregled postova
Pozdrav

Valjda sam na dobro mjesto postao...uglavnom problem je sljedeći.

Imam laptop acer 5520G, star tono dvije godine. Ovih dana mi se pojavio problem...upalim ga, on se smrzne na onom "acer screenu" gdje mi nudi F2 za ulazak u bios. Zatim ga ugasim, upalim ponovno i tad samo stoji crni ekran, nakon par sekundi se kao ugasi i za sekundu se sam opet upali..i onda to krene ponavljati stalno dok ga ne išupam iz struje skroz ili izvadim bateriju. Pokušam li ga odmah upalit opet, ista stvar se deševa. Onda ga ostavim jedno dva sata i probam upalit, uglavnom onda uspije ući u windows. nekad opet nee ni tada, pojavi mi se blue screen sa jednom linijom koda..nešto kao STOP: 0x0000005C ...

Usput, hard disk mi je pretrpan, od 250 gigi imam slobodno svega 5, od toga 2 gige na sistem disku...da li bi to mogao biti uzrok?
Pokreni neku linux distribuciju sa CD-a ili USB-a. Provrti memtest, ako ne prodje, ili ako ti se to dogadja i dalje probaj isključiti apsolutno sve (integrirani zvuk....), zamijeni RAM, isključi HDD, te ako ti opet to radi onda je skoro sigurno da je matična!
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno