|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
CRT monitori i blijedjenje boja
evo dobio prije koji dan stariji EIZO crt monitor, da budem precizan radi se o F931 modelu dijagonale 21". ono sto sam primjetio odmah nakon instalacije su blijede nijanse boja i zamucenost slova, a pogotovo nakon usporedbe sa mojim 21" Intergraph crt monitorom. uglavnom skinuo sam official driver, ali stanje se nije popravilo. pokusao sam i sa nVidia settings alatom koji sam dobio uz vga drivere (geforce 8500) ali - nista, a isprobao sam sve moguce kombinacije sa gamma, brightness, digital vibrance i contrast settinzima. sharpness mi nije dostupna opcija, iako je vidljiva i stoji sa sliderom, nemoguce ju je izabrati. napominjem da mi je na istoj konfiguraciji stariji crt monitor imao mnogo bolji prikaz boja. ono sto me zanima je da li je ucestala stvar kod katodnih monitora da boje izblijede nakon nekog vremena? i kao zadnju sansu zelim znati postoji li jos kakav alat za korekciju ostrine prikaza (sharpnessa) slike, jer su mi sva slova poprilicno mutna, iako je rezolucija ogromna a refresh 100hz? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Boje izblijede zato jer fosforni premaz oslabi. Što se tiće mutnoće to je zbog same dotrajalosti monitora/korištenja koje možeš pokušati poboljšati nižom rezolucijom i malo manjim refresh rateom, nikad nevalja pretjerivati s rezom i refreshom kod CRT-ova.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Riješi se tog monitora jer ćeš izgubiti vid na njemu. Sa današnjim cijenama raznih lcd-a, ne isplati se zahebavati sa prastarim crt-om.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|