|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
BOOT problem: malo boota pa onda ne boota
Imam na poslu jedan kompjuter koji stalno zafrkava: Prov neće bootat, Pokreneš ga pokrenu se ventilatori, upale signalne lampice pa se onda ugasi nakon dvije sekunde, ne napravi ni POST, ništa. Nakon što ga malo ištekami z struje ponekad ga uspijem upaliti i onda mi ponudi safe boot ekran, i ako ne odaberem safe mode onda se opet ugasi nakon par sekundi. Kad ga kroz safe mode restartam bez da sam išta mijenjao u safe modu, onda upali bez problema i radi stabilno što god da mu radiš. Probao sam ga palit i gasit nakon toga - dva puta sam ga upalio bez problema a onda se opet počeo gasit. Dakle - kad ga uspijem upalit radi OK, ali uglavnom se neda upalit. Da li možda ima problema s gumbom za paljenje (da gubi kontakt negdje), ili je možda napajanje (mada ne vjerujem jer kad ga upalim radi normalno), ili negdje na matičnoj šteka kontakt? Ili je možda problem softwarske prirode. To je neka AMD x2 konfiguracija s, čini mi se Abit MBO, sutra ću na poslu pogledati točno, zasad samo nabacujem ideje što bi moglo biti jer nisam siguran što je posrijedi - kad ga upalim radi stabilno što god da mu zadam.
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Problem je u ploči ili u napajanju..napiši cijelu konfu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
I bojao sam se da je ploča.... A opet, pomislio sam da i nije hardverski problem jer komp radi super stabilno kadf ga uspijem upaliti. Mislio sam da bi mogao biti problem s konektorima za paljenje na MBO...
![]() |
#5 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
meni se nekak cini da je psu. imah ful slican problem i ploca je bila zdrava, promjenih napajanje i pali od prve. naravno, i meni je radio normalno, cak i jako stabilno, kad sam ga uspio upaliti. prije neg se uhvatis u kostac sa plocom(takoder potencijalni problem), probaj sa drugim napajanjem.
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ma vjerojatno je ploca to obicno se desava takav nacin kad se upali radi ok ali kad prvi put ides palit onda treba satima da se pokrene...Inace tu je uzrok vjerojatno "hladni lem" kako zovu to vec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() garanciju nadam se imaš... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Da, to je vjerojatno ploča. Priznaj Jerry, clockao si mašinu na poslu i zeznuo stvar ![]() Šalu na stranu, mislim da ti ne gine zamjena MBO... Sumnjam da može biti išta drugo u pitanju... Jerry, obzirom da znam gdje radiš, sretno ti bilo s popravkom ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Mali update: Jerry je donio kod mene komp. Riječ je o Abit AN52 (nforce 520 čipset) ploči s nekim semprončekom, gigom kingmaaxa i nekim šroteks napajanjem koje ima oznaku LC-8400BTX. Navodno ima dva 12v raila (14A+13A). Tu je i neka club 3d nevidija jeftinjak, 7300 ili 7100 čini mi se. Meni se sad čini da je problem u napajanju. Naime, probao sam ga upalit nekoliko puta i komp se gasi nasumično - nekad prođe post, nekad usred posta, a nekad nakon sekundu dvije. A to mislim i između ostalog zato što je na ovu ploču uštekano napajanje koje ima 20 pin i 4 pin strujne konektore za MBO, a na MBO su utori za 24 + 8 pin!? Meni se čini da je u tome problem. Evo slike: ![]() Nemam pri ruci neko drugo napajanje koje bi mogao isprobati pa ću se sutra s time pozabaviti. Da li je netko imao iskustva sa sličnim problemom, ili bi to ipak bilo do ploče?
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ja bi ipak prvo krenuo od napajanja..jer to je ono kao..malo ima struje malo nema...probajte promijeniti napajanje, staviti sa ispravnim konektorima i onda probati...ak nije u napajanju, e onda je najvjerojatnije matična... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|