|
![]() |
#1 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
3X Case Sharkoon Revenge - best buy za CAD/render mrezu!?
Dilema; Razmisljam o mogucoj nabavi barem 2-3 stroja za mrezni render bazirana na q6600, a neodlucan sam sto se tice kucista. Ako netko ne zna; Render je proces manje ili vise fotorealisticnog iscrtavajna 3D modela. Tokom rendera CPU, i RAM rade na duza razdbolja (do 24h u komadu u mojem slucaju - render 3D skevenci i animacija) na full loadu. GPU i HDD nisu toliko bitni i optereceni. E sad, kompovi zbog nedostatka novca nece biti overkill i vjerojatno ce biti bazirani na nekoj MB sa integriranom grafom i LANom, Q6600 sa nekim ne preskupim, a tihim kulerom(nesto kao AC64 za AMD), 4-8GB DDR2, neki HD samo da stane 64bit OS i VM, neki solidni PSU...i tak. Nece biti klokani, ali zato moraju biti stabilni i tihi koliko je to moguce s obzirom na lovu koja je na raspolaganju. Ostaje dilema kucista. Mrzim trositi novac na konfekciju, i ne zanima me bas nista drugo osim funkcionalnosti kad je kuciste u pitanju. Jedini estetski uvjet je da su crni (sto zapravo smatram funkcionalnim zbog neutralnosti). Idelani po opremi bi mi bili CM 690, ali malo su mi skupi, narocito ako bi uzeo 3kom odmah. Cini mi se da bi njegovi stock cooleri bili dovoljni, ali s druge strane zbog silnih otvora i mesha mogli bi ispasti glasni. Cini mi se da bi mi najpovoljnija varijanta mogao biti Sharkoon Revenge Economy koji enma stock ventove(270kn) + 140mm vent za usis naprijed i 120mm vent za ispuh otraga. Sve ostale rupe bi zatvorio zvucno izolacionim materijalom, kao i kompletna kucista. Sto mislite!? Dovoljno propuha za Q6600 u dugotrajnom full loadu? Tiho? Glasno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Avenger je vrlo dobro rjesenje, ja bih zbog stednje isao na 2x120mm a ne 140+120, neces puno dobiti. Preporucam Chieftec ventove. Cooler...BOX je zbilja dobar i relativno tih, a pogledaj i AC Freezer 7 pro. Ako ti je jako guzva s financijama, sasvim dobro kuciste ti je i A+ CS-185A. Manje cvrsto i nekvalitetnije, ali OK ako ces PC sklopiti i zaboraviti; ima 120mm rupe za ventove naprijed i otraga. Mesh je mogao biti i manje restriktivan, no nije lose. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Evo link mozda ima nesto za tebe..... http://www.autronic.hr/cjenik/cjenik...242&PodID=9552 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
prcknedl
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
"Samo vodu ne!"
|
Bolje od Revenge? Zasto? Nije li bolji sto veci vent!? Nije neka razlika u cijeni. Citiraj:
Citiraj:
_______________________________________________________________ Decki, pitao sam konkretno za Revenge jer sam vec cijene i ponudu istazio. To mi se cini dovoljno jeftino i dovoljno kvalitetno(cvrsto) jer ipak mislim ta kucista duze koristiti. Vjerojatno i kroz par nadogradnji. Ono sto me zanima, ako netko ima iskustva ili dobre ideje; a) Bi li zvucno izolirani Revenge sa 120/140mm usis i 120mm ispuh uz stock Quad cooler mogao efikasno hladiti spomenute Q6600 konfe na dugotrajnom full loadu? b) bi li tri takva stroja prozvodila veliku buku!? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Sta mislis cemu sluze Quadro i FireGL kartice? I ti se kao ozbiljno bavis renderom. ![]() ![]() Iskreno bi ti preporucio neko brandirano racunalo od Della ili HP sa Quadro ili fireGL grafikom, jer s nekim ozbiljnijim poslom ih otplatis u relativno kratkom roku. A na temu kucista nekog Chiefteca LBX/LCX ili ako mislis trpat unutra hrpu hardova nesto iz serije BB. vec sam slozio 3 "radne stanice"(kucne izrade) u chiefteca LBX, i sa 1x120mm i 1x92 da puse po hardovima, komp je hladan, necujan.....
![]() |
![]() |
#10 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
imam avenger na stolu 35 cm od glave. sa 120 mm naprijed i iza (zalman zm-f3@700 rpm), sharkoon s 120 mm na bigtyph, 140mm sharkoon s na s1 vga (@700 rpm, fore radi) u konfi mi se čuje jedino disk koji leti van prvom prilikom. napajanje seasonic ss430gb... znači, tišina ovisi najprije o ostalim komponentama, a tek onda o kućištu... revenge kućište sam gledao u linksu i to ti je isto kućište sa drugom maskom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
EDIT opet ne radi, pa moram pisat novi post: odgovor pod: a)pod obavezno uzmi neki bolji cooler, ne zato jer stock radi los posao, nego zato jer proc ide bez problema na 3.4-3.6Ghz sto donosi nekih 20-30% bolje performanse (pod performanse ne mislim superPI i 3Dcmark). a nije potrebno neko posebno znanje OC-anja da bi se postigle te frekvencje. b) uz kvalitetni cooler na proc, npr. moj se freezer vrti na 800-900 okretaja u idle, i par dobrih coolera na kucistu, te izborom Harda koji ne rosta, mozes ocekivat ugodnu tihu radnu atmosferu. ![]()
![]() |
#12 | |
prcknedl
|
Citiraj:
Prvo: Ups, na Revenge sam mislio ali sam se zajefrknuo, redovito brkam ta dva kucista :/ Drugo: Phoenix ti je odgovorio. Odlicni ventovi. Trece: Tocno, ali ima ti nekakve rupe na bocnoj strani fronte i poveliku rupetinu dole kroz koju usisava zrak. Da se i u njemu sloziti fino tiha i hladna masina, imao unutra dual duron (i jos sto stvari) s par C visim temperaturamam nego u Stackeru, a sada full tihu masinu ciji je najglasniji dio Chieftec Delta 350W (noise freakovi, beware!). @NyDyHo: Bitna je i tisina, a u kvalitetnom kucistu je 20x lakse slozit tihi PC nego u srotu, a kucista koja preporucujes imaju lose rijeseno hladjenje. A tek kad taj papir-pleh pocne zvoniti... a) Bilo bi itekako dosta, i uz spustanje broja okretaja 120mm ventovima. Na stocku, naravno. b) Ovisno o tvojim zahtjevima, to bi trebalo biti dosta tiho. Cut ce se, ali samo kao hucanje zraka, sto je puno ugodnije od crvcanja i drndanja i pjevanja lagera... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Citiraj:
Drago mi je da si toliko uspjesan u svom poslu i sklapanju konfiguracija, ali to nije podrucje mojeg interesa. Jasno sam pitao. Ne znam cemu ovako spamas. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dečki IMHO nema razloga za svađu, jer AFAIK - obojica ste u pravu, naime to da li se koristi ili ne koristi grafička - je stvar softwarea kojeg se rabi... Neki alati je koriste u potpunosti (profitiraju od grafe i kod prikaza i kod konačne produkcije materijala), neki je koriste samo kod prikaza, a neki je uopće ne koriste osim kao način da iscrtaju sliku na moitor u odgovarajućoj rezi... A ima i onih mrežnih renderera koji semogu na 386 bez ikakve grafe vrtit ako im klijent sa radne stanice pošalje što treba da se kalkulira...
![]() |
#15 |
"Samo vodu ne!"
|
Otvoren sam za diskusije i prijedloge i zato sam pitao ovdje, ali stvarno mi ne trebaju ovakva infantilna prepucavanja. Od toga nemam koristi ni ja ni itko drugi. Samo vise spama i manje vremena. Ovo stvarno sad nije mjesto za rasprave o GPUima i eventualnom loadu GPU tokom rendera. Dakle, MENI nije bitan GPU u cijeloj prici nego izbor kucista za konfe koje rendaju u net renderima...(C4D, MAX, Rhino, Vue, malo Posera...) Dakle, ako sam dobro povezao, opci zakljucak je da bi ta kucista sa 2 venta i zvucnom izolacijom bila dovoljno stabilna i tiha za dugotrajni load. Super. Bas gledam te 120mm ventove i vidim da u linksu ima 120mm zalmana koji kostaju 36kn mislim i imaju adapter za 5v na cemu su navodno jakot tihi(20db), a kad rade na punoj voltazi onda su navodno jako glasni (36). Taj adapter je dobra stvar da ne moram kupovati potenciometre da ih usporim. Sto mislite o njima? Gotova zvucna izolacija u Linksu bas i nije jeftina -200kn (x3=600kn). Znate li gdje se moze nabaviti samo materijal pa da sam izrezem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
ima već dosta priče tu na forumu o ventovima, imho... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Hvala decki...mislim da ce tak nekako i biti...revenge/avenger+zalmani+zvucna... Jos samo moram neki materjial za izolaciju smisliti. Ako tko ima ideju...ne bih se zalio... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
prcknedl
|
Citiraj:
Btw. Zalmani imaju odlican protok na 12V, na 5V pusu OK, ali meni to i nije tiho (a tisina je bitna, jel. Bolje da bude jako tiha masina jer kad se tri komada nakupe, bucat ce vise nego jedna prosjecno tiha)... Bolje Chieftec, IMHO, iako ces ga za isti protok (i podjednako rpm) drzati na vecoj voltazi. Na kraju - oba su jeftina pa za pocetak kupis oba. S kojim si zadovoljan - kupujes dalje ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|