Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.09.2009., 13:54   #1
Tigr
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Wireless mreza + umrezavanje 2 kompa

pozz,

Imam "zicni" adsl, tj. spajam se s mreznim kablom na router. Imam ovaj router:
Siemens Gigaset SX 763 WLAN dsl i on ima onu antenicu. To je ovaj na slici:
http://gigaset.com/repository/1238/1...gh_220x279.jpg

Sad me zanima dal si mogu ja kupiti neki USB adapter i bezicno se spojiti na svoj router s njim. Vidio sam u upustvima od toga routera da se to moze, ali nisam dobio taj USB adapter od t-coma buduci da nisam kupit wireless nego obicni adsl. Koji USB adapter mi preporucate da kupim, trebao bi mi neki koji najdalje lovi signal. Isto, zelio bih se umreziti sa susjednom,on ima isto router kao i ja. Kompovi su nam udaljeno 30 m jedan od drugug al je problem da su izmedju njih nekoliko zidova, dal se mozemo umreziti tako da se ja s tim USB adapterom spojim na njegov router? Ako ne, ima li koja solucija da se umrezimo?

Pitanje 2: Doma imam 2 kompa, router je namjesten u bridge mode-u, tako da se spoji na internet cim ga upalim ali je problem da kad je jedan komp na netu drugi nemoze bit i ubrnuto. Kompovi su umrezeni pomocu mreznih kablova i routera - prvi mrezni kabel od 1. kompa do routera i 2. mrezni kabel od 2. kompa do routera, mreza radi jer se mozemo pingat i vec smo igrali igre u LAN-u.

Pitanje 3: Kako da resetiran pass od routera(Siemens Gigaset SX 763 WLAN dsl). Promjenio sam pass i zaboravio sam ga, a nigdje na routeru ne vidim gump za reset.

Hvala
Tigr je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2009., 15:34   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
1. Dodavanje wirelessa kod klasičnog PC možeš (kako si sam rekao) sa wireless usb stick - om ali je puno bolje i stabilnije rješenje sa internom wireless PCI karticom. Primjera i preporuka ima koliko hoćeš na forumu, potraži malo.
2. Nisi naveo koji je tvoj ISP, ako je T-Com onda router prebaci / postavi u router mode.
Kod drugih ISP - ova se možeš slikat, treba čitat mala slova na ugovoru prije potpisivanja.
3. Čitaj uputstva jer tome i služe, reset je s donje strane uređaja
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.09.2009., 16:17   #3
Tigr
Registered User

Procitao sam upustva i nema nista o resetu routera / promjeni passa. Ako resetiram router vratit ce mi se na defaultni pass, ne? Nasao sam tipku za reset, kakva je sad procedura. Kolko dugo ju treba drzat, treba palit/gasit router za vrijeme drzanja?
Staro 26.09.2009., 18:12   #4
Tigr
Registered User

Ovo s passwordom je rjeseno.

Odlucio sam se za USB adapter, koji mi preporucate(ne skupčji od 200-250 kn) i gdje mogu kupiti Wireless network finder(hrv. tragac) i kolko bi to kostalo odprilike?
Staro 26.09.2009., 18:21   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Router upaljen,
Reboot = 1 - 4 sec
Reset = 5 - x sec, sve postavke se brišu i vraćaju se factory default vrijednosti
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno