Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2008., 16:29   #1
prowler
Premium

prowler's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Trebam XP, nesmijem obrisai Vistu

Imam slijedeci problem. Imam vistu instaliranu na laptopu. Znam, los potez ali sta je tu je jer sam laptop naslijedio od sefa. E sad, posto ja istinski prezirem vistu postoji li mogucnost da napravim particiju na koju bi instalirao winxp. Naravno najlaksi je nacin formatirat sve pa nanovo, ali ta opcija nije ni pod razno jer ce mi sefu tu i tamo zatrebati programi i slicno koje ima instalirane na visti. Dakle zabranjeno je formatirati.
Ukratko, postoji li nacin da se instalira nova particija na disku i na njemu instalira win xp, ako vec imam vistu?
Partition magic ne radi, bar koliko ja vidim a i googlao sam po netu.

Unaprijed hvala na bilo kakvim savjetima!
prowler je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2008., 17:24   #2
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor prowler Pregled postova
Imam slijedeci problem. Imam vistu instaliranu na laptopu. Znam, los potez ali sta je tu je jer sam laptop naslijedio od sefa. E sad, posto ja istinski prezirem vistu postoji li mogucnost da napravim particiju na koju bi instalirao winxp. Naravno najlaksi je nacin formatirat sve pa nanovo, ali ta opcija nije ni pod razno jer ce mi sefu tu i tamo zatrebati programi i slicno koje ima instalirane na visti. Dakle zabranjeno je formatirati.
Ukratko, postoji li nacin da se instalira nova particija na disku i na njemu instalira win xp, ako vec imam vistu?
Partition magic ne radi, bar koliko ja vidim a i googlao sam po netu.

Unaprijed hvala na bilo kakvim savjetima!
Acronis Disk Director ti je odlična zamjena za Partition Magic koji se više ne razvija otkako ga je Symantec preuzeo.
Dakle, složiš si zasebnu particiju, instaliraj XP na nju i automatski će ti se kreirati boot meni. Sve ostalo uobičajeno funkcionira.

Artistar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.01.2008., 18:22   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne vidim razloga da ne skineš Vistu obzirom da velika većina programa koji rade na Visti rade i na XPu.
Staro 19.01.2008., 07:58   #4
mikey_rs
volveraš
Moj komp

mikey_rs's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Dečki ti dobro vele. A i kad napraviš particiju (smanjiš postojeću i napraviš dodatnu) nisam baš siguran kak bude sve to radilo.
Uglavnom pogledaj ovaj link, možda je nekaj korisno:
http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno