Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2008., 22:47   #1
Dadox
Premium

Dadox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
WLAN access point pitanje (zašto dvije antene?)

Zanima me zašto ovi uređaji tipa Siemens SE515, Siemens Repeater 108, SE555 i ostali imaju po dvije antene... Recimo SE555 ima dvije antene ali su obje vani dok ovi drugi uređaji imaju antene skrivene unutra i kad se otvori vidi se antena kao pločica... Kako bi bolje razumio zašto je to tako ako netko zna neka me uputi u to...

Zanima me da li ja mogu samo s jednom antenom slati/primati na velike udaljenosti odnosno da samo na jednu antenu prikačim neku bolju (tipa grid antena) ili se mora isto tako i druga antena korigirati na isti način...

Dadox je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2008., 09:44   #2
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
cesto AP-ovi imaju po dvije antena zajedno sa 2 radija tako da razni klijenti koji se spajaju na njih mogu koristiti i b i g standard istovremeno.

n draft ima jos jednu antenu pored te dvije jer ima odvojeni kanal za upstream i odvojeni za downstream. (s time da kanal u ovom slucaju nije sirine 5mhz nego 20mhz).
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.02.2008., 10:08   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Zavisi koji je komunikacijski modul u uređaju odnosno njegova hardverska izvedba. Većina ih je izvedena sa dvije primo-predajne antene osim usb "njokova" za primjer. Kod nekih chipseta se može upravljat sa svakom antenom odvojeno, a kod nekih ne i zapravo je "izlaz" podjeljen na dvoje. Kod repeetera se često koriste dvije antene upravo zbog funkcije uređaja (primi i prosljedi dalje).
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno