|
![]() |
#1 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Preslabo napajanje?
Prije neki dan nabavio sam jaču grafičku karticu od dotadašnje, radeon x1900gt, i pošto je prvih par dana nisam stigao malo istestirati i pogoniti, nisam imao nikakvih problema s njom. Do tada je u kanti bila radeonka 9550, za koju nisam bio ni instalirao drivere kad sam prodao staru X800Pro, jer su je (radeonku 9550 da ne bude zabune ![]() Problem se javlja kad sam stavio neke igre da isprobam ovo novo čudo x1900gt, i nakon 2-3 minute igre COD2 pada BSOD sa porukom o atixsasxyz.dll ili nešto slično fileu. Ok, posumnjah na drivere i njihovo nečišćenje, no desilo se to da mi se komp počeo smrzavati i kad bi pokrenuo Rollercoaster Tycoon 1 (dakle ne tako jako zahtjevnu igru ![]() Ok, odlučim sutra instalirati windowse i sad dolazi zanimljiv dio...krene onaj plavi ekran kod instalacije, prebroji on sve drivere, izbaci i pita me da li želim repair ili čistu, ja odaberem čistu kad ono paf! BSOD ![]() E sad mene zanima jel meni možda napajanje preslabo za ovu grafičku? Mislim ne bi trebalo biti, nemam ja baš neke uberkomponente da bi vuklo toliko struje, koliko ja znam ovo napajanje je tjeralo i snažnije konfe. Probao sam i mejnjati konektore na napajanju, misleći da je možda spojena na krivi rail, ali ništa, ponovo ista stvar. Grafa je sama na priključku od napajanju, konfu vidite u sigu, što bi moglo još biti problem kod ovoga? Unaprijed zahvaljujem na svim odgovorima ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
sto se tice napajanja ja imam čifteka od 450w sa 8 diskova, 4x 1gb rama, e2160@835, uostalom pogledaj sig. sigurno nije do napajanja. istestiraj rame |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Da ali njegovo je 350w. Pogledaj u biosu kako ti se kreću voltaže ili izmjeri sam. Mogli bi bit napajanje, bilo bi lakše da si u windowsima istestirat komponenete ovako kad ne žali ni instalirat moraš na ovaj način i memem testom kao što kaže kolega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
In the lab...
|
Mislim da je problem u ovreclocku, jednostavno nije stabilan za nešto jače na 2.75, tako da sam morao spustiti takt na 2.64 Ghz. Kada sam ga spustio, izvrtio sam 3Dmark05 i prošlo je bez ikakvih problema Još ću malo probati istestirati sa memtestom i još nekim alatima
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To opet dovodi do toga da ima preslabo napajanje. Prije je imao manje žednu grafu i klokan proc, a sad ima jaču grafu tako da mora zatvoriti ventil na procu. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
In the lab...
|
Već sam se dosta istrošio u zadnje vrijeme, mislim da će ipak napajanje pričekati neka bolja vremena... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
napajanje vjerovatno, pogotovo ako je staro. guta isto napajanje i kod mene svasta no ima svoje granice. igrao sam se s OCom kad sam promijenio konfu pa je islo ali nije bilo previse stabilno (recimo proc ce raditi na 3,1 sve dok vise odjednom nece ![]() isto bih morao nabaviti nesto jace ali s obzirom na financijsku situaciju malo radi na defaultu. iako, sad bi ga i mogao malo OC iz dosade, osla grafa na reklamaciju a ova x600pro bas i nije neki potrosac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
In the lab...
|
Pa nije baš staro napajanje, ima još godinu dana garancije, to je onaj EB model ili kako već, uglavnom onaj kao jači...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|