|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Abit NF7 v2.0 problem s diskom
vec 2 dana se mucim s tom maticnom i sata diskom...nikako ali apsolutno nikako bios ne cita sata diskove...disk je seagate 120gb na kojem su bili instalirani windowsi,bootao je windowse ali u biosu disk ne postoji...pa stoga je i nova instalacija windowsa nemoguca. stavio najnoviji bios s novim silicon image-om i sad nece ni windowse pokrenut,sad je cak disk red error napravio low level format diska no ništa u biosu probao sve i svašta i ništa smještaj jumpera ne utječe na ništa,na kompu je dvd prža preko ide kabela a taj hdd preko sata... jeli ima netko iskustva s ovim problemom na ovoj ploči? trebao bi riješit primaran problem sata controllera na ploči da konačno detektira sata diskove...s nekim biosom,postoji riješenje? Socket A ploča P.S. Ako netko ima PATA disk za prodat neka mi se javi,takodjer ako ima neku drugu socket A ploču za prodat neka se takodjer javi...trenutno sam u rijeci pa bi to bio i uvjet da netko eventualno ima u rijeci jer moram riješit ovaj komp do ponedjeljka... ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pod jumpere nadam se da misliš sata1/2... ako se dobro sjećam na tim matičnim je pomagao boot timeout za diskove na par sekundi, pa probaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
probat ću boot timeout... čitam malo po netu,nisam jedini s tim problemom...ali ne vidim riješenje,ja čak nemogu ni prilikom instalacije winsa stisnut f6 za instalaciju sata drivera jer naravno nema se gdje instalirati hdd kao da ne postoji...inace taj hdd radi savrseno na konfi "moj komp" i bilo gdje drugdje ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
eto uspješno dobio bitku moddanim biosom...omogućio mi je instaliranje sata drivera za pokretanje instalacije windowsa...nf7s+seagate sata => buuuuuuullshitt ![]() ![]() thnx siso ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|