Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2008., 16:06   #1
Jerry Drake
Premium

Datum registracije: Sep 2005
BOOT problem: malo boota pa onda ne boota

Imam na poslu jedan kompjuter koji stalno zafrkava:
Prov neće bootat, Pokreneš ga pokrenu se ventilatori, upale signalne lampice pa se onda ugasi nakon dvije sekunde, ne napravi ni POST, ništa.
Nakon što ga malo ištekami z struje ponekad ga uspijem upaliti i onda mi ponudi safe boot ekran, i ako ne odaberem safe mode onda se opet ugasi nakon par sekundi. Kad ga kroz safe mode restartam bez da sam išta mijenjao u safe modu, onda upali bez problema i radi stabilno što god da mu radiš.
Probao sam ga palit i gasit nakon toga - dva puta sam ga upalio bez problema a onda se opet počeo gasit.

Dakle - kad ga uspijem upalit radi OK, ali uglavnom se neda upalit.
Da li možda ima problema s gumbom za paljenje (da gubi kontakt negdje), ili je možda napajanje (mada ne vjerujem jer kad ga upalim radi normalno), ili negdje na matičnoj šteka kontakt? Ili je možda problem softwarske prirode.

To je neka AMD x2 konfiguracija s, čini mi se Abit MBO, sutra ću na poslu pogledati točno, zasad samo nabacujem ideje što bi moglo biti jer nisam siguran što je posrijedi - kad ga upalim radi stabilno što god da mu zadam.
Staro 04.02.2008., 16:10   #2
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Problem je u ploči ili u napajanju..napiši cijelu konfu
thedream je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2008., 16:10   #3
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ploča je zrela za reklamaciju...
Staro 04.02.2008., 16:25   #4
Jerry Drake
Premium

Datum registracije: Sep 2005
I bojao sam se da je ploča....
A opet, pomislio sam da i nije hardverski problem jer komp radi super stabilno kadf ga uspijem upaliti. Mislio sam da bi mogao biti problem s konektorima za paljenje na MBO...
Staro 04.02.2008., 16:28   #5
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
meni se nekak cini da je psu.
imah ful slican problem i ploca je bila zdrava, promjenih napajanje i pali od prve.
naravno, i meni je radio normalno, cak i jako stabilno, kad sam ga uspio upaliti.
prije neg se uhvatis u kostac sa plocom(takoder potencijalni problem), probaj sa drugim napajanjem.

gamer je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2008., 17:11   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ma vjerojatno je ploca to obicno se desava takav nacin kad se upali radi ok ali kad prvi put ides palit onda treba satima da se pokrene...Inace tu je uzrok vjerojatno "hladni lem" kako zovu to vec.
Staro 04.02.2008., 17:30   #7
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Jerry Drake Pregled postova
I bojao sam se da je ploča....
A opet, pomislio sam da i nije hardverski problem jer komp radi super stabilno kadf ga uspijem upaliti. Mislio sam da bi mogao biti problem s konektorima za paljenje na MBO...
..meni isto rock-stable kad upali,al zato palila iz 35tog puta..puko mi film i odnio na reklamaciju,dobio novu za 5 dana..istu..samo iz druge hrpe..i evo radi super..bez greške ijedne..mjesec dana..

garanciju nadam se imaš...
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2008., 18:00   #8
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Da, to je vjerojatno ploča.
Priznaj Jerry, clockao si mašinu na poslu i zeznuo stvar
Šalu na stranu, mislim da ti ne gine zamjena MBO...

Sumnjam da može biti išta drugo u pitanju...

Jerry, obzirom da znam gdje radiš, sretno ti bilo s popravkom
Staro 05.02.2008., 20:16   #9
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Mali update: Jerry je donio kod mene komp. Riječ je o Abit AN52 (nforce 520 čipset) ploči s nekim semprončekom, gigom kingmaaxa i nekim šroteks napajanjem koje ima oznaku LC-8400BTX. Navodno ima dva 12v raila (14A+13A). Tu je i neka club 3d nevidija jeftinjak, 7300 ili 7100 čini mi se.

Meni se sad čini da je problem u napajanju. Naime, probao sam ga upalit nekoliko puta i komp se gasi nasumično - nekad prođe post, nekad usred posta, a nekad nakon sekundu dvije. A to mislim i između ostalog zato što je na ovu ploču uštekano napajanje koje ima 20 pin i 4 pin strujne konektore za MBO, a na MBO su utori za 24 + 8 pin!? Meni se čini da je u tome problem.

Evo slike:

Nemam pri ruci neko drugo napajanje koje bi mogao isprobati pa ću se sutra s time pozabaviti.
Da li je netko imao iskustva sa sličnim problemom, ili bi to ipak bilo do ploče?
Staro 06.02.2008., 14:15   #10
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ja bi ipak prvo krenuo od napajanja..jer to je ono kao..malo ima struje malo nema...probajte promijeniti napajanje, staviti sa ispravnim konektorima i onda probati...ak nije u napajanju, e onda je najvjerojatnije matična...
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno