|
![]() |
#1 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Problem s hard diskom
Prilikom paljenja komp mi je blokao te sam ga morao restartirat. Kada su se windowsi digli vidim da mi fali jedan hard disk od 250gb, bios ga normalno oćitava dok ga windowsi vide u disk managmentu i prikazuju offline. Kako rješiti ovaj problem,a da izbjegnem formatiranje jer na tom hardu ima oko 239gb stvari. Isti ovaki problem sam imao prije 5-6mj ali rjesio sam ga mjenjanjem konektora na kojem je spojen sata kabel, sada vise ne pomaže. @mod rijeseno moze lock Zadnje izmijenjeno od: Gx25. 27.06.2009. u 13:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
@e nemoze lock jer i ja imam takav problem i nemam ideju ga rijesiti ![]() ovako imam tri harda kao sto pise u moj komp, jedan hard mi se izgubio sa my computer znaci dva diska i njihove particije vidim no nevidim jos jedan disk od 40GB i od toga dvije particije, dok u everestu vidim najnormalnije disk pa i njegovu temperaturu, onda kod hd tune test gresaka pokazuje da je posve ispravan, i u live ubuntu posve normalno vidim disk u my computer i mogu mu pristupiti, samo ne u wind znaci problem se pojavio iznenada sve je bilo ok u istim wind i najedanput jednostavno nestane e sad ja sam probao i promjeniti kabel, pa sam probao jumper clear na maticnoj, i jos sam cak probao prestekati disk na PC kontroler na koji je prstekan barica 250gb i dalje ga nevidim u wind jer ima ko ideju kako rijesiti taj problem ?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Vidis li disk u disk managmentu? Pa da nije ostao bez drive lettera ili da mu dodijelis novi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
PTDD? Jer mi je malo glupo da je u disk managmentu a u my comp se ne vidi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() al ga zato ga vidim u HD TUNE i prođe sve testove, ili i Everestu najnormalnije vidim temperature no ne i njegove particije ![]() a budem ujutro probao onda tim programom koji si mi preporucio, pa javim rezultate |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Uklanjanje dotičnog iz Device Manager-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
brate nemam pojma evo danas nisam cak niti skinuo onaj program koji mi je preporucio Joke a jos manje ga pokrenuo na svom kompu da vidim o cemu se radi, jer sam danas ujutro prije bootanja winxp stavio live ubuntu i normalno sam usao u hard i prckao po podacima, i onda sam restartao i usao u winxp i hard koji je misteriozno nestao ponovno se pojavio ko da se nije nista dogodilo evo malo prije sam gledo na tom disku HD filmic, sad ce mi jos netko reci da sam si u ponoc malo i popio ![]() kabli nisu jer sam zamijenio ATA kabel i jos sam zamijenio mjesta konektorov za napajanje sa jednog diska na drugi disk, tak da s te strane nije greska, a opet napajanje nije bas tak slabasno jer se radi o Tagan 480W, a voltaze su citavo vrijeme punih 4 godina takve kakve jesu koji bi bio uzrok tomu da me tak zajebava ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam problem rijesio tako da sam zamjenio mjesta hardovima na sata konektorima. Matična ima 4 sata konektora i ovaj hard od 250gb winowsi nisu mogli očitati, problem sam rijesio tako da sam na konektor od harda na kojem su winowsi(80gb) ustekao ovaj od 250gb, a ohard od 80gb pomakao na drugi konektor i od tada sve radi normalno. Pokusaj i ti samo da li je taj hard kojeg win ne vide ata ili sata i probaj clear cmos! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
@dobri1 imam dva diska koji su ATA od 40GB seagate i 80GB maxtor, a treci je seagate SATA od 250GB i prestekan je na PCI kontroler od nekih 80kn koji sam bio nabavio u linksu e sad meni je bas nestao bio tada ovaj seagate od 40GB koji i jeste najstariji disk i on je u SLAVE kao spremniste podataka i nista vise dok ovaj od 80GB maxtor jest u MASTER modu i tu imam XP i oba diska su na istom ATA kablu, i na istom kablu od napajanja, bio sam i zamjenio mjesta tim konektorima napajanja i prica je bila ostala ista, napravio sam bio i clear cmos i nije mi pomoglo, no nakon sto sam bio koristio live ubuntu bootanje kao proba da vidim kakav je ubunt disk se ponovno vratio u XP ko da se nista nije dogodilo no sad je disk tu pa cemo vidjeti dokle valjda me nebu vise nazajebavao, javit cu promjene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|