|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Formulari u WORD-u
Imam .doc dokumant u kojem je sastavljen formular. Kako bih mogao onemogućiti bilokakvo editiranje texta formulara, osim polja za unos podataka, koji se nalaze bilo u sredini rečenica, bilo u tablici? I kad mijenjam ta polja da ne utječem na ostalo, tj da imaju fixnu veličinu? HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Napravi template i zalokaj ga...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
u principu kad napravis template, ti mozes sve editirati, jedino nemozes spremiti preko toga, vec na save as...i, uvijek ti taj template pri otvaranju bude isti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Gorovo kao da je isprintan formular pa ga popunjavam olovkom, samo na kompu... Je to moguće? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sve je moguće samo je pitanje koliko se želiš "igrati" s time. Moguće je isprogramirat da te rutina vodi ko sljepca po predviđenim poljima i pri tom onemogući bilo kakvo mjenjanje fiksnih djelova dokumenta. Gore spomenuta varijanta sa template - om je jednostavnija ali brža varijanta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Nerazumjem... Programiranje u WORDu? neznam jesam li shvaćen... zapravo bi formular sam trebao izgledat nakon popunjavanja polja isto kao i original + dopisano. Drugim riječima da isprintam nepopunjen formulat, popunim ga i opet preko tog printam da mi se samo popune prazna polja? Jel to moguće? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da, primjećujem da ste iznenadjeni kolega Pantiću? ![]() Potraži u helpu: Visual Basic for Applications ili Visual Studio® Tools for Office ako imaš najnoviji Office. Shvačen si skroz ok i opet odgovor da, moguće je. Za poćetak predlažem da u helpu pogledaš ćemu služi template i kako se koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() |
#10 |
Premium
|
a radio sam po upustvima iz helpa za forms that users complete in Word, ali to samo onemogući mijenjanje teksta, ali ne mogu postaviti fiksnu veličinu folja za upisivanje nego se cijeli tekst prilagođava duljini onoga što je upisano |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Anyone??? Trebam taj formular napraviti staroj, da ga ispunjava na kompu na poslu, a da forma na svakom bude ista |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
drug Mile
Datum registracije: Nov 2006
|
O hebemu miša... da malo prokopaš po formama skužio bi sve za 3 minute. Klikni desno na traku od Worda na kojoj ne nalaze gumbi. Odaberi opciju forms. Otvorit će ti se mali prozorčić "forms" gdje onda možeš ubacivati check boxove (poželjno za zatvorena pitanja), drop down polja (poželjna za rangove i sl.) i text polja (za otvorena pitanja i komentare). Kad sve složiš, klikneš na onaj lokot i zaključaš formu. Poigraj se malo, jednostavo je. EDIT: Moja isprika na nastupu, nisam odmah skužio kaj te točno muči. Mislim da takva polja nema smisla fiksirat niti sam siguran da je to u formama moguće jer ona se naravno mijenjaju ovisno o tome koliko netko napiše. Ako imaš više ponuđenih opcija, koristi drop down. Još jednom, isprika na bahatluku. EDIT#2: Može se ograničiti broj slova u formi za unos teksta.
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|