Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.02.2008., 10:47   #1
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Šta Je Bolje Sa Satkantenu,kantena Ili Biquad ?

ola!

dakle zanima me dali je bolje staviti kantenu sa hornom od inoxa napravljenu ili staviti biquad za feed na sat.tanjur da bih dobio što bolji signal na 2km.
Ja osobno mislim da je bolje kantena sa hornom ali naravno ne moram biti u pravu.Ukoliko je biquad bolji,jel to velika razlika ili su razlike minimalne ?

thx!
dxdandy je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2008., 22:15   #2
Dadox
Premium

Dadox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ja i frend smo umreženi sa sat kantenom na njegovoj strani i siemens repeater 108 na drugoj, udaljenost oko 2,2km, brzina veze 800kBps... imamo LOS, signal mu je "low" ali imali smo "good" kad smo bolje namjestili položaj antene... Neki dan smo postavljali još jedan uređaj na 800 metara, radilo je ok, na kraju smo stavili komad lima na strani AP-a širine 13cm i dužine 30-35cm kojeg saviješ u obliku parabole i dobili smo ohoho signala.... znači na 2km sat kantena + AP sa reflektorom u obliku parabole + LOS i imaš sigurno 1.3Mega, zagarantirano.. ako ne i više

Dadox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.02.2008., 22:32   #3
majk
Premium
Moj komp

majk's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Mislim da je bi-quad bolja kombinacija za iskoristiti sa parabolom od satelitske. Kantena ima uzi snop od bi-quada.

U svojoj karijeri izrade wifi antena radio sam:

omnice - napravio sam desetak razlicitih, totalna katastrofa, dizajn sa cjevcicama i zavojnicama, dizajn sa zicama
bi-quad - solidno uspjela antena, teko je pogoditi pravu udaljenost dipola od reflektora
bi-circular - isto kao bi-quad, mozda 1dB bolja
kantena - najlaksa za napraviti, dosta usmjerena, ali osjetljiva na razlicite kanale
Yagi - takodjer katastrofa
Amos - antena koja mi je najbolje uspjela, napravio sam nekoliko komada i sve su bile dobre, oko 9-10dB

Mala preporuka - milimetri u podrucju 2,4Ghz znace jako puno.

Prilikom montaze bi-quada na statelitsku pripazite na fokus u offsetu. Tesko je pogoditi pravi fokus, a on je najbitniji za rad antene.
majk je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno